Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Möte med Bogeyteam nr.1

I morgon eftermiddag, sen avspark 18.15, springer United ut på Ewood Park, en arena som United inte vunnit på i ligasammanhang sedan 1998.

Blackburn har blivit United’s verkliga “Bogeyteam” de senaste åren. Sedan Blackburn tog sig upp i Premier League igen 2001 så har lagen möts 10 gånger i ligan, United har endast 3 vinster mot Blackburn’s 4, ingen av United’s vinster är på Ewood Park. Utöver detta så har lagen mötts 4 gånger i Ligacupen’s semifinal, här har United 2 vinster, varav 1 på Ewood Park. Faktum är att man får gå tillbaka till den 6/4 1998 för att hitta den senaste vinsten i ligan för United på Ewood Park, kvar från det laget är idag 4 spelare (Neville, Scholes, Giggs och Solskjaer), i Blackburn ingen. Genom tiderna har lagen mötts 99 gånger, United har 42 vinster, Blackburn 31. Med andra ord blir detta den 100:e matchen lagen emellan.
Blackburn ligger först på 13:e plats i ligan och man har redan förlorat 2 hemmamatcher. Men det är helt annat nu, nu kommer ju United på besök.
United leder 3 poäng före Chelsea med smått fantastiska 26-5 i målskillnad. Försvaret är bäst i ligan för tillfället, med framför allt Vidic i storform.

United:

Sir Alex har inga nya skador att rapportera, laget blir detsamma som senast. Detta innebär att Ji-Sung Park och Ole-Gunnar Solskjaer fortfarande finns på skadelistan.
Hur United skall spela för att vinna blir intressant att se, Blackburn höjer sig alltid (som alla andra gör för den delen) extra mot just United, och Brad Friedel gör alltid sina 2 bästa matcher varje säsong mot United.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak
Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Heinze, Evra
O’Shea, Fletcher, Ronaldo, Scholes, Carrick, Jones, Giggs, Richardson
Rooney, Saha, Smith

Troligt lag:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, Brown, Silvestre, O’Shea, Fletcher

Blackburn:

Mark Hughes har ännu inte förlorat i ligan mot sin gamle tränare. Hans lag var det enda som vann “dubbeln” mot United ifjol, alltså både hemma och borta. Han har problem med skador på Robbie Savage, Steven Reid och Jason Roberts. Brett Emerton skall dock vara tillbaka i träning och finns med i truppen.

Preliminär trupp:
Friedel, Brown
Neill, Emerton, Khizanishvili, Ooijer, Todd, Henchoz, Gray, McEveley
Bentley, Tugay, Mokoena, Peter, Pedersen
Nonda, McCarthy, Jeffers, Gallagher

Troligt lag:
Friedel
Neill, Ooijer, Khizanishvili, Gray
Bentley, Mokoena, Tugay, Pedersen
Nonda, McCarthy

Bänk: Brown, Emerton, Henchoz, Peter, Jeffers

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 18.15


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]