Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vi vinner ligan!

Alla pessimister kan sluta läsa efter det här.
För det som kommer nu fyller bara på ert cyniska bränsle:
I år tar vi tillbaka titeln.

Alla pessimister kan sluta läsa efter det här.
För det som kommer nu fyller bara på ert cyniska bränsle:
I år tar vi tillbaka titeln.
Jag är övertygad och nu ska jag förklara varför.

Vi har ligans bäste målvakt.

Vi har ligans bästa försvar (där bara en av SAF överskattad grodätare är med och sabbar).

Vi har ligans två bästa spelare.

Det är tre tunga argument och tre avgörande faktorer för att vara överst efter 38 matcher. Van der Sar fixar en sisådär 10-15 poäng bara han. Ferdinand, Brown/Vidic likaså. Och Rooney kommer att krossa den här säsongen. Tänk bara, han har nu haft både sin lysande debutsäsong och även klarat av den svåra – i hans fall inte – andrasäsongen i ett storlag. Jämför med Zlatan som var fenomenalt usel i Juve. Det spelar ju ingen roll att alla försvarare vet hur bra Wayne är. 2006/2007 kan bli hans största säsong hittills.

Men den bautastora nyckeln till seriesegern stavas Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Om Rooney går mot sin största tid som spelare, så gör garanterat hans jämnårige lagkamrat detsamma. Så strunta i snacket om att det behövs fler mittfältare; vi har redan den bäste. När Ronaldo i år drar in över arenorna i Premier League, buas ut som aldrig förr, överstegsfintar och skickar in assist efter assist kommer fotbollsvärlden att häpna: “oj, nu är han den färdiga produkten”, eller “han verkar bli starkare av allt hat”.
Surprise.

Experter pratar fortfarande om att portugisen är en supertalang. Det är han inte. Han är en av de bästa redan. Få kan kombinera sin styrka, sin balans och sin teknik på det sättet. Senaste säsongen började han dessutom dunka in mål regelbundet. Vem kan stoppa honom? Och vilket lag har egentligen någon som kan jämföras med Ronaldo?
Inget.

Det gnälldes från supporterhåll när United inte köpte Duff, det gnälldes när Robben valde stålarna och Chelsea och det gnälldes när Ronaldinho valde Barcelona. Men glöm allt det där. Vi har ju världens bäste ytter – och kanske världens bäste anfallare om några år när Ronaldo gör en Henry och flyttar upp i banan. Tänk er Rooney och Ronaldo på topp. Jösses.

Till sist 1: De som oroar sig över att vi i och med van Nistelrooys flytt tappar uppemot 30 mål gör däremot rätt. Det är oroande. Fast – vi gör ju alltid mål ändå. Det vet alla. Till och med Kieran Richardson smäller dit några bollar i bland. Det blir dock inte så många nätkänningar som vi är vana vid den här säsongen.

Till sist 2: Michael Carrick är ligans bäste passningsspelare och har så varit i några år. Bara det är värt typ 20 miljoner pund.

Till sist 3: Topp tre i ligan blir United, Chelsea och Tottenham. Sist hamnar Sheffield United, Portsmouth och Watford.


Av: Mats Svensson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]