Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Seger med 3-1 över Villa

Mål av Ji-Sung Park, Michael Carrick och Cristiano Ronaldo innebar en tredje raka seger mot Aston Villa denna säsong. Första halvlek var klart bättre än den andra, vilken symboliserades av en mängd missade målchanser. Hemmalaget slog också av på takten, men Villa förmådde inte annat än att reducera genom Abgonlahor.

Sir Alex Ferguson mönstrade ett ganska väntat lag. Edwin van der Sar var åter mellan stolparna. Backlinjen bestod av (från höger): Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Patrice Evra. Mittfältet utgjordes av (från höger): Park, Paul Scholes, Carrick och Ronaldo. I anfallet startade som väntat Henrik Larsson och Fergie valde att åter spela Rooney.

Villa hade åter Sörensen mellan stolparna. Backlinjen utgjordes Bouma, Mellberg, Cahill och Ridgewell. Mittältet bildades av Hughes, McCann, Osbourne, Barry och Agbonlahor, med de två senare på kanterna. Baros fick starta efter den fina insatsen i sista matchen lagen emellan.

United startade matchen mycket positivt och redan i den femte minuten skulle det stå 1-0 om inte Sörensen gjort en av de bästa räddningarna denna säsong. Efter ett fint anfall slog Neville ett fint inlägg från sin högerkant. Larsson mötte perfekt med huvudet och riktade bollen mot målvaktens långa hörn. Emellertid hann den danske målvakten få ut sin högerhand och styra bollen till hörna, en räddning i världsklass.

Några minuter senare, i den elfte, skulle matchens första mål falla. Återigen var det ett inlägg från Neville som ställde till med problem för bortalaget. Cahill kunde efter en rörig situation, efter inlägget, enbart måtta ut bollen till Park som sköt med sin högerfot mot Sörensens högra hörn. Bollen gick in vid stolpen och dansken var skymd av ett par spelare. Väldigt trevligt för sydkoreanen som denna eftermiddag visade den kapacitet vi såg förra säsongen. Hans disciplin och löpvilja är det som gör han till en tillgång.

Två minuter senare skulle Park agera kreatör i United´s anfallsspel. Han utmanade Bouma och lade en passning till Carrick som kunde skjuta, på volley, mot Sörensens högra hörn, från en position i straffområdet. Sörensen var på bollen, men kunde inte hindra den från att gå in. På två minuter hade United nästan avgjort matchen, det skulle mycket till för att släppa denna ledning.

Henrik Larsson? Ja, han var briljant i sitt direktspel under hela matchen. Han genomförde utmärkta löpningar, vilka öppnade för sina medspelare och släpper bollen exakt när han skall. United´s direktspel var under första halvlek bra. Scholes och Carrick visade båda offensiva ambitioner. Den förra var, nästa som vanligt, briljant. Vad anbelangar den senare börjar han alltmer avancera i banan. Förvisso har han en tendens att slå vissa felpass, men hans form är tydligt på uppåtgående. Kantspelet var också bra, vilket symboliserades inte minst av Park. Ronaldo hade ett par goda dribblingsraider och skulle tio minuter från pausvilan också få göra mål.

En dåligt slagen hörna från hemmalaget hamnade hos McCann, vilken stod och drällde med bollen strax utanför straffområdet. Detta utnyttjade Park, som med en touch slog fram bollen till Carrick. Engelsmannen slog bollen mot bortre delen av straffområdet. Där mötte Ronaldo med pannan och styrde bollen i Sörensen´s vänstra hörn. 3-0 var ett faktum och matchen var definitivt avgjord.

Rooney hade inte en fullt lyckad eftermiddag, vilket symboliserades strax innan pausvilan. Anfallaren vände elegant bort Cahill vid straffområdesgränsen och sköt med sin vänsterfot mot Sörensen´s vänstra hörn. Bollen gick strax utanför och en kan bara konstatera att Rooney inte har turen på sin sida för tillfället. Till hans försvar skall sägas att han ständigt jobbar och aldrig ger upp. Allt fler frågar sig om han behöver vila, men Fergie menar att han inte kan peta en spelare med sådan aptit för spelet. Troligen har skotten rätt. En av hans styrkor är just att visa sina spelare tilltro.

Nämnas skall att Villa hade en riktigt god chans i första halvlek genom Abgonlahor, vilken bröt in från högerkanten och sköt ett hårt skott, vilket van der Sar kunde rädda komfortabelt.

I andra halvlek var United inte lika alerta, vilket skulle straffa sig i den 53 minuten. Baros kunde, nere vid den högra hörnflaggan, lura bort Vidic och avancera mot straffområdet. Med en låg pass fann han Abgonlahor i central position, vilken stötte upp bollen nättaket. Målet kändes väldigt billigt och frågan är om inte Vidic skulle ha gjort bättre mot Baros?

Villa kom efterhand att ha ett allt större bollinnehav. Kanske är det naturligt att United slog av på takten. Främst kom laget från Birmingham fram på kanterna, då United´s löpvilja inte längre var optimal. Positivt är att United trots det skapade chanser. Rooney hade ånyo en god chans efter ett fint pass från Scholes. Engelsmannen tog emot bollen vid den högra delen av straffområdet och sköt, men Sörensen kom fint ut och avstyrde.

Saha byttes så småningom in istället för Park. Fransmannen var väldigt bra i sitt inhopp och var nära att göra mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Emellertid kunde Cahill rädda på mållinjen. Larsson var sedan nära att göra mål med ett lågt vänsterskott, men Sörensen gjorde ännu en fin räddning. Rooney sköt sedan i ribban från en position utanför straffområdet, men marginalerna var inte på hans sida. Efter detta byttes Larsson och Carrick ut till förmån för Solskjaer och O´Shea. Under de sista minuterna hade Ronaldo en god chans då han avancerade från högerkanten. Med en yttersida försökte han placera bollen i Sörensen´s högra hörn, men dansken räddade igen. Kanske kunde portugisen spela in till Solskjaer, som hade ett bättre läge.

Sammanfattningsvis var första halvlek en av de bästa denna säsong. Hela mittfältet var dynamiskt, med ett bra kantspel och fina passningar från mittbanan. Tråkigt är att laget fortsätter att missa en mängd chanser, inte minst i andra halvlek. Matchens lirare var Scholes som för tillfället är magnifik. Park skall också ha en eloge för att han åter visar den kapacitet han besitter. Rooney skall också berömmas för att han aldrig ger upp och då denne får marginalerna på sin sida, ja då jävlar…

United: Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Carrick (O’Shea 80), Scholes, Park (Saha 65), Rooney, Larsson (Solskjaer 80).
Icke utnyttjade avbytare: Kuszczak, Giggs.

Villa: Sorensen, Mellberg, Ridgewell, Cahill, Bouma (Samuel 46), Hughes (Davis 46), McCann, Osbourne, Barry, Agbonlahor, Baros.
Icke utnyttjade avbytare: Taylor, Hendrie, Angel.

Mål: Park 11 min., Carrick 13 min., Ronaldo 35 min. och Abgonlahor 53 min.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]