Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Det finns bara en Ruud van Nistelrooy

Det räcker. Han har i och för sig ett coolt namn så det skulle ju egentligen inte göra något om fler hette Rutgerus Johannes Martinus van Nistelrooij.

Frågan som många fans ställt sig en längre tid nu är om vår käre målkung spelar i United nästa säsong. Jag tror det hänger på mötet med Arsenal på söndag. Får Ruud lira från start där kan han förlåta Sir Alex för alla bänkningar den senaste månaden. Får han inte spela – trots två matchavgörande mål på en vecka – ser han att han inte längre är oumbärlig i rött.

Och det suger. För han är ju det.

United har inte haft en bättre anfallsspelare på 20 år. Eftersom anfallare huvudsakligen existerar för att göra mål (andra har ju varit bättre allround som forwards, läs: Cantona) är det inget snack. Ruud är bäst och han är inte ens 30 fyllda. Han kan fortsätta ösa in mål i fyra-fem år till – minst – innan han drar hem till PSV. Och eftersom jag tror att han får lira mot Arse tror jag också att han får/vill stanna. Men ett snälla, snälla, sälj för bövelen inte Rutgerus i sommar, kan ju behövas. Och jag har en bättre idé: Sälj Kieran Richardson i stället. För en ung, lovande (andra klubbar, typ West Brom, verkar ju tycka att han är det) engelsman som lirat alldeles för ofta i United får klubben säkert överbetalt.

Jag var för övrigt i Manchester – för första gången i livet – i början av mars. Jag och sambon såg United-Newcastle från kortsidan där Rooney smekte in sina båda mål. Inte oväntat en magisk upplevelse, trots att Nickes gav oss kortsidebiljetter av misstag.

Efter kampen strosade vi runt arenan och hamnade vid entrén där spelarna kommer och drar i samband med match. Vi var inte ensamma. Hundratals supportrar stod beredda med kameror och autografblock.

Men där sjönk en del spelares status i mina ögon. Killarnas Audis, Porschar och allt annat med lyx som mellannamn hämtades 50 meter bort av vakterna, som sedan körde fram dom till porten så att spelarna skulle ”slippa” gå den korta sträckan och hyllas av sina fans. Som ju faktiskt indirekt betalar lyxåken. Alla åkte inte iväg direkt (som lille Rossi som körde sin lilla Audi först efter autografplitande) och viss förståelse kan jag ha om de inte orkar skriva autografer efter varje hemmamatch. Eller inte. Och framförallt inte eftersom Newcastle var den första på Old Trafford på sisådär fem veckor.

Löjligt, Nemanja Vidic.

Till det sista: Inte sjutton kan vi ta igen Chelseas försprång med bara sex matcher kvar. Fanken.


Av: Mats Svensson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]