Man Utd sänkte det danska hoppet

Det blev en övertygande och komfortabel seger med 3-0 i gÃ¥rdagens match i Champions League mot FC Köpenhamn. Efter mÃ¥l av Scholes, O’Shea och Richardson kunde United stoltsera sig som vinnare!

Sir Alex ställde upp med den startelva undertecknad noterade i införrappporten med undantag för tre spelare. John O’Shea spelade istället för Gara Neville efter att denna ansett att skadan inte läkt helt och hÃ¥llet. Han fanns inte med i truppen ens än gÃ¥ng. Hoppas bara skadan inte har förvärrats till sÃ¥ pass hög grad att Neville fÃ¥r vila i nästkommande matcher. Strax innan matchstart tvingades Ferdinand och Giggs lämna Ã¥terbud pÃ¥ grund av nackbesvär samt illamÃ¥ende.

United spelade alltsÃ¥ med Van der Sar i mÃ¥l. O’Shea och Evra pÃ¥ kanterna, Vidic spelade centralt tillsammans med Wes Brown. Ronaldo gjorde comeback efter skada vilket var väldigt positivt. Darren Fletcher ersatte Giggs i sista stund. Det bidrog till att Ronaldo spelade till vänster och Fletcher till höger. Centralt spelade Paul Scholes och Michael Carrick och pÃ¥ topp spelade Louis Saha samt Wayne Rooney. Den sistnämnda gör allt rätt, men har inte självförtroendet eller det där lilla extra för att fÃ¥ in bollen. Men som han spelar lär det lossna snarast. Det kommer behövas!

Matchen öppnades precis som väntat. Ett konstant tryck från United med chans efter chans. FCK-målvakten Christiansen skulle få en av sina svettigare dagar. Men det var just han som höll kvar Köpenhamn i matchen. Perioden från minut ett till 39 stod han ivägen på ett utmärkt sätt. Det var främst Ronaldo, Rooney och Saha som skapade turbulens i offensiven, men även Michael Carrick hade en del att komma med. Han styrde och kontrollerade som vanligt mittfältet på ett föredömligt sätt. Ett farligt distansskott som gick ut till Scholes var bara en av farligheterna. FCK var dock inte helt ofarliga. Anfallsparet bestod av två svenskar, nämligen Fredrik Berglund och Marcus Allbäck. Men man blev aldrig riktigt oroad.

Dessto farligare blev det i matchminut 39, då det viktiga 1-0 målet skulle komma. Ett mål dryga fem minuter från paus var inte precis vad FCK hade önskat sig. Till slut blev det till och med ohållbart för Christiansen. Efter en fin offensiv löpning från Evra öppnades läget. En passning till Saha som endast petade bollen till en framrusande Scholes. Efter ett vackert och distinkt distansskott seglade bollen i mål, äntligen var nummer 18 målskytt igen! Det förlösande 1-0 målet var gjort. Nu skulle det väl bara rulla på?

United skulle fÃ¥ en möjlighet till innan pausvilan. Det var en lobbnick frÃ¥n Ronaldo efter passning frÃ¥n Fletcher, men bollen gick inte vÃ¥ran väg- den gÃ¥ngen. I pausvilan kan jag tänka mig att FCK diskutterade hur man skulle stoppa Uniteds offensiv och sedan lyckas kvittera. Hur planen innerst inne sÃ¥g ut har jag ingen aning, om men den raserades ganska omgÃ¥ende. Ronney kom fri mot Christiansen, lobbade över och skulle precis nicka i mÃ¥l när bollen rensades. PÃ¥ den efterföljande hörnan utökade John O’Shea till 2-0! MÃ¥let var aningen turligt dÃ¥ O’Shea hoppade för att slÃ¥ till pÃ¥ volley men bollen hamnade pÃ¥ stödjebenet och in bakom en chanslös Christiansen. Turen förtjänar man, och O’Shea behövde knappast skämmas för det.

Man Utd forsatte att trycka på och borde fått en straff sedan Scholes dragits ned av FCK-målvakten. Domaren blåste inte och strax därefter var United illa ute för ett reduceringsmål. För övrigt kändes ledningen tämligen säker, FCK orkade inte attackera och var aldrig riktigt nära att störa United. Allbäck och Berglund var alldeles för ensamma, Pimpong fick ersatta den sistnämnda efter nästan en timmas spel. Men det gjorde han utan att övertyga.

Sedan gjorde Sir Alex ett byte. Vi var inne i den 59:e minuten då Louis Saha lämnade planen till förmån för Alan Smith. Detta var väldigt glädjande och comebacken kunde till och med ha förgyllts med ett mål, ett läge där Smith fick en passning från Solskjaer. Tyvärr för Smiths del så gick det inte den här gången men honom lär vi få se mer av i höst och vinter.

Matchen punkterades sedan fullständigt då inhopparen Kieran Richardson gick på ett väl patenterat långskott med sin vassa vänster. Det som skiljde detta mål från flera av hans andra var att skottet inte var speciellt bra, Christiansen som agerat vägg matchen igenom gjorde en riktigt tavla. Turen förtjänar man, eller hur?

FCK skulle få se sig besegrade, efter en tapper insats fick man trots det gå tomhänta från Old Trafford. Det blev aldrig något helvete på planen, kanske för FCK men aldrig för de röda jävlarna. Nu är utsikterna för ett avancemang inom räckhåll via en seger i returmatchen i Danmark. Tre poäng och saken är all!

United (4-4-2):
Van der Sar
O’Shea, Brown, Vidic, Evra
Fletcher, Carrick (Ut 59), Scholes (Ut 75), Ronaldo
Saha (Ut 59), Rooney

Bänken: Solskjaer (In 59), Smith (In 59), Richardson (In 75), Kuszczak, Jones, Giggs.

FC Köpenhamn (4-4-2):
Christiansen
Jacobsen, Gravgaard, Hangeland, Wendt
Silberbauer (Ut 81), Linderoth, Nørregaard (Ut 57), Hutchinson
Berglund (Ut 57), Allbäck

Bänken: Kvist (In 57), Pimpong (In 57), Bergvold (In 81), Gall, Thomassen, Brandrup, Hansen.

Paul Scholes och Michael Carrick hade bollen vid sin sida och gjorde det mesta rätt. Det slutade med att bollen rullade våran väg. Vi hade tur när det gällde, men turen förtjänade vi med vårt spelövertag som speglade matchen under 90 minuter.

Bäst i United var Wayne Rooney som gjorde en fantastisk insats. Det enda vi saknar är ett mål. Scholes och Carrick gjorde båda en vass insats. Cristiano Ronaldo var som vanligt pigg och stod för en fin insats. Defensivt dominerade Nemanja Vidic som etablerat sig i fyrbackslinjen.