Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Watford – Manchester United

United har inlett ligan på ett fantastiskt vis. Två segrar, 8-1 i målskillnad och ingenting tyder på att det inte blir en tredje seger imorgon. Då gästar Manchester United Vicarage Road för spel mot Watford.

Det är sex raka förluster sedan, och 19 år bakåt i tiden. Det var då, 1987, Watford senast lyckades besegra United. Det blev 1-0. Sedan har tennissiffrorna 6-0 speglat historian lagen emellan, då United vunnit de senaste sex mötena. Imorgon möts man igen. Sett ur United-ögon får man hoppas att inte Watford kommer att bryta några trender. Första segern mot United på 19 år, första segern i ligan, Uniteds första förlust etc. Det finns en del att ta av. Trender alltså.

Watford kliver in på Vicarage Road inför en hemmapublik som egentligen inte kan förvänta sig mer än att laget gör sitt allra bästa för att förhindra den röda maskinen från ytterligare en seger. Två matcher betyder visserligen inte så mycket. Två matcher av 38. Det går inte att stirra blint på hur lagen inlett ligan. United har gjort det magnifikt. Watford har som nykomling tagit en poäng av sex möjliga. Förlust i prermiären med 2-1 på bortaplan mot Everton och sedan oavgjort hemma mot West Ham, 1-1. Watford har spelat ganska bra men har inte lyckats hela vägen. Reslutaten får anses som godkända och det innebär också att Watford återfinns på plats nummer 14 i tabellen.

Manchester United inledde ligan på ett makalöst sätt, hemma mot Fulham blev slutresultatet 5-1. Matchen var redan avgjord efter 19 minuter då United ledde med 4-0. I den senaste matchen lyckades United besegra Charlton med 3-0 på The Valley. United toppar därför Premier Leauge och har fått en flygande start. Allt annat än en seger får tolkas som en besvikelse för Sir Alex mannar.

Positivt för United är att Ole Gunnar Solskjaer öppnat säsongen på ett mycket bra sätt. Under träningsmatcherna var han en av de mest framträdande och gjorde en del mål. Mot Charlton slog han till igen, för första gången på tre år. Hjälten från CL-finalen 1999 är tillbaka på allvar. Michael Carricks skada läkte fortfare en vad som från början var sagt, debuten skedde i onsdagens match mot Charlton. Det finns inga garantier huruvida Carricks första match från start blir imorgon eller ej, men speltid lär han få. Wayne Rooney och Paul Scholes har två matcher kvar på sin avstängning och saknas mot Watford. Nemanja Vidic, Gabriel Heinze och Gary Neville missar matchen på grund av skador. Alan Smith lär inte heller delta då han inte är riktigt matchtränad ännu.

Watford står inför ett dilemma i målvaktsfrågan. Förstavalet Ben Foster är utlånad från United till Watford och har i sitt avtal något som säger att han inte får spela matcherna mot United. Ersättaren väntas bli Richard Lee. Mittfältaren Gavin Mahon skadade sig i den senaste matchen och missar med största sannolikhet morgondagens drabbning. I övrigt är Watford helt ordinarie.

Trolig laguppställning United (4-4-2):

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra
Ronaldo, O’Shea, Carrick, Park
Saha, Giggs

Försvaret känns glasklart, tre man saknas men ändå fungerar det så bra. Det får man tolka som ett tecken på bred trupp. O’Shea har tidigare ansetts som förstavalet bredvid en offensiv mittfältare, vilket innebär att Fletcher förpassas till bänken. Det enda som ser osäkert ut är om Park eller Solskjaer spelar. Och var Giggs kommer att spela, vänsterytter eller anfallare?

I morgondagens match hoppas jag dock att en trend bryts. Nämligen den där tenniskombinationen. Jag hoppas vi tar vår sjunde raka seger mot Watford, och vår nionde poäng i årets upplaga av Premier League.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]