Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tre poäng mot Spurs?

I morgon kommer sannolikt nytt publikrekord att sättas i PL då Tottenham Hotspur besöker Old Trafford. Matchen är av stor vikt då det är första egentliga provet som United ställs inför denna säsong, med all respekt för de tre föregående motståndarna. Förra mötet lagen emellan, vann United med 2-1 på White Hart Lane. Den gången gjorde Wayne Rooney två mål, en spelare som saknas i morgon.

Både Gabriel Heinze och Alan Smith sägs vara nära ett framträdande i A-laget, men Sir Alex Ferguson anser att denna match är för tidigt för dem båda. Klokt, med tanke på att det tycks vara så att Heinze haft lite för bråttom tillbaka. Smith, med sin sedvanliga positiva attityd, insisterar dock att han är redo. I övrigt är Gary Neville tillbaka efter en kort frånvaro. Nemanja Vidic är fortfarande skadad. Vidare är Paul Scholes och Rooney avstängda.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Evra, Ferdinand, Brown, Ronaldo, Saha, Giggs, Park, Carrick, Solskjaer, O’Shea, Richardson, Fletcher, Jones och Silvestre.

Laget känns på förhand relativt klart, så när som på vänsterbackspositionen. Edwin van der Sar lär stå som vanligt, förutsatt att han inte skadar sig. Backlinjen från höger bör bli: Neville, Wes Brown, Rio Ferdinand och Mikael Silvestre/Patrice Evra. Vad gäller de sista två är det näst intill omöjligt att se någon som självklar. Insatserna har hittills varit varierande, med en strålande öppningsmatch av Evra och ett mål senast av Silvestre. Som sagt, ingen har någon fördel.

Mittfältet känns också förutsägbart, mycket på grund av en relativt tunn trupp. Från höger bör det vara: Cristiano Ronaldo, John O´Shea, Michael Carrick och Ryan Giggs. Möjligen kan Ferguson välja Darren Fletcher före O´Shea, men med tanke på de internationella matcherna i veckan spelar troligen irländaren. Carrick bör, hur som helst, göra debut. Kantspelarna petar ingen, varför Ji-Sung Park ånyo får återfinna sig att placeras på bänken. Ferguson tycks heller aldrig tro på sydkoreanen fullt ut. Giggs blev i dag vald till augusti månads spelare, något som inte förvånar för den som sett de tre inledande matcherna. Walesaren är inget annat än fenomenal, en spelare som inte kan hyllas nog. Hur många har egentligen skött en karriär så kliniskt, med sådan enorm framgång? Ingen.

I anfallet tror undertecknad på Louis Saha och Ole Gunnar Solskjaer. I fall någon av dem inte kan spela lär Ronaldo flyttas upp från mittfältet, vilket ger Park en startplats. Bänken innefattar, med ovanstående bakgrund, Kuszczak, Evra/Silvestre, Park/Jones, O´Shea/Fletcher och Richardson.

Spelmodellen blir sedvanlig, det vill säga 4-4-2. Mest intressant är hur Carrick kommer att axla den mer offensiva rollen på mittfältet. Engelsmannen var mycket svårbedömd i matchen mot Watford, vilket var förklarligt med tanke på att försäsongen blev störd på grund av en skada från Amsterdam Tournament. Emellertid är ett alternativ att flytta in Giggs, i fall det visar sig att samarbetet på innermittfältet inte fungerar. Walesaren och O´Shea hade, som bekant, ett lyckat samspel under den senare delen av förra säsongen.

Spelet längs kanterna blir viktigt, då detta är positioner där Spurs är labila. Vänsterbacken Young-Pyo Lee har kvalspelat för Sydkorea, varför han troligen inte spelar från start. Benoit Assou-Ekotto lär spela på denna position. Högerbackspositionen i Spurs tas troligen av Pascal Chimbonda. Assou-Ekotto är svårbedömd och Chimbonda är duktig offensivt, men sämre defensivt. I fall Ronaldo och Giggs i form har United ett litet övertag här. Å andra sidan lär United få det mycket svårt med yttern Aaron Lennon. De som såg honom under förra säsongen kan inte annat en hålla med på att han var sensationell stundtals. Här får vänsterbacken se upp och Giggs eller Ronaldo får jobba hårdare defensivt.

På innermittfältet lär det bli knappt med utrymme, då Edgar Davids och Jermaine Jennas är mycket duktiga. Den senare är också skicklig på fasta situationer, något som bland annat bevisades under förra säsongen på Old Trafford. Således läggs mycket ansvar på den defensiva O´Shea. Den fjärde mittfältsplatsen i Spurs lär tas av Teemu Taino eller Didier Zokora. I anfallet spelar Martin Jol troligen med Jermaine Defoe och Ahmed Mido/Robbie Keane, då Dimitar Berbatov är skadad. Dessa båda herrar är snabba och föredrar spel på marken, ingen är särskilt stark som huvudspelare. Vid normalt spel bör Ferdinand och Brown kunna hantera dem. Uniteds innerbackar är relativt snabba.

På plats i Manchester finns den legendariska kvinnokarlen, estradören och mångsysslaren Kent Yxell, vilken är en av reseledarna för MUSS, vid matchen mot Arsenal söndagen den 17 september 2006. Låt oss hoppas på en underhållande match som startar kl. 18.15…


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]