Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stensäker seger mot Liverpool

United vann klart mot Liverpool inför ny rekordpublik på Old Trafford. Darren Fletcher och Paul Scholes kontrollerade mitten helt, Fletcher löpte sönder Liverpool fullständigt, Scholes gjorde första målet och visade att gammal är äldst.

Rafael Benitez valde, som jag förutspådde, att spela med en ensam anfallare, som så ofta på bortaplan. Dock så valde han Dirk Kuyt och inte Peter Crouch. Gonzales startade till vänster, Garcia i en offensiv roll framför mittfältet och Gerrard som väntat till höger. Bellamy kom inte till spel, liksom Kewell då.

Sir Alex valde att göra 3 ändringar gentemot Köpenhamn’s-matchen. Han satte en småsjuk Ronaldo (missat 2 dagars träning) på bänken till förmån för Darren Fletcher. Detta är den typ av match som Fletcher gillar, när det är ställningskrig på mittfältet. Gary Neville gick in på högerbacken och Ryan Giggs in till vänster, O’Shea och Brown på bänken.

Första halvlek:
United tog hand om matchen direkt från start, stundtals spelade man ut Liverpool, som sjönk allt längre ner i eget straffområde. United kom dock inte till några större lägen.
Fletcher bröt ett uppspel från Riise, bollen gick ner till Reina som sköt bollen rakt på en glidtacklande Fletcher. Tyvärr hamnade bollen i slutändan hos en Liverpoolare som rensade undan, den kunde hamnat precis var som helst. Saha hade ett par bra skottlägen. Det första kom efter en hörna, tyvärr fick han inte träff med högern. Det andra kom då han skar in från vänster och sköt ett bra högerskott som dock inte vållade Reina någar större problem. Rooney fick en suverän långboll från Michael Carrick då halvtimmen var spelad, Rooney fick dock inte kontroll på bollen utan Finnan hann emellan och bröt.
Liverpool hade 2 bra chanser i första halvlek. Först var det Kuyt som efter ett Gonzalez-inlägg nickade svagt omarkerad framför Van der Sar. Den andra chansen hade Alonso efter en hörna i slutet, spanjoren försökte pricksjuta men missade med ca. 1,5 meter.
United tog välförtjänt ledningen efter 39 minuter. Rooney fick bollen och serverade ut till vänster där Giggs kom farande, Giggs skickade in bollen längs marken till en fri Paul Scholes. Reina räddade första försöket men Scholes tofflade in returen till 1-0.
Det var nära 2-0 ett par minuter senare när Saha jobbade sig fram och sköt ett mycket bra markskott som Reina räddade fint till hörna.

Andra halvlek:
United startade den andra halvleken som man avslutade. Man hade fullständig kontroll på matchen och tillät inte Liverpool till något större spel. Pennant byttes in istället för en pigg (men ineffektiv) Gonzalez.
11 minuter in i halvleken så avgörs matchen definitivt. Giggs lurar bort Finnan och slåt ett högerinlägg som efter en dålig resning från Sissoko hamnar hos Ferdinand i bortre delen av straffområdet. Ferdinand lurar Riise genom att inte direktskjuta utan istället ta ner bollen och finta till vänster och sedan lägga upp bollen högt upp mot Reina’s högra kryss till 2-0.
Efter detta mål så kändes det som att matchen mer eller mindre dog helt. Liverpool skapade ingenting av värde och United kontrollerade händelserna på plan. Försvaret, med Vidic och Ferdinand i spetsen var mycket bra och tillät ingenting i anfallsväg för Liverpool. Peter Crouch byttes in men det enda han gjorde var att fult tackla Van der Sar.

Det var klasskillnad stundtals. United flyttade boll mycket snabbare och låg hela tiden rätt i positionerna, Liverpool gjorde en mycket blek insats och såg märkbart tama ut.
Matchens bäste spelare var i mina ögon Darren Fletcher. Han sprang milsvis idag, var överallt, slog fina passningar och vann de flesta närkamper, hans bästa för säsongen. Paul Scholes var också mycket bra centralt i banan och fick kröna sin 500:e match genom att göra ett mål. Han var helt överlägsen sina konkurrenter på mitten och visade varför McLaren vill ha tillbaka honom i landslaget, gammal är äldst. I försvaret gjorde Patrice Evra sin bästa match i United-tröjan, ett enda misstag fick jag det till idag, missen då Kuyt fick nicka fritt, i övrigt prickfri. Vidic och Ferdinand visade än en gång att de är ligans kanske bästa mittbackspar, båda mycket bra. Rooney blixtrade till emellanåt men var med sitt mått bara godkänd. Saha som vanligt mycket bra med boll, men fortrfarande lite ineffektiv.

Man Utd:
VDS
Neville (c), Ferdinand, Vidic, Evra
Fletcher, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, Brown (in för Evra i 92:e), O’Shea (in för Neville i 78:e), Ronaldo, Solskjaer

Nästa match är borta mot Crewe i Ligacupen, den matchen sänds på Viasat Sport.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]