Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ronaldo, i hysterisk form, startar mot Reading?

Efter en frustrerande första halvlek mot Wigan Athletic byttes Cristiano Ronaldo in och avgjorde för United. Sir Alex Ferguson gjorde flera byten i den matchen och frågan, inför morgondagens match mot Reading på Old Trafford, är om han återgår till de ordinarie spelarna?

Säsongens tidigare möten lagen emellan blev en frustrerande historia, där Reading skall vara glada för det oavgjorda resultatet. En turlig straff innebar att hemmalaget gjorde mål och trots United´s stora press i andra halvlek blev det bara 1-1. Målgörare för United var Ronaldo, vilken är spelaren på allas läppar för tillfället. Portugisen är i slående form och har varit fullständigt briljant i de senaste två matcherna. Reading är emellertid ett lag som icke skall underskattas. Trots underläge med 1-2 på Stamford Bridge lyckades laget kvittera (genom ett självmål) och få en poäng från mötet med Chelsea i torsdags.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra, Heinze, Ronaldo, Park, Fletcher, O’Shea, Carrick, Giggs, Richardson, Rooney, Saha och Solskjaer.

Som synes är denna nästintill skadefri, det är bara Alan Smith som ännu inte är i tillräckligt god kondition för att delta. Startelvan mot Reading innehöll många överraskningar. I backlinjen vilades Neville och Ferdinand till fördel för Brown och Silvestre. Den senare är en säkerhetsrisk, men den förra gjorde en fullt godkänd match mot Wigan Athletic. Emellertid är det sannolika att både Neville och Ferdinand är tillbaka i startelvan, Fergie vill nog inte riskera att tappa några poäng i denna match. Då Vidic är avstängd tror undertecknad att Brown spelar i mittförsvaret, då han uppenbarligen är i bäst form av tillgängliga alternativ. Vad gäller Patrice Evra och Gabriel Heinze är det som vanligt mycket svårt att säga vem som startar.

Vad anbelangar mittfältet är Paul Scholes avstängd. Låt oss därför hoppas att Michael Carrick är tillbaka. Poneras detta blir det troliga mittfältet, från vänster, Giggs, Carrick, O´Shea och Ronaldo. Möjligen kan Park och Fletcher spela istället för Giggs och O´Shea, men troligen får Carrick ta en mer offensiv roll i morgon vid sidan om den defensive O´Shea. Den senare är ju något av en favorit till Fergie. Park gjorde förvisso en god match mot Wigan Athletic, men det lämpar sig troligen bättre med en rutinerad Giggs då tre poäng är ett måste. Likaså är det troliga att Rooney och Saha ånyo kamperar på topp.

Bänken blir således: Kuszczak, Fletcher (O´Shea), Heinze (Evra), Park och Solskjaer.

Bortalaget ligger på nionde plats i tabellen, klart över förväntan för en nykomling. De gjorde onekligen ligan mer spännande på sikt med insatsen på Stamford Bridge. Bortafacit för Reading är sådär. De har exempelvis enbart vunnit en av de sex senaste bortamatcherna och spelat oavgjort i de två senaste. Till deras försvar skall sägas att de för tillfället möter starkt motstånd.

Truppen Reading presenterar är: Hahnemann, Murty, Sonko, Ingimarsson, Shorey, Little, Gunnarsson, Sidwell, Harper, Doyle, Lita, Hunt, Bikey, Seol, Long, de la Cruz och Federici.

Bäste målgöraren är Kevin Doyle, mannen som slog in straffen sist laget mötte United. Doyle har gjort imponerande åtta mål i PL. Målvakten Hahnemann har spelat samtliga matcher i PL och var bra då lagen möttes sist. Likaså har backarna Ingimarsson och Shorey deltagit i samtliga matcher i ligan. Det troliga är att tränaren Steve Coppell ställer upp med en 4-5-1-formation, där Lita får agera ensam anfallare. Det sker nog inte många förändringar i laget, efter matchen på Stamford Bridge. Således kan nämnde Doyle samt Little agera yttermittfältare med arbetsmyran Sidwell, Gunnarsson och Harper på innermittfältet. Backlinjen bör med största sannolikhet vara, från vänster, Shorey, Ingimarsson, Sonko och Murty. Möjligen kan Hunt bli aktuell för en plats på mittfältet, förutsatt att han är spelklar efter en mindre smäll i matchen mot Everton.

Matchen visas på Canal + Sport 2 med start 16.00


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]