Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krigaren Heinze tillbaka mot Sunderland?

På Långfredagens kväll väntar en match som skall symbolisera toppen mot botten i PL. United mot Sunderland. En match som vid en anblick bör innebära en vinst för United med ett par mål. Hemmalaget gjorde en strålande match mot ett av Europas bästa lag (om en kan lita på resultaten i CL) förra helgen. Formen är stark och laget har ”bara” sju poäng upp till de suveräna ligaledarna Chelsea. Mot denna bakgrund är det just Sunderland som kan ställa till problem.

Uniteds trupp är enligt följande: Van der Sar, Howard, Neville, Ferdinand, Brown, Vidic, Silvestre, Heinze, Evra, Ronaldo, Giggs, O’Shea, Park, Van Nistelrooy, Rooney, Saha. Noterbart är att Richardson fortfarande är skadad. Dessutom saknas Darren Fletcher i truppen. Sedan innan är det känt att Smith, Scholes och Solskjaer är borta en längre tid.

Att tippa laget är mycket svårt. Det torde vara tvärtom med den senaste tidens goda resultat, men det är troligt att Sir Alex Ferguson låter vila ett par spelare inför den svåra bortamatchen mot Tottenham under annandag påsk.

Den under säsongen stabile Edwin van der Sar spelar med all säkerhet. I backlinjen kan det möjligen ske ett par ändringar. Rio Ferdinand tycktes mot slutet av matchen mot Arsenal halta lite grann efter en situation där han landade fel. Svårt att avgöra om det var foten eller någon annan del av kroppen som led av fallet. Visserligen fullföljde han matchen, men det kan vara lämpligt att vila honom inför den tuffa avslutningen på säsongen. Ersättare i sådana fall blir Wes Brown eller Mickael Silvestre. Den siste är svår att peta efter en monstruös insats, med både anfall och defensiv, mot Arsenal. Således kan Patrice Evra mycket väl spela från start på sin naturliga position. Den enda som känns säker i backlinjen vad gäller startplats är Nemanja Vidic. Gary Neville kan också vara i behov av en vila efter mycket speltid. Därför kan möjlig backlinje, från höger, vara Brown, Vidic, Silvestre och Evra. Efter eget val hade undertecknad gärna spelat med Gabriel Heinze, tillbaka tidigare än väntat, från start på vänsterbacksposition. Motståndet bör vara överkomligt och om någon klarar att spelar från start efter en längre konvalescens så är det den kompromisslöse argentinaren. Troligast är dock att Heinze får mindre än 45 minuter i speltid. Fantastiskt är det att han är tillbaka.

Mittfältet är och har varit det stora samtalsämnet under säsongen. Förstärkning väntar, men under tiden kan en bara beundra United för att laget ligger tvåa i PL, fem poäng före Liverpool. Laget har mist sin största offensiva kraft i Paul Scholes och tappat sin lagkapten Roy Keane. Lägg därtill att Alan Smith, visserligen inte renodlad mittfältare, blev skadad tidigt under 2006. För undertecknad är det en fantastisk prestation om laget klarar att bli tvåa i ligan.

Stor eloge på senare tid skall Ryan Giggs och John O´Shea ha, efter sina fina insatser på senare tid. Många är de som sagt att Giggs är slut, men walesaren har visat att han ännu har lite att ge och har trivts i den centrala, offensiva rollen på mittfältet. För att kunna operera som Giggs gör har O´Shea gjort en stabil insats som defensiv mittfältare (bortse från de första 20 minuterarna mot Arsenal). Tidigare under säsongen såg irländaren malplacerad ut i positionen, men har under senare tid förbättrat positionsspelet samt till och med slagit bra offensiva passningar (Läs: 2-1-målet mot Bolton borta).

Logiken bör tala för att både Giggs och O´Shea startar. Ronaldo och Park bör starta vid kanterna, men Evra kan vara ett överraskningssval på vänsterkanten. Det kan bli arbetsamt om större delen av anfallsspelet förläggs till kanterna då Sunderland troligtvis spelar mycket defensivt. Nackdelen om det görs på det detta vis är att Wayne Rooney blir frustrerad och hämtar boll på kanterna, därav saknas hans kvalitéer centralt då bollarna distribueras från kanten. Låt oss därför hoppas att spelet fungerar centralt också i morgon.

På topp ser det ut som om Ruud van Nistelrooy startar ånyo då Louis Saha rapporteras ha fått en mindre skada. Den senare återfinns troligtvis på bänken. Rooney är självskriven bredvid van Nistelrooy. Bänken kan således få följande utseende: Howard, Heinze, Saha, Neville (Brown) och Evra (Silvestre).

Gästande Sunderland mönstrar följande trupp: Davis, Hoyte, Caldwell, Breen, D Collins, McCartney, Lawrence, Whitehead, Delap, Leadbitter, Miller, Stead, Brown, Kyle, Nosworthy, Carson, Murphy, Bassila, N Collins. Klart är att mittfältaren Julio Arca missar matchen på grund av en ljumskskada. Likaså är Rory Delap osäker mot bakgrund av en bruten näsa. Sista hela matchen (avbruten match mot Fulham senaste) laget spelade innebar ett oavgjort resultat (2-2) mot Everton borta.

Det är troligt att startelvan ser ut enligt följande: Davis, Hoyte, Breen, McCartney, Collins, Lawrence, Whitehead, Leadbitter, Delap, Stead och Brown. Det är svårt att mer djuplodat analysera laget efter en katastrofsäsong och strategin i morgon blir med all sannolikhet att satsa på defensiven och förlita sig på fasta situationer. Vid dessa brukar Arca vara stark, men även i hans frånvaro bör United se upp för främst Breen och den gamle Blackburnanfallaren Stead. Tur för United är också att den lurige Anthony Le Tallec (lån från Liverpool) saknas. Le Tallec leder Sunderlands skytteliga med 4 mål.

Sammanfattningsvis bör United vinna matchen med ett par mål, men tidpunkten att möta Sunderland är mycket lurig. United har en rad vinster i ryggen och kommer att tappa poäng förr eller senare. Det brukar i regel kunna infinna sig en viss trygghet då ett lag vunnit en toppmatch. Låt oss hoppas att detta inte händer i morgon. Samtidigt har Sunderland allt att vinna på att spela bra, det är säkert inspirerande att förstöra Uniteds fina svit. Dessutom vill spelarna säkert visa managern Kevin Ball vilka som skall ingå i hans planer nästa säsong.

Tipset är 2-0 efter mål av Rooney och van Nistelrooy. Låt oss också hoppas att krigaren Heinze får spela ett par minuter.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]