Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför W.B.A. – Man Utd

United fortsätter att kämpa för att behålla andraplatsen, nästa hinder på vägen är West Bromwich Albion.

West Brom, med United’s förre kapten, Bryan “Captain Marvel” Robson, bakom rodret, har 1 vinst och 1 oavgjord på de senaste 5 matcherna. Vinsten kom hemma mot Blackburn den 4:e februari, 5 veckor sedan alltså. Inget facit som skrämmer direkt, men samtidigt har United genom åren haft den fula ovanan att göra riktiga plattmatcher mot bottenlagen (minns Norwich i fjol bl.a). United har dock inte förlorat mot W.B.A i ligan sedan den 31:e mars 1984.
Robson har skada på Zoltan Gera och en avstängning på mittfältaren Nigel Quashie. Däremot så återvänder Paul Robinson till laget efter att ha utgått senast p.g.a skada. Just Robinson hade den mest utpräglade man-man-markeringen på Wayne Rooney som man sett på länge när lagen möttes på Old Trafford. Då skadades han efter dryga halvtimmen, innan dess var han effektiv, det lutar åt att Robson kommer att använda sig av samma taktik återigen. I anfallet så väljer Robson att antingen köra med Kevin Campbell ensam eller Kanu och Nathan Ellington tillsammans.

Preliminär trupp:
Kuszczak, Kirkland
Albrechtsen, Davies, Watson, Clement, Robinson
Greening, Inamoto, Wallwork, Kamara, Kozak, Carter
Campbell, Kanu, Ellington

Troligt lag:
Kuszczak
Watson, Davies (c), Albrechtsen, Clement
Robinson
Kamara, Kozak, Wallwork, Greening
Campbell

Bänk: Kirkland, Carter, Inamoto, Ellington, Kanu

United är nu uppe i 8 vinster på sina 10 senaste matcher. Man är 2 poäng före Liverpool i ligan med 2 matcher tillgodo dessutom, detta avstånd har man för avsikt att hålla (helst utöka givetvis) och en förlust mot bottenlaget W.B.A. får helt enkelt inte – och skall inte kunna ske om United spelar normalt. Men som mångårig United-supporter så vet man att om någonting är säkert så är det att plattmatcher mot bottenlag alltid sker, tyvärr.
Sir Alex har skador på Paul Scholes, Gabriel Heinze, Alan Smith oc Ole-Gunnar Solskjaer, dessutom så har Wes Brown en lättare ljumsskada och han riskeras inte i morgon. I övrigt så kommer man med starkaste laget, frågan är dock om Wayne Rooney kommer att vilas, något det spekulerats i under veckan. Min spontana reaktion är – varför skulle han vilas? Det finns ingen som helst logik i det.
Detta gör att Sir Alex har följande trupp att bolla med:

Van der Sar, Howard
Neville, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Richardson, Evra
Ronaldo, O’Shea, Fletcher, Giggs, Park
Rooney, Saha, van Nistelrooy, Rossi

Frågan man ställer sig är om Ruud Van Nistelrooy skall ges chansen eller Sir Alex behåller samma lag som funkat bra de senaste matcherna? Louis Saha har funkat utmärkt med Rooney på topp, de hittar varandra bra och Rooney tillåts komma högre upp i banan i och med att Saha arbetar över mycket större ytor än Van Nistelrooy.
I försvaret så lär Nemanja Vidic komma in för Brown i mitten, i övrigt blir det nog inga förändringar. På mitten kommer vi med all sannolikhet inte heller se någon förändring. O’Shea gjorde sin bästa match på den nya positionen nu senast – och lär spela där. Både Park och Ronaldo har varit bra den senaste tiden, framför allt Ronaldo.
Detta gör att jag tror på följande lag:

VDS
Neville (c), Ferdinand, Vidic, Silvestre
Ronaldo, O’Shea, Giggs, Park
Rooney, Saha

Bänk: Howard, Evra, Fletcher, Richardson, Van Nistelrooy

Matchen sänds på Canal+ med start 16.00


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]