Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför FC Köpenhamn – Manchester United

Imorgon kväll intar United Danmark, Köpenhamn och Parken. Förhoppningsvis blir det en ny seger mot FCK vilket skulle säkra en slutspelsplats i den finaste klubblagsturneringen, Champions League!

Ställningen i grupp F är som följande efter att hälften av matcherna har spelats:

1. Man United 3 3 0 0 7-2 9
2. Celtic 3 2 0 1 6-3 6
3. Benfica 3 0 1 2 0-4 1
4. FC Köpenhamn 3 0 1 2 0-4 1

Med en matematisk uträkning kan man enkelt se att Man Utd är helt klart för avancemang vid seger imorgon. Oavgjort kan också räcka, men det beror främst på hur matchen Benfica – Celtic slutar. Vid förlust kan man faktiskt bli omsprungna av Celtic, men dit är det en bra bit. Inte matematiskt men teoretiskt.

Truppen som intar Parken och skall stå till mötes för det nordiska hoppet är följande spelare;

Manchester United:
Van der Sar, Kuszczak, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Heinze, Lee, Silvestre, Ronaldo, Scholes, Carrick, O’Shea, Fletcher, Jones, Richardson, Rooney, Smith, Solskjaer

Vilka spelare mönstrar Sir Alex en match som denna då?
Edvin van der Sar är en ohotad etta och kommer givetvis stå i mål.

I försvaret råder frågetecken för ytterbacksplatserna. Neville är skadad och Evra utgick med skada senast, men verkar nu vara hel igen. Mest troligt är att Brown och Evra spelar. Notera att Carling Cup-hjälten Kieran Lee är uttagen i truppen. I mitten spelar Rio Ferdinand och Nemanja Vidic, en duo som Fredrik Berglund och Marcus Allbäck kommer drömma mardrömmar om i natt…

Ryan Giggs saknas på grund av skada, ersättaren blir antingen Fletcher eller Solskjaer. Om Solskjaer spelar blir United offensivare och det känns därför stabilare att starta med Darren Fletcher, som för övrigt gjort en strålande säsong hittills. Cristiano Ronaldo tar då steget över till vänsterkanten. Om nu Solskjaer spelar på mittfältet startar Smith på topp då även Saha utgår från spel. Centralt startar Carrick och Scholes.

I anfallet spelar Rooney alltså med Solskjaer eller Smith, högst sannolikt är att Solskjaer ersätter Saha.

Man Utd saknar lagkaptenen och högerbacken Gary Neville, mittfältarna Ji-Sung Park och Ryan Giggs samt anfallaren Louis Saha.

Uniteds form är mäkta imponerande, ingenting talar egentligen för FCK. I de senaste fem matcherna har United vunnit samtliga och med 14-2 i mållskilnad dessutom. Offensiven är fruktad men frågan är om defensiven inte är ännu bättre. Bakåt sett har Nemanja Vidic varit enorm och framåt har Wayne Rooney vaknat till igen, tre mål senast. Se upp FC Köpenhamn!

FCK:s tränare Ståle Solbakken har tagit ut följande spelare till matchen mot United;

FC Köpenhamn:
Jesper Christiansen, Lars Jacobsen, Hjalte Norregaard, Brede Hangeland, Tobias Linderoth, Michael Silberbauer, Fredrik Berglund, Marcus Allbäck, Atiba Hutchinson, Michael Gravgaard, Dan Thomassen, Oscar Wendt, Razak Pimpong, William Kvist, Martin Bergvold, Benny Gall

Viktiga André Bergdolmo och Jesper Gronkjaer saknas på grund av skador.

FCK har spelat bra i ligan och formen pekar uppåt, i oktober månad har man spelat sex matcher. Det har blivit fyra vinster, en oavgjord och så en förlust (0-3 mot United). Ligan leder man, tre poäng före Midtjylland och en match mindre spelad. Dessto tyngre har det alltså gått i CL, endast en poäng på tre matcher och inte ett enda mål framåt. Det sitter säkerligen i huvudet på firma Allbäck/Berglund. Men å andra sidan är det här debutsäsongen i Champions League och FCK har inte spelat dåligt, men det räcker ju inte…

Nu är FCK mer eller mindre piskade att vinna, en förlust innebär att chansen till slutspel är minimal. Och det är givetvis med den attityden FCK kliver in med när matchen inleds. Vinna eller försvinna? Inte helt och hållet då, men nästan. Man måste våga vinna, någon rädsla för att förlora borde inte finnas. Den varken får eller kan finnas för då kommer det bli en snabb sorti ur CL.

Matchen har en helt annan betydelse än den på Old Trafford. United har inget krav på sig att vinna. Visserligen är man storfavoriter men FCK måste anfalla, det kommer bidra med ytor bakåt som Rooney, Ronaldo och resten av offensiven kommer skatta sig lycklig i. Det enda jag tror kan hota United imorgon är om FCK gör första målet. Då skulle en sådan där uppskattad köttmur kunna ligga till grund för en fortsatt chans till avancemang, och uppsjkutet firande för Manchester United.

Startelva United (4-4-2):
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Fletcher, Carrick, Scholes, Ronaldo
Solskjaer, Rooney

Matchen börjar kl. 20.45 och visas på Viasat Sport 1.

Glory, Glory Man United…


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!