Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Middlesbrough

United kan ikväll så gott som säkra andraplatsen i ligan om man slår bogey-laget Middlesbrough.

När United ikväll tar emot Middlesbrough så är det med vetskapen att vid vinst så är andraplatsen i ligan nästan säkrad, det skall rätt mycket till för att Liverpool skall plocka in plusmålen, plus att United måste förlora sista matchen hemma mot Charlton.

Middlesbrough är dock ett s.k. “bogey team” för United, man har haft svårt med dom de senaste åren. På de 8 senaste ligamatcherna så har Middlesbrough 4 vinster, United 3. Av de 4 vinsterna för bortalaget så har faktiskt 2 kommit på Old Trafford, United har inte vunnit på Old Trafford sedan september 2002. Senast lagen möttes på Riverside Stadium så vann “Boro” med klara 4-1, det var United’s klart sämsta match för säsongen enligt Sir Alex, det är bara att hålla med, det var en ren katastrof.

Middlesbrough har tagit sig till final i UEFA-cupen, vilket i sig är en fantastisk prestation med tanke på var laget ligger i ligan (15:e plats), laget har helt klart prioriterat cupspelet denna säsongen.
Laget som står ovan är en ren gissning. De ställde upp väldigt B-betonat senast mot Everton, jag utgår från att de flesta ordinarie spelarna är tillbaka i starelvan nu. Det är ju United man möter, då kan man inte ställa upp med för “dåligt” lag, sådant har aldrig hänt vad jag kan minnas.
Det finns ett par frågetecken; Southgate och Hasselbaink har småskavanker och vilas troligen, även Viduka kan tänkas vilas inför “större” uppgifter. Nemeth, Schwarzer och Pogatetz saknas i truppen.

Preliminär trupp:
Jones, Knight
McMahon, Ehiogu, Wheater, Taylor, Davies, Bates, Riggott, Queudrue, Parnaby, Southgate
Doriva, Parlour, Morrison, Johnson, Cattermole, Graham, Rochemback, Downing, Boateng
Viduka, Hasselbaink, Maccarone, Yakubu, Christie

United har skador på Wayne Rooney, Paul Scholes och Alan Smith, i övrigt inga problem. I och med skadan på Rooney så kommer nu Ruud Van Nistelrooy och spela med Louis Saha på topp, något som inte tillhör vanligheterna direkt. Det skall dock inte innebära några större problem då Saha är väldigt flexibel och kan anpassa sig bra.
Gabriel Heinze kan göra comeback från start ikväll, Mikael Silvestre var allt annat en bra senast mot Chelsea, dessutom så behöver Heinze matcher inför VM i sommar. Jag tippar också på att Wes Brown får starta ikväll då det lutar åt att “Boro” spelar med mindre och snabbare anfallare än normalt, vilket passar Brown bättre än Vidic. Ryan Giggs klev av senast p.g.a en mindre skada, kan han inte spela så startar Kieran Richardson istället. Darren Fletcher är inte med i truppen ikväll, något konstigt har helt klart hänt här då det inte finns några uppgifter på att han är skadad.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Howard
Neville, Ferdinand, Brown, Vidic, Pique, Silvestre, Heinze, Evra
Ronaldo, Giggs, O’Shea, Richardson, Park
Saha, van Nistelrooy, Rossi

Trolig bänk ikväll: Howard, Vidic, Evra, Richardson, Rossi

Matchen sänds på Canal+ Sport med start 21.00.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]