Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vidare i FA-cupen

Det blev inga större besvär att avancera till den 5:e omgången av FA-cupen. Detta efter seger med tämligen säkra 3-0 mot Wolverhampton. Väl där, i nästa omgång, möter vi Liverpool, en match som lär bli aningen svårare.

Det var klassiska Wolverhampton och minst lika klassiska Manchester United som gjorde upp igår eftermiddag. Inför nästan 30 000 åskådare på Molineux Stadium. Wolverhampton som dessutom inte ligger allt för långt ifrån Manchester…

Wolves största och enda chans för att skaka United var väl egentligen att lyckas hålla nollan så länge som möjligt för att göra favoriterna nervösa och stirriga. Samt att själva lyckas kontra in en boll. Men, den teorin försvann ganska snabbt ur tankarna på Glenn Hoddle och hans manskap.

I de senaste matcherna har United alltid öppnat i ett makalöst tempo, denna inledning var inte något undantag. Det tog fem minuter innan Louis Saha hittade Richardson med sin passning. Kieran tog emot bollen och med ett lågt skott sköt han förbi Wolverhampton-målvakten. Kieran har en otrolig precision i sitt skott och börjar allt mer anses som Ryan Giggs rättmätige ersättare.

Även om United styrde matchen var inte Wolves helt ofarliga. Snarare tvärt om. Den forne United-legendaren Paul Ince hade en boll inne, samma sak gällde Carl Cort men turligt nog dömdes båda målen bort. Carl Cort skapade chanser utöver det, men hade inte den riktiga skärpan i avsluten.

I Uniteds försvar gjorde Nemanja Vidic sin första match från start. Han petade dock varken Brown eller Ferdinand ur startelvan. Rio spelade på det defensiva mittfältet. En plats han spelade på under hela första halvlek, men sattes ned på sin naturliga roll då Alan Smith och Darren Fletcher kom in i matchen under den andra halvleken.

Att Louis Saha varit i storform den senaste tiden är ingen större nyhet och att han fortsätter producera, framför allt i cup-spelet ger Fergie större möjligheter och pressen på firma Rooney/Van Nistelrooy blir därmed större. Vilket bara kan anses som positivt.

Och återigen skulle Louis Saha bli målskytt! Efter att ha avlossat ett bra skott som målvakten Postma räddade tog han revansch efter den incidenten och gjorde mål i den psykologiskt viktiga minuten, den 45:e. Efter en långboll från debutanten Vidic, tog Saha vara på chansen och gav United ett stort övertag inför den andra halvleken.

Glenn Hoddle försökte med all medel ändra på matchbilden och gjorde ett par byten i halvtid. Colin Cameron höll genast på att bevisa att fingertoppkänslan fortfarande finns hos Hoddle. Men en fin räddning från Van der Sar stoppade Wolves försök att komma in i matchen. Några minuter senare kontrollerade United återigen spelet och det dröjde endast till den 52:a minuten innan en tvåmålskytt skulle presenteras. Kieran Richardson nöjde sig inte med ett mål, det andra nickade han in efter en härlig assistering från Ruud van Nistelrooy.

Matchen dog efter målet och Wolverhampton var alldeles för ineffektiva för att lyckas göra något åt saken. Carl Cort hade behövt göra något mål på sina chanser för att få United-försvaret att darra. Visserligen hade Wolves aningen otur med domsluten då hemmalaget ville ha två straffar sedan Ferdiand tagit med hands och Kenny Miller tagits om hand lite för hårt innanför straffområdet.

Men med facit i hand och en blick tillbaka på matchen så var det inga diskusioner, United var bäst och förtjänade helt klart segern. Det ska ändå tilläggas att Wolves stod upp och kämpade väl. Vargarna föll med fanan i topp men Kieran Richardson höjde Uniteds fana till en ouppnåelig nivå.

Laguppställningen (4-3-1-2):

Van der Sar
Neville, Vidic, Brown (Smith, 57), Silvestre
Park, Ferdinand, Richardson (Evra, 64)
Rooney
Saha (Fletcher, 64), Van Nistelrooy

Efter 3-0 målet passade Sir Alex på att göra sina tre byten vilket innebar att de båda målskyttarna byttes ut. Nemanja Vidic gjorde en helt klart godkänd debut, även om motståndet inte var av allra bästa slag. Det ska bli väldigt intressant att följa serbens resa genom den fortsatta säsongen.

Det var flera spelare som klev fram och imponerade, även om Kieran Richardsons två mål och fina spel väger något tyngre än de övriga spelarnas matchbetyg.

Nästa omgång är lottad och United fick nitlotten eller kanske ska vi kalla den drömlotten? Liverpool står för motståndet. Ett lag som inte vunnit över United i FA Cup-sammanhang på över 80 år och managern Rafael Benitez har inte en enda seger över United, någonsin. Men men, ett lag av klass är det ju. Men någon gång på vägen måste vi ju trots allt även möta sådana lag.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!