Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Charlton – Man Utd 0-3

United slog Charlton med klara 3-0 på onsdagskvällen. Bortalaget kontrollerade matchen, framför allt i andra halvlek. Ole-Gunnar Solskjaer gjorde sitt första mål på 35 månader då han avslutade målskyttet.

Sir Alex överraskade de flesta med att inkludera Michael Carrick i laget, han startade dock på bänken. I övrigt var det ett ganska väntat lag, undantaget var Darren Fletcher, som nog ingen räknat med skulle starta. Gary Neville fanns med i den ursprungliga truppen men kom inte till spel p.g.a skada
Saknades gjorde, förutom Neville, även Nemanja Vidic, Gabriel Heinze och Alan Smith p.g. skador. Wayne Ronney och Paul Scholes inledde sin 3 matcher långa avstängning.
I Rooney’s frånvaro så startade Ryan Giggs bredvid Louis Saha på topp och Park tog Giggs plats till vänster på mittfältet.

Den första halvleken blev ganska dålig, United hade ingen fart i spelet och man invaggades i Charlton lite lägre tempo. Hemmalaget började bäst och var nog snäppet bättre under den första halvleken, ändå var det United som skapade chanserna.
Ryan Giggs prickade insidan på stolpen då United fick frispark precis utanför straffområdet, någon centimeter er till höger och Giggs hade blivit målskytt.
Giggs hade även en fin chans i slutet då han gjorde ett par finter och sedan sköt ett lågt högerskott som målvakten Scott Carson gjorde en fin räddning på.
Ji-Sung Park hade en ypperlig chans även han då han frispelades genialt av Rio Ferdinand, han skott blev dock svagt och gick nästan rakt på Carson.
Cristiano Ronaldo fick sista chansen då han direktsköt på en pass från Louis Saha, skottet blev mycket bra och tog i ribban.
I övrigt så hade Charlton ett par bra chanser. Framför allt minns man dubbelchansen då United’s försvar inte fick undan bollen. Först var det Patrice Evra som missade bollen, täckte sedan ett skott som träffade handen, Silvestre försökte rensa men bollen hamnade hos en hemmaspelare som sköt mot mål, Evra reparerade dock sitt misstag och täckte undan till hörna. Charlton ville ha straff då bollen tog på handen på Evra, han hade dock handen nära inpå kroppen och dessutom så studsade bollen upp från foten, fanns ingen chans för Evra att undvika att få bollen på handen där.
Silvestre hade en riktigt dålig tackling på Bent (tror jag) som kanske borde renderat i en straffspark då han kom farande bakifrån. Riktigt uslet av Silvestre och där hade United tur.

Den andra halvleken blev betydligt roligare, inte bara för att målen då föll utan aäven för att spelet var bättre.
Darren Ambrose fick första chansen med ett missriktat skott som tog i utsidan på Van Der Sar’s högra stolpe. Holländaren såg dock ut att ha full koll på bollen.
En liten stund senare så tog United ledningen. Park fick bollen på högerkanten och slog ett lågt inlägg som mittbacken Fortune missade att rensa undan. Bollen hamnade hos Darren Fletcher som fintade brt Fortune och dundrade in 0-1 bakom en chanslös Carson.
United dominerade i detta skede matchen, Darren Fletcher var lysande på mitten tillsammans med John O’Shea. Mot de “mindre” lagen så funkar dessa 2 utmärkt ihop. Fletcher var den offensive av de 2 och han lpte oerhört mycket i djupet hela tiden, O’Shea samlade upp förlupna bollar och krigade framför backlinjen på ett förtjänstfullt sätt.
Det var bud på ytterliggaer ett par straffar. En frispark för Charlton, och en knuff i ryggen på Brown, resulterade att han fick bollen på handen. Ingen signal från domare Foy nu heller, kanske såg han knuffen som inte tv-kommentator Hussfeldt såg? United skule också haft en straff då en Charlton-spelare fick bollen på handen, ingen signal dock.
Med 10 minuter kvar av ordinarie tid så kom 0-2. En boll från höger hittade Saha, som vände upp, blev av med sin markering och sköt 0-2 lågt till vänster om Carson. Ett klassmål.
Solskjaer kom in med 8 minuter kvar och han var involverad i en del slutet. Han frispelades fint av Carrick efter en kontring, Solskjaer’s skott räddades dock fint av Carson. När klockan närmade sig 90 minuter så skulle norrmannen få göra sitt första mål på 35 månader. Saha fick bollen, tog sig ned till sidlinjen och spelade in bollen mot den bortre stolpen där Solskjaer stod helt ensam och rakade in bollen i det tomma målet. 0-3 och United svarade åter för en imponerande match.

De flesta spelarna skötte sin uppgift bra, Silvestre var väl den ende som föll ur ramen, även om han inte var dålig. Ferdinand var suverän i försvaret, Evra återigen mycket bra. På mitten var, som redan nämnts Fletcher och O’Shea mycket bra, Ronaldo och Park bra på kanterna. Bäst på plan var dock Ryan Giggs, som skötte “Rooney-rollen” mycket bra. Giggs samspel med Saha fungerade förvånansvärt (med tanke på att de sällan spelat ihop) bra.

Ny match på lördag då United återigen beger sig till London för möte med nykomlingen Watford, väl mött då igen.

Charlton:

Young (c), Karkouri, Fortune, Hreidarsson
Ambrose, Faye (ut 82:e), Holland, Hughes
D.Bent, Hasselbaink (ut 65:e)
Bänken: Myhre, Kishishev, Rommedahl (in 82:e), M.Bent (in 65:e), Lisbie

United:

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra
Ronaldo, O’Shea, Fletcher, Park (ut 77:e)
Saha, Giggs (c) (ut 82:e)
Bänken: Kuszczak, Richardson, Carrick (in 77:e), Solskjaer (in 82:e), Rossi

Domare: Chris Foy.

Mål:
Fletcher 49:e, Saha 80:e, Solskjaer 90:e


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]