Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stormöte i London

United åker till London och Emirates Stadium helt skadefria. Med 6 poäng ner till Chelsea och bra självförtroende så bör man få minst 1 poäng med sig från London, men det är väl just därför de kammar noll, logik och fotboll funkar sällan.

I mitten på september möttes lagen på Old Trafford. United hade inlett säsongen strålande, Arsenal precis tvärtom, United hade spelat mycket bra, Arsenal precis tvärtom. Varken Henry eller Van Persie fanns inte med hos bortalaget, hemmalaget saknade 3 man men var i övrigt helt ordinarie. Det skulle väl bara kunna sluta på ett sätt tyckte man?
Sir Alex inledde dock med att sätta Carrick på bänken till förmån för O’Shea, vilket skulle visa sig ödesdigert. O’Shea gör normalt sitt jobb och är sällan dålig (dock sällan bättre än någon annan heller), men detta var den klart sämsta matchen irländaren någonsin gjort i United-tröjan, han hade inte ett enda rätt på hela matchen. Scholes var bäst i United, han bytte Sir Alex ut med kvarten kvar.
Ingenting stämde för United, den klart sämsta matchen hittills under säsongen. Det var inte enbart p.g.a att bortalaget gnetspelade till 100%, något som man aldrig tidigare sätt Arsenal göra men som numera blir allt vanligare på bortaplan. Utan det var även United usla passningsspel, som annars är ligans bästa, som totalhavererade, det var inte många passningar som hittade rätt adress.
Det var en typisk 0-0-match, inget lag var värda att vinna med det spel som presenterades, men med 5 minuter kvar så slarvade Ronaldo bort matchen genom att tappa boll på mittplan, Fabregas hittade Adebayor i djupet som rullade in matchens enda mål bakom vikarierande Kuszczak i mål, inte särskilt rättvist och knappast logiskt. Fotboll med andra ord.

Förutsättningarna nu är lite annorlunda. Förvisso så spelar United fortfarande bländande fotboll till och från och leder också ligan med 6 poäng ner till Chelsea och hela 15 ner till Arsenal. Hemmalaget har dock spelat upp sig betänkligt, de har 4 raka vinster och 7 vinster på sina 10 senaste matcher, bara förlust mot Sheff Utd. Henry är tillbaka efter skada och har sett pigg ut, ligans bästa försvar kommer verkligen att få jobba hårt. Jag är personligen mycket nöjd med 1 pinne i morgon.

Arsenal:
Wenger har haft stora skadeproblem under säsongen, ungefär som United ifjol, det är framför allt på backsidan som det varit problem. Det är väl egentligen bara Toure som spelat hela säsongen. En snabb titt på Physioroom.com säger att Gallas och Ljungberg är de enda som är otillgängliga för spel, verkligheten är dock att både Van Persie och Eboue är tveksamma till start, Van Persie skadade sig på en träning i veckan och Eboue är inte i matchform, jag tippar att båda finns på bänken. Dessutom så saknas Gilberto Silva då han är avstängd.
Frågan är om Wenger satsar offensivt nu på hemmaplan eller han gör som sist på Old Trafford, spelar med 5 man på mitten och ”gnetar”, skulle förvåna mig om det blir det sistnämnda. Eftersom Gilberto saknas så spelar troligen Flamini istället, en spelare som i princip bara kan springa och förstöra spelet för motståndarna, en Phil Neville-typ alltså. I försvaret så får vi se antingen Senderos eller Djourou bredvid Toure, till höger får Hoyte fortsätta om inte Eboue kan spela. På bredvid Henry får troligen Adebayor fortsätta om Van Persie inte kan.

Preliminär trupp:
Lehmann, Almunia
Eboue, Toure, Senderos, Clichy, Djourou, Hoyte
Hleb, Fabregas, Flamini, Rosicky, Diaby
Henry, van Persie, Adebayor, Baptista, Aliadiere

Troligt lag:
Lehmann
Hoyte, Toure, Senderos, Clichy
Hleb, Fabregas, Flamini, Rosicky
Adebayor, Henry

Bänk: Almunia, Eboue, Djourou, Baptista, Van Persie

United:
United har ingen spelare avstängd eller skadad. Sir Alex har därmed angenäma problem, kanske framför allt i anfallet. Alla 4 anfallare är i bra form och alla 4 är olika som spelare, vilket gör att Sir Alex kan välja anfallare lite efter motstånd. I skadade Saha’s frånvaro har Henrik Larsson skött sig mycket bra, tyvärr har hysterin i Sverige nått löjliga gränser, men att han är en mycket bra spelare fortfarande bör stå utom allt tvivel. Jag tror dock att Saha är tillbaka i laget nu, hans samspel med Rooney väger nog tyngst i sammanhanget, Henke och Solskjaer på bänken.
Försvaret blir det ordinarie, möjligtvis kan Heinze få starta före Evra, annars inga förändringar. Evra har tyvärr problemet med att gå bort sig i defensiven efter att ha varit ute på offensiva räder. Vi såg det tydligt sist då han tappade bort sig och Vidic tvingades gå ut på kanten, något han definitivt inte skall, och blev bortgjord av Baros, det hade knappast hänt centralt i banan. Evra sprang och småjoggade bredvid istället för att täcka upp bakom Vidic. Dock så har Evra mycket större kvaliteter framåt i banan än Heinze, vad föredrar Sir Alex?
På mitten hoppas jag att Carrick får fortsätta, att Sir Alex inte får ytterliggare en ”knäpp” som kan kosta oss matchen. Carrick’s samarbete med Premier League’s kanske bäste centrala mittfältare hittills denna säsong, Paul Scholes, blir allt bättre. På kanterna är Ronaldo och Giggs givna en sådan här match. Det kan t.o.m bli så att Giggs spelar mer centralt och att Rooney faller ner något på vänsterkanten, men det hoppas jag vi slipper då detta inte fungerat alls hittills.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Brown, Heinze
Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs, O’Shea, Fletcher, Park
Rooney, Larsson, Saha, Solskjaer

Troligt lag:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Park, Solskjaer, Larsson

Om man ser United’s trupp ovan så är den grymmt stark just nu, att lämna spelare som Silvestre, Fletcher, Brown och Heinze helt utanför laget (om det nu blir så) är inget annat än ett styrkebesked.

Jag brukar vara pessimist när det gäller United och dess resultat, det är lättare att hantera motgångar då och roligare när man har fel. Så jag tror tyvärr på en vinst för hemmalaget, 2-1 slutar matchen, United’s mål görs av Rooney.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 17.00


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]