Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inte 1-4 igen, tack!

Många minns säkert förra säsongens möte med Middlesbrough på Riverside Stadium med förfäran. United gjorde en håglös insats och föll med förnedrande 1-4. Under några år har morgondagens motståndare ibland ställt till med problem. Anledningen står delvis att finna i att förre managern, Steve McClaren, kände till Sir Alex Fergusons taktik och tänk i detalj. I morgon är det emellertid Gareth Southgate som skall försöka formera sitt lag för att vinna mot United. Hans lag är aldrig att underskatta.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Heinze, Evra, Ronaldo, Scholes, Carrick, Fletcher, O’Shea, Giggs, Richardson, Rooney, Saha och Smith.

Det rapporteras att Nemanja Vidic åter skall vara spelklar efter en mindre skada i ansiktet. Likaså skall Louis Saha och Ryan Giggs vara redo för spel. Rio Ferdinand fick en mindre smäll på ankeln under matchen med Everton, men är också spelklar. Paul Scholes lär spela efter att Fergie lät vila honom under senaste matchen.

Matchen mot Everton var imponerande i den meningen att United lyckades slå ett relativt bra lag, trots ett antal förändringar. Vad gäller mittfältet var exempelvis tre av fyra spelare som inte är ordinarie med. Truppen tycks visa en närmast kompromisslös inställning och det känns som om alla jobbar litet mer än förra säsongen. Särskilt kul var att Patrice Evra gjorde ett snyggt mål. Bland annat undertecknad har kritiserat honom hårt, men fransmannen är på väg att visa sina belackare att han är en fullgod vänsterback. I stort är det positionsspelet han behöver påbättra, men säsongen hittills är ett stort framsteg. Likafullt fortsatte Ronaldo sitt stora spel denna säsong, vilket är trevligt att se.

United har en mycket viktig CL-match mot Benfica på onsdag, vilket kan få till följd att Fergie låter göra förändringar i laget igen. Vid förlust mot Benfica missar United slutspel i CL för andra året i rad. Detta får inte inträffa. Backlinjen torde bli Gary Neville, Vidic, Rio Ferdinand samt Evra. Möjligen kan Fergie låta vila Ferdinand, till fördel för Wesley Brown eller Mikael Silvestre. Att Heinze spelar är inte heller att utesluta.

Vad gäller mittfältet är som bekant Ronaldo, Scholes, Carrick och Giggs de som är förstavalen. Mot bakgrund av CL-matchen tror undertecknad emellertid att Fergie kan låta vila Ronaldo. Portugisen har under den senaste tiden dragits med småskador och är jätteviktig för forstsatt framgång under säsongen. Därför är det nog klokt att vila honom och istället spela Darren Fletcher eller Kieran Richardson. I anfallet bör Wayne Rooney och Saha spela. Något annat ter sig heller inte möjligt då Alan Smith uppenbarligen inte är i riktig form. Lånet av Henrik Larsson är något som förstärker detta faktum. Många undrar säkert varför inte Smith spelat mer än han gjort, då han varit friskförklarad sedan september. Givetvis har det mestadels inte gått att peta Rooney eller Saha, men frågan är om det ändock inte varit bäst att ge Smith mer speltid. Han kunde exempelvis spelat på mittfältet för att träna upp sitt matchtempo. Situationen är märklig.

Bänken bör vara: Kuszczak, Ronaldo (Fletcher, Richardson), O´Shea, Heinze (Evra) och Silvestre (Ferdinand, Brown).

Middlesbroughs trupp är enligt följande: Schwarzer, Xavier, Taylor, Woodgate, Huth, Pogatetz, Boateng, Cattermole, Morrison, Downing, Euell, Yakubu, Arca, Jones, Parnaby, Rochemback, Mendieta, Parlour, Viduka, Maccarone och Johnson. Det rapporteras att Mark Viduka kan vara aktuell för att sitta på bänken, efter att han återhämtat sig från en bruten tå. Laget är i sig helt oberäkneligt och kan förlora vilken match som helst med 0-3, men också vinna den med 3-0. I backlinjen återfinns bland annat Jonathan Woodgate och Robert Huth, två fullgoda försvarare. Southgate har därutöver flera spelare som är bra, bland annat George Boateng, Stewart Downing, Fabio Rochemback, Massimo Maccarone och Aiyegbeni Yakubu. Speciell varning bör ske för Downing (i fall han startar) samt Yakubu, vilka är tekniska och farliga spelare. Det är vidare svårt att se om Southgate spelare Maccarone på topp eller låter honom fungera som ytter, i en 4-5-1- eller 4-4-2-formation.

Matchen startar kl. 18.15 och sänds på Canal + Sport.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]