Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vidare efter förlängning

Det skulle krävas 119 minuter innan Man Utd kunde andas ut. Talangen från reservlaget, Kieran Lee, skickade laget vidare till den fjärde omgången av Carling Cup!

Carling Cup är skrällarnas turnering. Cupen där klubbnamnet inte spelar någon roll. Stora som små, vilka lag som helst kan vinna. Igår var det nära, fruktansvärt nära att drömmen om ett nytt ligacupguld tog slut, innan det knappt hade börjat.

Sir Alex valde att ställa upp med Tomasz Kuszczak i mål, vilket var väntat. I backlinjen gjorde Silvestre och Heinze comeback efter skador. Silvestre fick sällskap av Wes Brown i mittlåset, medan högerbacksplatsen togs av blott 18-årige David Gray. På mitten spelade Ole Gunnar Solskjaer, Kieran Richardson samt David och Richard Jones. Anfallsduon utgjordes i första halvlek av Alan Smith och Philip Marsh. Marsh byttes sedan ut i andra halvlek, då steg Solskjaer upp på topp.

Crewe Alexandra stod på andra sidan planen. Tomasz Kuszczak visste nog inte vad någon av hans motståndare hette eller hur de brukade agera, inte innerst inne. Men redan i matchens inledning höll allt på att gå i kras. Tack vare en fin räddning från just Kuszczak efter en frisparksvariant där lagkaptenen Neil Cox avslutade. Strax innan detta hade Baudet skjutit en frispark mot mål, denna inte lika farlig som den andra.

Hemmalaget fortsatte sedan oväntat att anfalla. En parad från Kuszczak på Isaac Osbournes skott räddade United, returen blåstes turligt av för offside på Luke Varney som annars hade gjort mål. Den sistnämnde skulle dock få fler chanser…

I den 24:e minuten skapade United sin första målchans, det var genom David Jones. Men skottet blev inget större problem för målvakten Ben Williams. Minuten senare var det dags. Ritchie Jones slog en passning till Solskjaer, som efter ett volleyskott med vänsterfoten gjorde 1-0 till United.

Kieran Richardson hade också ett volleyskott på mål, men den forna Unitedmålvakten Ben Williams stod för en högklassig räddning.

En bra period i matchen där United skapade chans efter chans, här trodde jag att målen skulle trilla in och att matchen skulle dödsförklaras i halvtid. Det blev aldrig så. Crewe kom tillbaka och hade en spjutspets i Luke Varney som oroade försvaret.

Den andra halvleken inleddes tafatt av Man Utd, kanske kände man sig bekväma med ledningen, väntade på att någon annan skulle ta jobbet eller att målen skulle rulla in bara för att man heter Manchester United. Det fungerar inte så. Det spelar ingen roll om man heter Alan Smith eller Luke Varney, det här är Carling Cup- skrällarnas turnering.

Just denna Varney skulle få utdelning, efter ett distansskott från ca 20 meter letade sig bollen in i mål efter att ha gått mellan benen på Brown och förbi Tomasz Kuszczak. Det var kvitterat på Gresty Road. Det var kvitterat!

Man Utd var nu nära, det handlade om att våga vinna nu eller att ge upp. Ta chansen eller låt Crewe fortsätta skapa. Sir Alex och de elva utvalda valde att attackera, gå på offensiv och avgöra matchen. Det var bara ett problem, det skulle bli svårt att få bollen i mål. Väldigt svårt!

United lyckades bara skapa halvchanser, inte ens en måltjuv á la Solskjaer lyckades. Det närmsta United kom till 2-1 under ordinarie tid var Richardsons stolpskott. Det skulle till förlängning för att få matchen avslutad. Väl där stoppade Williams det mesta, tiden började rinna ur sanden. Solskjaer, Richardson och Smith försökte, utan framgång.

Slutligen, i den 119:e minuten var det dags! Då, endast en minut från “lotteriet” och “slantsinglingen”. Jag syftar givetvis på straffläggningen som vilken förhandsfavorit som helst vill slippa. Crewe hade kanske fått sin bästa chans att vinna, just genom straffsparkarna. Hur det egentligen skulle sluta då, det får vi aldrig reda på. För tack vare frälsaren, Kieran Lee, som byttes in i slutet av andra halvlek är United idag vidare i cupen.

Högerbacken Kieran Lee, född 1988, var en oväntad matchhjälte. Men efter ett uppspel från Heinze till Smith, kom Lee rusande och fick bollen. När chansen väl dök upp gjorde han inget misstag. Debutanten avslutade kliniskt med ett lågt skott tätt intill stolpen.

Man Utd hade vunnit matchen. Men man kan inte alls vara nöjda med sättet det gick till på. Knyt näven för segern, men slå också en tanke för hur inställningen ska vara i nästa match. Många människor och fans lever för Manchester United, när det väl är match ska inställningen och fokus ligga till 110% på det. Det finns inga bortförklaringar till den svaga insatsen, sju landslagsmän spelade från start. Att sedan flera reservlasgsspelare fick chansen är ingen giltig undanflykt. Det saknades koncentration i avsluten, det blev problem att göra mål på Crewe. Så skall det inte vara! Det var trots allt Kieran Lee som avgjorde. En reservlagsspelare alltså.

Förlåt, jag glömde bort att vi spelade i Carling Cup, skrällarnas turnering. Knyt näven och njut, i helgen är det nytt fokus på nästa match!

Crewe Alexandra (4-4-2):

Williams
Otsemobor, Baudet (Ut 109), Cox, Vaughan
Varney, Rix, Lowe, Maynard
Osbourne, Taylor (Ut 76)

Bänken: O’Donnell (In 109), Bell (In 76), Tomlinson, Rodgers, Higdon

Man Utd (4-4-2):

Kuszczak
Gray (Ut 76), Brown, Silvestre, Heinze
Solskjaer, R Jones, D Jones, Richardson
Smith, Marsh (Ut 46), (Barnes, Ut 102)

Bänken: Barnes (In 46) Lee (In 76), Shawcross (In 102) Heaton, Rose

Bäst i United var Ole Gunnar Solskjaer, Tomasz Kuszczak och matchhjälten Kieran Lee.

I omgång fyra av Carling Cup lottades Man Utd mot Southend, men redan på lördag spelar man mot Bolton.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!