Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

STORMÖTE PÅ OLD TRAFFORD

Serieledarna mot ligamästarna. Premier Leagues bästa lag genom tiderna mot “nykomlingen” i toppen. Sir Alex mot Mourinho. Kalla det vad ni vill, det är dags för United mot Chelsea.

Söndagens match har det pratats länge om. Redan för ett par veckor sedan skrevs artiklar och spaltmetrar om matchen. Givetvis svårt för spelarna att koncentrera sig på andra matcher fram till helgens match, det har märkts på spelet om inte annat. Varken United eller Chelsea har imponerat resultatmässigt den senaste tiden. Ett United utan press från helgens match hade givetvis slagit Celtic, Chelsea hade knappast förlorat mot Bremen. Psykologi är enormt viktigt i sådana här sammanhang, oavsett vad man säger.

Chelsea har på 3 säsonger förvandlats från ett “bättre mittenlag” till Englands bästa lag. Hur man än vänder och vrider på varenda sten, så kommer anledningen till förvandlingen alltid att hittas under sista stenen. Där sitter Roman Abramovich med ett leende som bara han kan ha. Roman är och förblir anledningen till att Chelsea idag är en klubb som närma sig United’s status som storlag.
Mourinho tränade Porto och slog ut United ur Champions League 2004, en match man mest minns för att Scholes fullt korrekta mål helt vansinnigt dömdes bort för offside. Ett mål som hade tagit United vidare istället för Porto, ett mål som i slutändan gjort att Porto inte vunnit Champions League den säsongen, ett mål som inneburit att Mourinho idag mest troligt inte tränat Chelsea.
Hur som helst så uttalade sig Mourinho då att enda anledningen till att United var där man var i dagsläget, som storklubb, berodde på pengar. Man hade köpt sig till framgång. Ett sådant uttalande från Mourinho har jag inte läst sedan han tog över Chelsea, världen är bra märklig…Chelsea har sedan Abramovich tog över handlat spelare för ofattbara 3,5 miljarder kronor och sålt för 675 miljoner, nästan 3 miljarder + alltså….och inget nytt uttalande från Mourinho….
Den här säsongen har man faktiskt sålt för mer än vad man handlat, Robert Huth (som idag inte riktigt platsar i Middlesbrough), Eidur Gudjohnsen (Barcelona), Asier Del Horno (Valencia), Hernan Crespo (Inter) och Carlton Cole (West Ham) försvann. Utöver detta så bytte man bort en av ligans bästa backar, William Gallas, mot Ashley Cole. Ofattbart byte då man redan hade Wayne Bridge i klubben och kort på mittbackssidan. Khalid Boulahrouz anslöt oxå, det kändes dock mer som ett panikköp, mer känd som den spelare som helt hjärndött och mycket fult satte en sula i höften på Ronaldo under sommarens VM.

I onsdags förlorade Chelsea borta mot Werder Bremen i Champions League, dock är laget redan klart för nästa omgång. Det märktes att man inte var riktigt 100 mot Bremen, flera spelare gjorde en mindre bra match, helgens match satt givetvis i tankarna redan. Ballack och Drogba utgick den matchen p.g.a skador, båda lär dock spela på söndag. Det finns väl egentligen bara 2 frågetecken för Mourinho att reda ut. Det ena är vem som skall spela högerback, portugisen Ferreira eller Geremi, jag tror på den sistnämnde. Det andra är om Shevchenko startar bredvid Drogba eller Robben väljs. På mitten lär Mourinho välja “diamanten” med Makele som defensiv, framför sig har han Ballack, Essien och Lampard. Essien är den som imponerat mest hittills, hans höst har varit riktigt bra. Ballack har inte varit någon större hit dock, skulle dock inte förvåna mig om det lossnar på söndag, skulle vara typiskt United. Skador finns på Peter Cech, efter den oturliga sammanstötningen i Reading-matchen, samt. på Salomon Kalou.

Truppen:
Cudicini, Hilario
Ferreira, Geremi, Terry, Carvalho, Boulahrouz, Bridge, A.Cole
Lampard, Essien, Ballack, Makelele, Mikel, Wright-Phillips, J.Cole, Diarra
Drogba, Robben, Shevchenko

Troligt lag:
Cudicini
Geremi, Carvalho, Terry (c), A.Cole
Essien, Makelele, Lampard, Ballack
Shevchenko, Drogba

Bänk: Hilario, Boulahrouz, Bridge, J.Cole, Robben

United förlorade som bekant också i veckan borta mot Celtic. United spelade ut Celtic totalt i första halvlek men skapade förvånansvärt lite chanser. Det var okoncentration på många håll, kanske framför allt från Louis Saha’s sida. I andra halvlek var det jämnare men United hade full kontroll… tills dess att Jarosik (f.d Chelsea) la sig i en närkamp med Vidic. Nakamura’s frispark var dock vacker, även om den inte ens skulle ha slagits alltså.

Sir Alex har inga nya skadebekymmer, trots att Ferdinand fick en smäll i tisdags, det är fortfarande Ji-Sung Park och Ole-Gunnar Solskjaer som finns på skadelistan. I mina ögon finns det bara ett frågetecken, vem skall spela av Evra och Heinze? I övrigt bör laget vara ordinarie. Kanske får Fletcher chansen, han brukar vara riktigt bra i sådana här matcher, men i så fall på vems bekostnad?

Truppen:<
Van der Sar, Kuszczak
Neville, O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Heinze, Evra
Ronaldo, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson
Rooney, Saha, Smith

Troligt lag:
Van der Sar
Neville (c), Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, Heinze, Brown, O’Shea, Fletcher

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 17.00

Och en sak till: låt inte Lampard komma till skott utanför straffområdet. Bollen lär ta på en spelare innan den går in i mål.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]