Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Tottenham Hotspur – Man United

Det är två lag, 22 spelare och ett antal ledare. Alla vet de förutsättningarna när de stiger in på White Hart Lane under annandagen. Siket är inställt på Champions League.

Då PL-segern avgjordes i helgen, för inte kan United göra den spännande igen, får vi rikta in oss på andraplatsen. En position i tabellen vilket ger oss en direktkvalificering till Champions League. Vi ligger just nu sex poäng före Liverpool med fyra matcher kvar att spela och allt talar för att vi tar den där andraplatsen, men då måste vi fortsätta på samma nivå som vi spelade innan Sunderland-matchen och återgår till matcherna med de nio segrarna dess för innan.

Vi möter imorgon ett lag med stora spelare, då menar jag inte deras kroppsbyggnader utan dess trupps tunga namn så som Davids, Robinson, Defoe, Keane osv. Tottenham har på senare år värvat friskt och verkligen satsat, det har gett resultat. Nu krigar Spurs för en kvalplats till Champions League, en turnering man inte deltagit i på herrans många år! Spurs ligger för tillfället på en fjärde plats i tabellen, fyra poäng före London-rivalen Arsenal. Detta alltså, med fyra matcher kvar att spela.

Läget i Spurs är otroligt ljust. Det är ett lag som är fruktansvärt formstarkt, precis som dagens Manchester United. På de tio senaste mactcherna har Spurs ett facit på sex vinster, två oavgjorda och två förluster. Dessutom är stjärnafallaren Robbie Keane i sitt livs form, där gäller det att se upp för United! Stjärnmittfältaren och pådrivaren Edgar Davids deltog inte i helgens ligamatch mot Everton. Frågan är om han spelar nu, förmodligen vilades han endast för att kunna ge allt i morgondagens match. Vi kan ju dock hoppas på annat…

I United såg läget i alla fall ljust ut med nio(!) raka segrar, det höll sig ända tills helgens match mot Sunderland. Där uppträdde ett tafatt United, trots dominerande spel såg det inte bra ut vid avsluten. Spelarna kändes också något oinspierade, kanske berodde det på någon form av underskattning. I och med den förlorade segern avgjordes i princip ligan, för andra gången. Positivt var att Ole Gunnar Solskjaer gjorde comeback igen och Gabriel Heinze återfanns i truppen. Men Heinze fick ingen speltid över huvud taget. Det skulle då kännas oväntat om argentinaren spelade från start imorgon, ett kortare inhopp ses som mer sannolikt.

De senaste mötena lagen emellan har ofta varit synonymt med mycket kamp, jämna matcher men således många United-vinster. Vi brukar oftast ha tämligen enkelt mot Spurs, tja vi brukar i alla fall sällan förlora. På Old Trafford tidigare in på säsongen spelade lagen 1-1, då efter en sen, men vacker kvittering på frispark slagen av Jermaine Jenas. Att ta med sig en poäng från White Hart Lane kan aldrig vara något man siktar på, men kanske något man borde vara nöjd med så här i förhand.

Laget känns oklart och svårt att sia om, Fergie har ändrat om startelvan från match till match, han har även haft viljan att ändra ett vinnande lag. Givna pjäser i matchen bör vara i princip de som spelade mot Sunderland förutom Ruud van Nistelrooy. Där hoppas jag Louis Saha spelar, det enda som talar emot är den skada han drog på sig på träningen i veckan. Är den så pass allvarlig att den håller honom borta från spel kommer givetvis RVN spela från start. Mittfältet känns glasklart men försvarsmässigt sätt kan man undra om det blir Heinze, Evra eller Silvestre från start. Jag tror på Silvestre som verkar vara i bäst form, Heinze är som redan nämnt matchotränad på den här nivån. I mittförsvaret lyder frågan, Brown eller Vidic? Antingen vilades Vidic mot Sunderland för matchen idag eller så ligger något annat bakom petningen. Att Brown startar blir ändå mitt svar.

Trolig laguppställning (4-4-2):
Van der Sar

Nevile, Ferdinand, Brown, Silvestre
Ronaldo, O’Shea, Giggs, Park
Rooney, Saha

Något som är klart är att det är två hungriga lag som möts, det är bara att hoppas att inte den förlorade ligasegern tog luften ur Sir Alex och hans mannar. Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]