Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Everton

Ett lag från Liverpool kommer på besök, dock inte de röda utan de blå. Everton har imponerat hittills och har 2 före detta United-spelare i laget, den ene får inte spela.

Kvällens motståndare Everton parkerar på plats 8 i tabellen och är ett av 7 lag inom 3 poäng, man är just 3 poäng bakom tredjeplacerade Bolton. Man har i mina ögon imponerat hittills, med tanke på sin trupp. Truppen är tunn, även om startelvan är stark, och man har några riktigt bra spelare så som Andy Johnson, Tim Cahill (en av ligans bättre centrala mittfältare), Tim Howard och Joseph Yobo. De 3 förstnämnda kommer inte till spel i kväll. Johnson och Cahill är båda skadade, Johnson har ljumskproblem och Cahill blev nedsparkad av egen spelare (Carsley) i en match för ett par veckor sedan. Howard får inte spela då han som bekant är utlånad från United. Utöver detta så är även Tony Hibbert och Gary Naysmith på skadelistan.
Spelar gör däremot lagkaptenen Phil Neville, som alltjämnt är en av ligans mest underskattade spelare. Var han spelar i kväll är frågan, han har spelat både höger- och vänsterback samt. defensiv mitfältare denna säsongen. Det troliga är att han spelar till höger då Hibbert är borta, med Valente som vänsterback.
David Moyes väljer med all säkerhet en 4-5-1 uppställning, det har han gjort ofta hittills och med tanke på att Johnson är borta så är det än mer säkert. Det är mittfältet som är det starka, trots avsaknad av Cahill. Arteta och Carsley centralt, Davies och Osman på kanterna och troligen McFadden i rollen strax framför dessa 4.

Preliminär trupp:
Wright, Ruddy
Neville, Yobo, Lescott, Stubbs, Valente, Weir
Arteta, Davies, Carsley, Osman, Van der Meyde, McFadden
Beattie, Anichebe, Vaughan

Troligt lag:
Wright
Neville, Yobo, Lescott, Valente
Davies, Carsley, McFadden, Arteta, Osman
Beattie

Bänk: Ruddy, Stubbs, Weir, Van der Meyde, Anichebe

Sir Alex har en del småproblem efter helgens match mot Chelsea. Både Louis Saha och Cristiano Ronaldo fick båda gå ut p.g.a skador, Ronaldo då han undvek en illa tajmad tackling från Cole och sedan trampade fel, Saha sträckte sig. Det är ännu osäkert om de kommer till spel, mest troligt kan Ronaldo spela, Saha är mer osäkert. Kan ingen av dom spela så blir ersättarna troligen Darren Fletcher och John O’Shea, med Giggs uppflyttad på topp bredvid Rooney. Både Saha och Ronaldo är nyckelspelare i United’s något annorlunda anfallsspel denna säsongen, så det är synnerligen vanskligt om de missar matchen. På skadelistan finns Ji-Sung Park och Ole-Gunnar Solskjaer, båda har dock börjat träna. Dessutom så har Alan Smith fått ett speciellt träningsschema efter sitt benbrott, han saknar fortfarande tempo och rätt touch på bollen.
Då Solskjaer, Smith och dessutom Rossi (utlånad) så är det tunnt på anfallssidan, vilket gör att Saha’s eventuella avsakand i kväll är mycket kännbar
I försvaret tippar jag att Patrice Evra tar vänsterbacken framför Heinze. Heinze var grymmt bra i söndags men har spelat lite på sistone, så frågan är om han orkar 90 nya minuter, tror han sparas till helgen. I övrigt samma backlinje.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak
Neville, Ferdinand, Vidic, Brown, Silvestre, Heinze, Evra
Ronaldo, Fletcher, Carrick, Scholes, O’Shea, Giggs
Rooney, Saha, Smith

Troligt lag (om Ronaldo och Saha kan spela):
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, Brown, Heinze, O’Shea, Fletcher

Troligt lag (utan Ronaldo och Saha):
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Fletcher, O’Shea, Carrick, Scholes
Saha, Giggs

Bänk: Kuszczak, Brown, Silvestre, Heinze, Smith

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start 21.00

Matchtråd >>


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]