Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Behåller United ledningen i ligan?

I söndags hände det som trots allt var ganska logiskt – Manchester United förlorade på Boleyn Ground mot West Ham United. Laget hade fram till denna match spelat mycket bra under en längre tid, förr eller senare kommer en förlust. Julperioden innebär många matcher och det blir intressant att se huruvida Sir Alex Ferguson förändrar startelvan till denna match.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Neville, O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Heinze, Evra, Silvestre, Fletcher, Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Park, Rooney, Saha, Solskjaer.

Som kan skådas är Ole Gunnar Solskjaer samt Ji-Sung Park tillbaka i truppen och frågan är om de kommer att ta plats i startelvan? Fergie har ju betonat vikten av att hålla vissa av de äldre spelarna fräscha. Undertecknad tror emellertid att laget kommer att vara exakt samma som mot West Ham United, vilket innebär: van der Sar, Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Gabriel Heinze, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Michael Carrick, Ryan Giggs, Wayne Rooney och Louis Saha.

Bänken kommer således att se ut enligt följande: Tomasz Kuszczak, John O´Shea, Mikael Silvestre (Patrice Evra), Park och Solskjaer. Det troliga är att Ferguson väljer några av spelarna figurerar från start i matcherna mot Wigan Athletic och Reading.

Aston villa presenterar följande trupp: Kiraly, Olejnik, Mellberg, Hughes, Cahill, Ridgewell, Samuel, Bouma, Barry, Agbonlahor, Petrov, McCann, Gardner, Davis, Angel, Baros, Sutton, Agathe, Whittingham.

Intressanta dueller under matchen blir de på vänsterkanten, det vill säga Mellberg (alternativt Hughes) mot Giggs och Agbonlahor mot Heinze. Främst är det väl den senare som kan ställa till med problem. Den unge Agbonlahor är en lurig spelare, vilken är väldigt duktig i man-mot-man-dueller och relativt snabb. Det som talar för Heinze är att han är bättre än Evra i positionsspelet, men den senare är å andra sidan snabbare. Då Evra precis är osäker på grund av en vadskada spelar han troligen inte från start. Likaså får Ronaldo en tuff uppgift mot den hårdföre Ridgewell på sin högersida. I snabbhet vinner portugisen, men Ridgewell är förhållandevis säker i tacklingsspelet varför det kan bli tufft. Vidare kommer den gamle Sunderland-spelaren McCann eller Davis (alternativt unge Gardner) att kampera med Petrov på innermittfältet. Detta är inget oävet par, men Carrick och Scholes bör ha en stor chans att styra spelet centralt om de kommer upp i normal kapacitet. Det är också värt att notera Barry´s hårda skott. Särskilt farligt kan det bli om skottet tar i marken innan mål. Avslutningsvis kommer troligen Sutton och Baros att bilda anfallspar. Detta är ingen lätt uppgift för Ferdinand och Vidic, då anfallsparet är dynamiskt i den meningen att Sutton är en nickspelare och Baros en djupledsspelare.

Sammanfattningsvis har Martin O´Neill fått en förhållandevis god ordning på laget (på nionde plats i tabellen) från Birmingham och ett kryss är troligt, men en vinst nödvändig för att hålla undan från Chelsea. De senare möter Wigan Athletic senare samma dag och tar då troligen tre poäng.

Matchen startar kl. 16.00 och visas på Canal + Sport 1.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!