Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Arsenal

United har full pott i både ligan och CL. Fem raka segrar har det blivit, imponerande fakta men utan imponerande spel. På söndag är det dags för en riktig värdemätare. Då gästar nämligen Arsenal Old Trafford. Slaget om Storbritanien i onsdags, ska man kalla detta slaget om England?

Arsenal har inlett ligan på ett bedrövligt sätt, inte en enda seger på de inledande tre matcherna.

Middlesbrough (h) 1-1
Man City (b) 1-0
Aston Villa (h) 1-1

United har inlett med fyra(!) raka segrar.

Arsenal åtefinns på 17:e plats i ligan och laget är inte särskilt formstarkt. Även om man fått en viss positiv anda efter veckans vinst i CL, 2-1 borta mot Hamburg. Kanske detta sätter fart på The Gunners?

Om Arsenal inte lyckas vinna över United blir säsongsstarten 06/07 den sämsta någonsin. Säsongen 94/95 tog Arsenal fyra poäng på de inledande fyra matcherna, ett resultat man kan försämra i och med söndagens match.

Det kanske ser mörkt ut för Arsenal på förhand, men det finns fler saker att påpeka. Arsenal har fem raka möten med United utan seger. Det var den 8/8 2004 man senast lyckades vinna, 3-1 hemma på Highbury. Den 15/2 2003 var den senaste gången man vann på Old Trafford. Det som talar för Arsenal är att statistiken har en förmåga att alltid brytas. Av någon lustig anledning just när man vill att den håller i sig. Men förhoppningsvis gör den inte det på söndag.

Arsenal dras med en skadelista på följande spelare; Philippe Senderos, Gael Clichy, Lauren och Abou Diaby. Dessutom är stjärnspelaren Thierry Henry och unga Robin van Persie osäkra kort. Positivt för Londonklubben är att Kolo Toure är redo för spel efter att ha utgått mot Hamburg.

Manchester United har också ett par skador. Ji-Sung Park och Ryan Giggs missar matchen. Wayne Rooney är osäker, han linkade ut sent i matchen mot Celtic. Rooney är annars spelklar, i och med att avstäningen på honom och Paul Scholes inte längre gäller. Cristiano Ronaldo saknades mot Celtic efter att ha varit avstängd. Ronaldo är även han spelklar på söndag. Gabriel Heinze finns inte med i truppen pga av skada. Som det ser ut just nu är inte heller Ole Gunnar Solskjaer aktuell för spel.

Det ska bli intressant att se vilka spelare Sir Alex Ferguson ställer upp med på söndag. Det finns ett par självskrivna kort men även ett par osäkra.

Edvin van der Sar startar givetvis i mål, en ohotad etta. I försvaret är Neville och Ferdinand givna. Frågan är vem av Nemanja Vidic och Wes Brown som spelar mittback samt vem av Evra och Silvestre som spelar vänsterback. Det är svårt att veta i vilken form Vidic är i, att låta honom göra comeback i en så tuff match kanske inte är att föredra. På mittfältet är Ronaldo, Carrick och Scholes givna. Kieran Richardson lär ersätta Giggs, även om Darren Fletcher är ett annat alternativ. Om Fletcher spelar flyttas Ronaldo över på vänsterkanten. På topp spelar Saha. Han gör det tillsammans med Rooney om denne är frisk, annars ersätter förmdoligen Smith.

Trolig laguppställning United (4-4-2):
Van der Sar
Neville (K), Ferdinand, Brown, Silvestre
Ronaldo, Carrick, Scholes, Richardson
Rooney, Saha

Bänk: Kuszczak, Vidic, Evra, Fletcher, Jones, O’Shea, Smith.

Trolig trupp Arsenal:
Lehmann, Eboue, Toure, Hoyte, Djourou, Gallas, Hleb, Baptista, Fabregas, Gilberto, Rosicky, Van Persie, Flamini, Adebayor, Almunia, Ljungberg, Song, Walcott, Henry.

Graham Poll blåser igång matchen klockan 17.00 på söndag. Då hoppas vi åter på seger, och att Sir Alex mannar gör allt för att göra Arsenals säsongstart till den allra sämsta. Någonsin.

Dessutom hoppas vi att alla svenskar som rest iväg i årets första supporterresa med MUSS får se en trevlig match och hjälper laget att bärga tre nya poäng!

Matchen visas på Canal+Sport med start 17.00.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]