Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Charlton chanslöst på Old Trafford

United knep andraplatsen i Premier League efter övertygande 4-0 hemma mot Charlton. Det var en ren utklassning och Charlton hade ingenting alls att säga till om. Säsongen avslutades där med på ett utmärkt vis.

Efter en turbulent start, i omklädningsrummet där Ruud van Nistelrooy lämnade Old Trafford för sista gången, kunde United trots det göra en strålande insats. 73 006 personer såg för övrigt matchen!

På förhand kunde man utan tvekan ana att Charlton inte skulle kunna rubba ett för dagen hungrigt United. Motivation slår klas. Hoppfullt ville jag se både motivation och klass i United, och det fick jag. Charlton hade ingen chans. Överkörda. Lekstuga. Spel mot ett mål. Kalla det vad ni vill, men det var den ultimata avslutningen på en annars ganska misslyckad säsong.

Matchen punkterades nästan på bara två minuter, nämligen matchminut 19 och 23. Inför matchen var Louis Saha och Cristiano Ronaldo osäkra för spel, ironiskt nog var de just de spelarna som stod i centrum vid målen. Saha gjrode 1-0 och Ronaldo utökade till 2-0.

Det var spel mot ett mål och Charlton hade svårt att skapa chanser. Darren Bent var inte alls lika het som vanligt och United-försvaret skulle få en tämligen lungn eftermiddag. Ett försvar utan Nemanja Vidic, icke VM-uttagna Wes Brown gjorde återigen en bra insats bredvid Rio Ferdinand. Skott på mål efter 45 minuters spel var övertygande 9-2, fördel hemmalaget. Mål nummer tre skulle vi inte ens behöva göra på egen hand, Jason Euell hjälpte United och skjälpte Charlton med ett klantigt självmål.

I och med 3-0 målet stängde United matchen definitivt och de resterande tio minutena blev bara ett avlsaget spel där det kändes som de båda lagen bara väntade på slutsignalen.

Sir Alex Ferguson skulle efter pausvilan plocka fram ett ess ur leken, John O’Shea byttes ut och Paul Scholes byttes in. Scholes sprang in på Theatre of Dreams inför en läktare som skrek applåderade in Konungens återkomst. En minut senare rörde han bollen för första gången, återigen applåder. Detta fortsatte sedan vid varje bollkontakt under närmare 15-20 minuter. Scholes inhopp var riktigt bra och han hann med att passa fram till två frilägen.

Men United var inte speciellt effektova i den andra halvleken, det brast lite i koncentrationen. Målchanser var verkligen ingen bristvara, redan i inledningen av halvleken var Saha nära att peta bollen i mål. Efter en timmas spel úppkom matchens vackraste anfall, ett klapp-klapp-spel kring mittplan avslutades med Scholes genomskärare till en löpandes Richardson. Den sistnämnde missade dock sitt friläge.

Men redan minuten senare skulle Kieran skriva in sig i målprotokollet, han stal bollen på mittplan från en fumlande Charltonback, avancerade 20 meter och skjöt distinkt in bollen med sin fruktade vänsterfot.

United dominerade helt matchen, styrde och ställde matchen precis som man ville. Charlton saknade chanser överhuvudtaget, det blev inte bättre av att se Darren Bent på bänken, skyttekungen blev utbytt i halvtid.

Ronaldo hade sedan en frispark över, även två frilägen efter framspelningar från Scholes respektive Giggs. Rossi hade även han ett farligt avslut. United hade allt. En strålande match, det finns egentligen inte mer att säga. I den 88:onde minuten kom Charltons första avslut på mål i den andra halvleken, det säger en hel del om matchbilden..

Någon minut efter Ronaldos andra frilägesmiss blåste domaren sin sista signal. Sir Alex tackade Alan Curbishely för matchen, sedan tackade han publiken och samlade spelarna på Old Traffords gröna mattta. De tackade fansen och varandra för matchen, året och säsongen.

United (4-4-2):
Van der Sar
Neville (62, Vidic), Ferdinand, Brown, Silvestre
Ronaldo, O’Shea (46, Scholes), Giggs, Richardson
Rossi, Saha (61, Solskjaer)

Sir Alex gjorde en del ändringar jäntemot hur laget brukar ställa upp, ett nytt anfallspar gjorde en helt klart godkänd insats och Richardson ersatte Park förtjäntstfullt. Richardson var Uniteds bästa spelare, men Paul Scholes comeback var fantastisk. Scholes lös i Rooneys frånvaro. Det tråkiga med denna härliga match var således Ruud van Nistelrooys flykt pga petningen til förmån för Guiseppe Rossi. Ruud gjorde 150 mål på 219 matcher i United tröjan. Hans sista match är med största sannolikt redan spelad, tack för allt!

Nu blev vi slutligen tvåa i ligan, det spelade alltså ingen roll att Liverpool besegrade Portsmouth med 3-1. Nu slipper vi CL-kval och kan utse oss själva till Englands näst bästa lag.

Men nästa säsong är vi tillbaka, förhoppningsvis bättre och starkare än någonsin!

Redan imorgon spelar dock United match igen, då möts United och Celtic i en uppvisningsmatch/minnesmatch för Roy Keane. Då ska en av de största genom tiderna hyllas en sista gång?!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]