Charlton – Man Utd 0-3

United slog Charlton med klara 3-0 på onsdagskvällen. Bortalaget kontrollerade matchen, framför allt i andra halvlek. Ole-Gunnar Solskjaer gjorde sitt första mål på 35 månader då han avslutade målskyttet.

Sir Alex överraskade de flesta med att inkludera Michael Carrick i laget, han startade dock på bänken. I övrigt var det ett ganska väntat lag, undantaget var Darren Fletcher, som nog ingen räknat med skulle starta. Gary Neville fanns med i den ursprungliga truppen men kom inte till spel p.g.a skada
Saknades gjorde, förutom Neville, även Nemanja Vidic, Gabriel Heinze och Alan Smith p.g. skador. Wayne Ronney och Paul Scholes inledde sin 3 matcher långa avstängning.
I Rooney’s frÃ¥nvaro sÃ¥ startade Ryan Giggs bredvid Louis Saha pÃ¥ topp och Park tog Giggs plats till vänster pÃ¥ mittfältet.

Den första halvleken blev ganska dålig, United hade ingen fart i spelet och man invaggades i Charlton lite lägre tempo. Hemmalaget började bäst och var nog snäppet bättre under den första halvleken, ändå var det United som skapade chanserna.
Ryan Giggs prickade insidan på stolpen då United fick frispark precis utanför straffområdet, någon centimeter er till höger och Giggs hade blivit målskytt.
Giggs hade även en fin chans i slutet då han gjorde ett par finter och sedan sköt ett lågt högerskott som målvakten Scott Carson gjorde en fin räddning på.
Ji-Sung Park hade en ypperlig chans även han då han frispelades genialt av Rio Ferdinand, han skott blev dock svagt och gick nästan rakt på Carson.
Cristiano Ronaldo fick sista chansen då han direktsköt på en pass från Louis Saha, skottet blev mycket bra och tog i ribban.
I övrigt sÃ¥ hade Charlton ett par bra chanser. Framför allt minns man dubbelchansen dÃ¥ United’s försvar inte fick undan bollen. Först var det Patrice Evra som missade bollen, täckte sedan ett skott som träffade handen, Silvestre försökte rensa men bollen hamnade hos en hemmaspelare som sköt mot mÃ¥l, Evra reparerade dock sitt misstag och täckte undan till hörna. Charlton ville ha straff dÃ¥ bollen tog pÃ¥ handen pÃ¥ Evra, han hade dock handen nära inpÃ¥ kroppen och dessutom sÃ¥ studsade bollen upp frÃ¥n foten, fanns ingen chans för Evra att undvika att fÃ¥ bollen pÃ¥ handen där.
Silvestre hade en riktigt dålig tackling på Bent (tror jag) som kanske borde renderat i en straffspark då han kom farande bakifrån. Riktigt uslet av Silvestre och där hade United tur.

Den andra halvleken blev betydligt roligare, inte bara för att målen då föll utan aäven för att spelet var bättre.
Darren Ambrose fick första chansen med ett missriktat skott som tog i utsidan pÃ¥ Van Der Sar’s högra stolpe. Holländaren sÃ¥g dock ut att ha full koll pÃ¥ bollen.
En liten stund senare så tog United ledningen. Park fick bollen på högerkanten och slog ett lågt inlägg som mittbacken Fortune missade att rensa undan. Bollen hamnade hos Darren Fletcher som fintade brt Fortune och dundrade in 0-1 bakom en chanslös Carson.
United dominerade i detta skede matchen, Darren Fletcher var lysande pÃ¥ mitten tillsammans med John O’Shea. Mot de “mindre” lagen sÃ¥ funkar dessa 2 utmärkt ihop. Fletcher var den offensive av de 2 och han lpte oerhört mycket i djupet hela tiden, O’Shea samlade upp förlupna bollar och krigade framför backlinjen pÃ¥ ett förtjänstfullt sätt.
Det var bud på ytterliggaer ett par straffar. En frispark för Charlton, och en knuff i ryggen på Brown, resulterade att han fick bollen på handen. Ingen signal från domare Foy nu heller, kanske såg han knuffen som inte tv-kommentator Hussfeldt såg? United skule också haft en straff då en Charlton-spelare fick bollen på handen, ingen signal dock.
Med 10 minuter kvar av ordinarie tid så kom 0-2. En boll från höger hittade Saha, som vände upp, blev av med sin markering och sköt 0-2 lågt till vänster om Carson. Ett klassmål.
Solskjaer kom in med 8 minuter kvar och han var involverad i en del slutet. Han frispelades fint av Carrick efter en kontring, Solskjaer’s skott räddades dock fint av Carson. När klockan närmade sig 90 minuter sÃ¥ skulle norrmannen fÃ¥ göra sitt första mÃ¥l pÃ¥ 35 mÃ¥nader. Saha fick bollen, tog sig ned till sidlinjen och spelade in bollen mot den bortre stolpen där Solskjaer stod helt ensam och rakade in bollen i det tomma mÃ¥let. 0-3 och United svarade Ã¥ter för en imponerande match.

De flesta spelarna skötte sin uppgift bra, Silvestre var väl den ende som föll ur ramen, även om han inte var dÃ¥lig. Ferdinand var suverän i försvaret, Evra Ã¥terigen mycket bra. PÃ¥ mitten var, som redan nämnts Fletcher och O’Shea mycket bra, Ronaldo och Park bra pÃ¥ kanterna. Bäst pÃ¥ plan var dock Ryan Giggs, som skötte “Rooney-rollen” mycket bra. Giggs samspel med Saha fungerade förvÃ¥nansvärt (med tanke pÃ¥ att de sällan spelat ihop) bra.

Ny match på lördag då United återigen beger sig till London för möte med nykomlingen Watford, väl mött då igen.