Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Newcastle – Man Utd

Bara 2 dagar efter vinsten mot Reading åker United norrut till Newcastle, där väntar ett fullsatt St.James Park.

United får alltså bara 48 timmars vila efter segermatchen mot Reading igår, Chelsea däremot har ytterliggare en dag att återhämta sig på. Något som är lite udda, det var inte så länge sedan som Newcastle och Chelsea absolut inte kunde spela en match eftersom det då bara var 2 dagars vila…

United har fullt manskap att tillgå. Dock så är Rio Ferdinand ett frågetecken p.g.a den fotskada han ådrog sig igår. Alan Smith är som vanligt inte tillgänglig p.g.a att han ligger efter med träning och inte är i matchform. Henrik Larsson är inte med i truppen, trots att han får spela, han ansluter till truppen efter matchen och lär spela i nästa helgs FA-cupmatch. Gary Neville ryktades vara tvungen att operera den skada han haft under säsongen, detta har dock förnekats av United, så han lär nog spela. Paul Scholes och Nemanja Vidic är tillgängliga för spel igen efter att ha missat Reading-matchen p.g.a avstängning.
Att Vidic är tillbaka är mycket viktigt, försvarsspelet senast var det sämsta hittills enligt Sir Alex, och det är bara att hålla med. Mikael Silvestre är en duglig backup men gör tyvärr för mycket misstag, igår var han bra fram t.o.m. den sista minuten då han förlorade en närkamp enkelt mot Leroy Lita, även om det var en tydlig knuff inblandad. Dessutom är jag tveksam till att Reading’s kvitteringsmål hade tillkommit med Vidic på planen, där hade han slängt sig in hänsyslöst med sin skalle och nickat undan, som han brukar.
Ji-Sung Park fick chansen till vänster igår men var inte särskilt bra, betydligt bättre mot Wigan dock, tror inte han får fortsatt förtroende denna gång. Nu lär man starta med både Ronaldo och Giggs på kanterna, dessa båda har kommit in och vänt matchen de 2 senaste gångerna.

Louis Saha har vilats de 2 senaste också, han lär starta nu trots att Solskjaer levererar mer än väl. Norrmannen har gjort 8 mål på 15 matcher (bara 7 starter) hittills, enormt imponerande med tanke på hans långa skadefrånvaro.
Laget i morgon plockar nog ut sig själv om det inte är några skador eller sjukdomar. Det enda frågetecknet är vem av Evra och Heinze som spelar till vänster, mitt tips är den förstnämnde. Bänken är desto svårare att lista ut, United har bredd i laget, vilket bevisats flera gånger då spelare som Park, Fletcher, Brown, Solskjaer och Heinze flera gånger helt lämnats utanför laget.

Man Utd:
Van der Sar, Kuszczak
Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Evra, Heinze
Ronaldo, Park, Fletcher, Carrick, Scholes, O’Shea, Giggs, Richardson
Rooney, Solskjaer, Saha

Trolig startelva:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Rooney, Saha

Bänk: Kuszczak, Brown, Fletcher, O’Shea, Solskjaer

Newcastle har skadeproblem, enorma sådana. Enligt Physioroom så finns hela 11 man på skadelistan och någon preliminär trupp har inte lämnats ännu. Av de “större” namnen så missar Babayaro, N’Zogbia, Bramble, Harper, Moore, Carr, Bernard, Ameobi och Owen definitivt matchen, frågetecken finns för Ramage och Duff. Om samtliga dessa missar matcher så är det riktigt uselt om inte United lyckas vinna detta.
Newcastle har blandat och gett den sista tiden, man har slagit Tottenham och Watford, men förlorat mot Everton och Bolton bl.a. Mittfältet är väldigt starkt, den klart bästa lagdelen, här finns inte heller några större skadeproblem. T.o.m Kieron Dyer är skadefri och varit mycket bra den sista tiden, han lär starta i en position strax bakom ensamme Martin på topp. Det centrala mittfältet tar Butt och Parker hand om, dessa är väldigt viktiga för det defensiva spelet, Emre något till vänster.

Troligt lag:
Given
Solano, Taylor, Ramage, Huntington
Milner, Butt, Parker, Emre
Dyer
Martins

Bänk: Srnicek, Pattison, Sibierski, Edgar, Luque

Matchen sänds på Canal+ Sport med start 18.15


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!