Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Celtic

Celtic, med Gordon Starchan vid spakarna, kommer till Old Trafford på onsdagskväellen, det är dags för match 1 i Champions League.

Så var det då dax för “fegspelets” turnering, där det gäller att hellre försvara sig än att anfalla. Se bara på de 2-3 senaste årens turneringar (undantaget Barcelonas seger) och dess vinnare, fruktansvärt tråkigt att titta på i mina ögon, även om vissa matcher har varit bra. Personligen så tycker jag att Champions League idag är en helt annan turnering än på 90-talet och i början av 2000-talet, det är mer negativt spel än positivt, inget snack om saken.

Celtic kommer på besök till Old Trafford, ett normalt sätt offensivt lag, men nu är det bortamatch och dessutom i Champions League. Lär väl knappast bli något skönspel antar jag.
Gordon Strachan’s mannar har på 6 ligamatcher tagit 13 poäng, endast 1 förlust och en oavgjord på dessa 6, och man leder sin serie före Rangers.
Inför denna säsongen så har man bl.a värvat Lee Naylor och Kenny Miller (Wolves), Gary Caldwell (Hibs), Jiri Jarosik (Chelsea), Evander Sno (Feyenoord), men framför allt Thomas Gravesen (Real Madrid) och Jan Vennegor of Hesselink (PSV). Flera mycket bra namn alltså. På förlustsidan märks främst Ross Wallace och Stanislav Varga (Sunderland), Stilian Petrov (Aston Villa) och John Hartson (W.B.A). I mina ögon är laget bättre än ifjol om man ser till namnen.
Holländaren Hesselink är den att se upp med för United, det är Holland’s näste anfallsstjärna och en mycket stark målskytt, något att bita i för Ferdinand och co. Man spelar 4-4-2, till skillnad från de senaste årens 3-5-2. Gravesen lär kampera ihop med Neil Lennon centralt, 2 stenhårda grovarbetare som inte lägger några som helst fingrar emellan. Vid sidan om sig så lär Nakamura spela till höger och antingen McGeady eller Pearson till vänster, ett mycket starkt mittfält. Bredvid Hesselink på topp tror jag Strachan föredrar polacken Zurawski framför Miller. I mål står en annan polack, landslagsettan Boruc, framför sig har han Wilson, Caldwell, McManus och Naylor. Det är just försvaret som jag ser som den klart svagaste länken i laget.

Lagen har faktiskt mött en gång denna säsongen. United vann i en träningsmatch med klara 3-0 trots att man spelade med endast 3-4 A-lagsspelare, Celtic var mer ordinarie även om de också ställde upp med några reserver. Men nu är det en helt annan sak.

Sir Alex får klara sig utan Cristiano Ronaldo som är avstängd efter att ha dragit på sig för mycket kort i förra säsongen CL. På skadelistan finns Nemanja Vidic och Gabriel Heinze, ingen av dom är aktuella för spel. Aktuell kan däremot Alan Smith vara, även om det i så fall bara blir på bänken. Tillbaka från sina avstängningar är Paul Scholes och Wayne Rooney. Scholes, Ji-Sung Park och Edvin van der Sar är osäkra till spel, Scholes och Park har småskador, VDS maginfluensa.
Sir Alex förväntas att vila någon spelare inför söndagens stormatch mot Arsenal, vem / vilka är osäkert, personligen så anser jag bara att de enda som kan bli aktuella att vila är Ryan Giggs, Wes Brown och Louis Saha. Giggs behövs dock då Ronaldo inte kan spela, någon kreatör på kanterna behövs. Silvestre kan dock mycket väl ta Brown’s plats i mitten, eller varför inte Evra’s till vänster? Silvestre ges nog lite chanser nu i början, för när Heinze och Vidic är tillbaka så lär han inte spela mycket. Richardson och Park slåss om en startplats på högerkanten, jag tippar på Richardson då Park inte är helt frisk. O’Shea och Carrick tippar jag startar centralt, eftersom Scholes är småskadad. Darren Fletcher och Paul Scholes finns att tillgå på bänken. På topp så är Rooney given, men spelar han med Solskjaer eller Saha? Eftersom Van der Sar har varit / är sjuk, så startar Tomasz Kuszczak i mål.

Trolig trupp:
Van der Sar, Kuszczak, Heaton
Neville, Brown, Silvestre, Ferdinand, Evra, O’Shea
Fletcher, Giggs, Carrick, Scholes, Richardson, Park, D.Jones
Rooney, Saha, Solskjaer

Troligt lag:
Kuszczak
Neville (c), Ferdinand, Silvestre, Evra
Richardson, Carrick, O’Shea, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: VDS, Brown, Scholes, Fletcher, Park, Jones, Solskjaer

Matchen visas på Viasat Sport 2 med start 20.45


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]