Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Arsenal

Toppmöte på Old Trafford mellan de 2 formstarkaste lagen i ligan för tillfället.

United – Arsenal brukar bli täta och tuffa matcher. Vem minns inte hur patetiskt Gunners uppträdde i slutet av matchen i september 2003 då en viss Keown bokstavligen “apade” sig in i historieböckerna? Eller snyftandet i media från Reyes då Neville plockade bort honom? Eller varför inte Reyes revansch på Neville då han tunnlade honom någon match senare? Detta är bara sekvenser från senare år, det har funnits mer……

Arsenal har skador i backlinjen på Lauren, Pascal Cygan, Gael Clichy och Ashley Cole. Varken Cygan eller Clichy hade dock spelat om alal varit friska, troligen inte heller Lauren då nye Eboue har varit mycket bra som högerback. Sol Campbell är frisk men frågan är om han får spela, mest troligt inte då Senderos skött sitt jobb bra.
Fredrik Ljungberg sägs vara ett frågetecken till spel, men dessa “historier” brukar ofta inte stämmer då det gäller Arsenal. Så räkna med att Ljungberg återfinns åtminstone på bänken.
Wenger har en del alternativ på mittfältet, åtminstone på kanterna. Centralt lär Gilberto Silva och Cesc Fabregas spela, den senare har varit i fin form den senaste tiden och lär bli en storspelare om ett par år, större än idag alltså. På kanterna finns Hleb, Ljungberg, Reyes och Pires att tillgå, även Van Persie kan spela där även om han är bättre på topp. Jag tippar på att Hleb och Pires startar på kanterna.
På topp så är givetvis Henry självskriven, men vem spelar bredvid honom? Adebayor eller Van Persie? Mitt tips till Adebayor som är en bättre huvudspelare.

Troligt Arsenal-lag:
Lehmann
Eboue, Toure, Senderos, Flamini
Hleb, Fabregas, Silva, Pires
Adebayor, Henry

Bänk: Almunia, Campbell, Ljungberg, Van Persie, Reyes

United har skador på Paul Scholes, Gabriel Heinze, Ole-Gunnar Solskjaer och Alan Smith, de 2 förstnämnda hade garanterat startat matchen. I övrigt finns frågetecken för Wes Brown och Kieran Richardson p.g.a skador.
Försvaret lär bli detsamma som de senaste matcherna; Neville, Ferdinand, Vidic och Silvestre. Det skall bli intressant att se hur Ferdinand / Vidic klarar av Henry. Henry har inte gjort mål mot United på 6 matcher, Ferdinand har tillsammans med antingen Brown eller Silvestre haft stenkoll på den fantastiske fransmannen. Vidic är mycket trögare i vändningarna än vad Brown / Silvestre är, så det kanske blir en mardröm att titta på i morgon eftermiddag. Om nu inte Brown är firsk och startar förstås, knappast troligt dock. Nyckeln är ju att inte tillåta Henry vända upp med bollen rättvänd, då är han hyperfarlig, i annat fall ganska beskedlig.
På mitten finns det 5 spelare som slåss om de 4 platserna, om inte Richardson kan spela, då är det 6. John O’Shea, Ryan Giggs och Cristiano Ronaldo lär vara givna, den sista platsen står mellan Ji-Sung Park och Darren Fletcher. Jag tippar på att Fletcher tar platsen då han kan behövas lite längre ner till höger i banan där Henry befinner sig oftast.
I anfallet har Sir Alex högst angenäma problem, att kunna sätta världens kanske bäste spelare inom straffområdet, Ruud Van Nistelrooy, på bänken, vittnar om en styrka som få lag kan matcha. Jag tippar att Lous Saha startar med Wayne Rooney på topp p.g.a att Senderos är väldigt trög i vändningarna i Arsenal-försvaret, då kan det behövas en snabb spelare.

United:
VDS
Neville, Ferdinand, Vidic, Silvestre
Fletcher, O’Shea, Giggs, Ronaldo
Rooeny, Saha

Bänk: Howard, Evra, Brown, Park, Van Nistelrooy

Matchen gäller väldigt mycket. Dels är det förstås prestigen, men i första hand så är det placeringen i ligan som gäller. United vill gärna bli tvåa och på så sätt slippa kvala till Champions League nästa år, Arsenal slåss för att ta plats 4 och därmed en plats till Champions League.

Dömmer matchen gör Graham Poll, egentligen så skulle Phil Down ha dömt men han gjorde en usel match senast och är alltså petad.

Matchen sänds på Canal+ Sport med start 17.00


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]