Vinst på The Hawthorns

United spelade inte bra, men lyckades trots detta vinna den viktiga matchen borta mot ett krigande West Bromwich Albion. Louis Saha visade varför han får fortsatt förtroende på topp med sina 2 mål.

Bryan Robson valde att starta med samma lag som mot Birmingham förra helgen. Detta innebar att Paul Robinson (som fick utgå då) var tillbaka på vänsterbacken, Neil Clement förpassades till bänken. Kanu, Nathan Ellington, Darren Carter och Chris Kirkland var de övriga avbytarna. United-bekantingarna Ronnie Wallwork och Jonathan Greening startade därmed båda matchen på mittfältet.

Sir Alex Ferguson tvingades till 2 förändringar jämfört med de senaste matcherna. Wes Brown hade ljumskproblem och Ji-Sung Park hade getts ledigt dÃ¥ han hade “familjeärenden” i sitt hemland. Nemanja Vidic ersatte Brown i mittförsvaret och Kieran Richardson ersatte Park pÃ¥ mitten. I övrigt var det samma lag, vilket innebar att Ruud Van Nistelroy för fjärde matchen i rad satt pÃ¥ bänken.

Hemmalaget började bäst de första 5 minuterna i första halvlek och avslutade ocksÃ¥ de 10 sista minuterna bäst, där mellan sÃ¥ var det United’s halvlek helt och hÃ¥llet. Det hände dock inte mycket i chansväg (utom det som nämns) Ã¥t nÃ¥got utav lagen egentligen, ett par skott utifrÃ¥n var väl det enda av värde.
I den 16:e minuten tog United ledningen pÃ¥ en hörna. Ryan Giggs slog den, Louis Saha lurade bort Wallwork och kunde helt ensam vackert nicka in 0-1 i Tomasz Kuszczak’s högra kryss.
Hemmalaget hade sedan 2 fina chanser. Den första kom pÃ¥ en tveksamt dömd frispark. Diomansay Kamara slog den bra mot Edwin van der Sar’s högra stolpe, holländaren sträckte dock ut hela sin längd och räddade till hörna. Ytterliggare en hörna senasre sÃ¥ kom nästa chans för W.B.A, Curtis Davies fick stÃ¥ relativt ensam och nicka, Van Der Sar räddade Ã¥terigen fint.
PÃ¥ andra sidan sÃ¥ skapade United 2 bra chanser. Den första hade Wayne Rooney som elegant tog sig fram i straffomrÃ¥det, när han skulle avsluta sÃ¥ kom dock Martin Albrectsen och tog undan bollen. Hur vore det om nÃ¥gon sagt till Rooney att han hade nÃ¥gon i ryggen där, dÃ¥ hade avslutet kommit snabbare och troligen även ytterliggare ett mÃ¥l. Den andra chansen fick Ryan Giggs dÃ¥ han kom “halvfri” och sköt ett bra skott som hemmamÃ¥lvakten Kuzczak reflexräddade.

Den andra halvleken var snarlik den första, United hade kontroll under större delen av halvleken.
Hemmalaget skapade inga jättelägen i den andra halvleken om man bortser från målet. Det gjorde dock inte United heller. Ronaldo hade ett par skott, Rooney hade något halvbra läge, annars var det snålt med chanser.
United skulle dock utöka till 0-2 i den 63:e minuten. Ett flygande anfall resulterade i att Ronaldo frispelade Saha som inte gjorde något misstag, 0-2.
Det såg i det läget väldigt stabilt ut. Försvaret, framför allt Vidic, var mycket bra och tillät inte W.B.A till någonting. Dock så fick dom i den 77:e minuten en hörna som resulterade. Greening slog den och inhoppande Ellington nickade in den från nära håll efter att Mikael Silvestre slarvat i markeringen, dåligt.
Närmare än så kom dock aldrig hemmalaget, matchen slutade 1-2. Ser man till spelet så var det rättvist, även om W.B.A hade ett par farliga chanser, det hade dock United också.

I United så var både Rio Ferdinand och Nemanja Vidic mycket bra, det samma gäller Van der Sar. På mitten gjorde Ronaldo en mycket bra andra halvlek, något sämre första. Wayne Rooney var medelmåttig, i hans mått mätt, det var istället Louis Saha som var den bäste i anfallet.

United:
Van der Sar
Neville (c), Ferdinand, Vidic, Silvestre
Ronaldo, O’Shea, Giggs, Richardson
Rooney, Saha

Bänk: Howard, Evra, Fletcher (in i 89:e), Van Nistelrooy, Rossi

Nästa match är hemma på Old Trafford mot Birmingham. En match som kommer att ses av 22 personer från svenska delen av supporterklubben. Passande nog så gör då Gary Neville sin 500:e match i United-tröjan, troligen är det även så att vi får se ett nytt publikrekord eftersom den ena utbyggda hörnan av läktaren med största sannerlikhet kommer att öppnas.

Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]