Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tredje raka vinsten mot Villa?

Sällan har det talats så mycket om United i pressen som senaste veckan. Anledningen är givetvis Henrik Larsson, som stod för en enastående debut mot Aston Villa i FA-Cupen. I morgon hoppas han få göra sin andra match för United, mot samma motstånd som i första matchen. Denna gång möts lagen i ligan på Old Trafford.

För varje möte har matcherna lagen emellan blivit tätare. United spelade i andra halvlek, första matchen (d.v.s. PL), stundtals propagandafotboll och kunde till slut vinna med 0-3. I söndags öppnade laget positivt, men fick problem i andra halvlek då Villa avancerade i banan. Att Ole Gunnar Solskjaer räddade hemmalaget i den 92 minuten vittnar om matchens svårhet.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Evra, Heinze, Ronaldo, Park, Fletcher, Carrick, Scholes, O’Shea, Richardson, Saha, Giggs, Rooney, Solskjaer, Larsson. I denna trupp är det enbart Wes Brown och Alan Smith som saknas. Den förra har drabbats av ett virus och den senare är inte redo för spel i A-laget.

I senaste matchen ställde Sir Alex Ferguson över Edwin van der Sar, Nemanja Vidic och Paul Scholes. Så blir troligen inte fallet i morgon. Således vaktar van der Sar målet med en backlinje med Gary Neville, Rio Ferdinand, Vidic och Patrice Evra. Den senare var väldigt bra i sista matchen och behåller troligen sin plats. Det måste vara frustrerande för Gabriel Heinze, med det renommé han har.

Mittfältet blir troligen ordinarie med Ryan Giggs, Michael Carrick, Scholes och Cristiano Ronaldo. Möjligen kan SAF låta Park eller Fletcher få speltid istället för Giggs eller Ronaldo. Den senare såg litet matt ut under andra halvlek i senare match och har spelat kolossalt mycket under jul och nyår. Kanske är det klokt att låta vila honom.

I anfallet är en sak troligen säker: Larsson spelar från start. Hade undertecknad fått välja spelar han ihop med Louis Saha, som är åter efter skada. Wayne Rooney såg uppenbart sliten ut under senaste matchen och inte minst märktes det tuffa matchandet på hans något okoncentrerade insats i de avgörande lägena. En fullt koncentrerad Rooney hade gjort minst två mål i söndags. Bättre är att han får komma in i andra halvlek vid problem.

Bänken blir mot denna bakgrund: Kuszczak, O´Shea, Park (Fletcher), Rooney (Saha) och Solskjaer.

Villa å sin sida presenterar följande trupp: Sorensen, Kiraly, Mellberg, Hughes, Cahill, Ridgewell, Bouma, Agbonlahor, McCann, Davis, Osbourne, Barry, Angel, Baros, Samuel, Djemba-Djemba, Hendrie, Berger. I denna är Mellberg åter och Petrov, Sutton och Gardner saknas.

Laget från Birmingham har stått för blandade insatser under säsongen. Villa ligger på 13 plats i ligan för tillfället. Senaste matchen i ligan var ett steg framåt – 0-0 mot Chelsea. Emellertid har laget inte vunnit på tio matcher och viljan att få ett bra resultat mot United måste vara stor.

I morgon sätter Martin O´Neill troligen Sorensen, då Kiraly återvänder till Crystal Palace (slut på lånetiden). Backlinjen blir troligen Hughes, Mellberg, Cahill och Ridgewell (Bouma). Mittfältspositionerna är det som ställer till med problem för O´Neill. Att han spelar med ett mittfält bestående av fem man blir ingen överraskning. På kanterna återfinnes Abgonlahor och Barry. McCann är given i de centrala delarna. Troligen ger O´Neill Osbourne nytt förtroende. Detta gör att en plats är kvar. Då Petrov är skadad startar troligen Davis. Ensam anfallare blir troligen Baros, som stod för ett positiv inhopp med ett mål senast.

Matchen i morgon lär bli mycket tät. Senaste matchen var ett bevis för detta. United missade återigen för många chanser och släppte in Villa i matchen. Undertecknad tror emellertid att laget med Scholes kommer att kunna stå upp bättre i andra halvleken. Laget fick problem i andra halvlek då Giggs tröttnade på mittbanan tillsammans med Ronaldo. Klokt är att ha Fletcher tillgänglig för inhopp på den centrala banan i fall det behövs. Blir det tredje raka mot Villa?


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!