Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

10 minuter från vinst

United hade full koll i 80 minuter och borde fått med sig minst 1 poäng hem till Manchester. En match varar dock i 90 minuter plus tillägg, när dessa var spelade så stod Arsenal som segrare på Emirates.

Arsenal kom till spel som jag förutspådde i införrapporten med ett undantag, Eboue spelade högerback istället för Hoyte. Van Persie satt på bänken.
United kom till spel helt ordinarie, sånär som på Saha som startade på bänken efter sin skada, vilket innebar att Henrik Larsson startade på topp. United spelade med Wayne Rooney på mittfältet och Ryan Giggs i en tillbakadragen anfallsroll, så som jag skrev att jag inte ville se United spela.

Första halvlek
United började klart bäst, Arsenal rörde knappt bollen under de första 10-15 minuterna, men man kom inte till något vidare avslut. Det var ligans spelmässigt 2 bästa lag vi fick se igår, det märktes på spelet, mycket bra passningsspel och fina kombinationer från båda håll. Det var dock inte särskilt chansrikt, United hade något bättre chanser men Arsenal kanske den klaraste.
Giggs hade ett skapligt skott strax utanför efter fint väggspel med Rooney. Rooney å sin sida hade ett volleyskott efter hörna som Lehmann tippade i ribban till en ny hörna. På den fick Henke chansen med en fin nick nere vid stolpen som Lehmann räddade mycket fint, han kan mer en att uppträda som en clown.
Arsenal hade egentligen bara en chans, det var efter ett högt inlägg från högerkanten som Henry fick nickläge då Ferdinand missat sin markering på bortre stolpen. Samme Henry hade bud på straff då han sprang på Neville’s utsträckta ben, eller sökte upp det är nog mer rätt, straff blev det inte hur som helst.

Andra halvlek
Den andra halvleken fortsatte i samma höga kvalitet spelmässigt från båda lagen. Efter 8 minuter kom det första målet, och det var United som gjorde det. Evra överlappade Ronaldo på vänsterkanten och fick på ett fint inlägg som touchades av Toure mot den bortre stolpen där Rooney skakat av sig sin markering och nickade in 0-1 i öppet mål. Rooney’s första mål på 13 matcher och ett av hans få nickmål under karriären.
Efter målet så gick United mest in för att försvara sin ledning, något man aldrig kunnat, United kan inte spela på det sättet. Arsenal satte mer och mer press, utan att skapa särskilt mycket chanser, men det kändes som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Man hade en stor chans då Adebayor ur dålig vinkel tvingade Van der Sar till en bra räddning, bollen studsade tillbaka och upp på Adebayor’s arm (ingen frispark) innan Vidic till slut sköt bollen i ansiktet på egen målvakt och till hörna. Van der Sar tvingades till behandling av detta, något som Lehmann gjorde sig lustig över i slutet av matchen, pajasens återkomst.
I den 81:e minuten byttes en hårt arbetande Henke ut mot Louis Saha. I samma ögonblick så hände något med United, man föll ihop helt, det berodde dock knappast på att Henke gick ut. Att inte Sir Alex i samma läge bytte ut Giggs och satte in en frisk och kry Darren Fletcher ångrar han nog idag. Giggs hade mestadels sprungit i ingemansland i andra halvlek och bidrog knappt något i defensiven, med Fletcher centralt på mitten istället så hade med all säkerhet inte matchen svängt som den gjorde.
Kvitteringen kom efter en tilltrasslad situation där Evra och Scholes spelade biljard med Rosicky. Tjecken fick turligt med sig bollen och spelade ut den på kanten där ett inlägg gick förbi alla till bortre stolpen där inbytte Van Persie dök upp som gubben i lådan och skickade upp bollen i nättaket bakom Van der Sar.
1-1 såg matchen ut att sluta. Men nästan totalt osynlige Henry ville annat. Återigen kom det ett inlägg från högerkanten från Eboue som gick över alla till en fri Henry som nickade in 2-1, otagbart för Van der Sar. Detta var i minut 93, matchen var avgjord.

Slutresultatet 2-1 var inte särskilt rättvist. United hade full kontroll i 80 minuter innan Ferguson gjorde det fatala misstaget att inte säkra med Fletcher på mitten, vilket kostade United poängen.

United gjorde faktiskt, trots förlusten, en bra match men belönades inte för det denna gången. I försvaret var Vidic ett monster, helt fenomenal. Ferdinand missade markering 2 gånger på Henry men höll honom annars helt ur spel. Evra och Neville på kanterna var bra, tyvärr brast defensiven åter för Evra och båda målen kom därifrån, men offensivt har han inga övermän i ligan. På mitten gjorde Carrick sin bästa match i United-tröjan, han var planens bäste spelare och dirigerade spelet suveränt från sin plats. Scholes gjorde en skaplig match men tappade boll onödigt ett par gånger och var inte så offensiv som vanligt. Ronaldo är inne i en formsvacka helt klart. Det var inte många gånger han kom förbi på kanterna men det var hans defensiva spel som fattades, Evra fick ingen hjälp överhuvudtaget på sin kant. På andra kanten gjorde Rooney sin bästa match på länge, han kämpade och slet och sprang troligen ett par mil, att han inte är en defensiv spelare syntes ett par gånger men han bidrog till mycket. Ryan Giggs var inte bra, han sprang mest för sig själv i en roll som…. ja vad spelade han egentligen? Henrik Larsson gjorde åter en bra match, han slet ofta ensam på topp och gjorde det med den äran.

Domaren skulle ha varit Mike Riley, men han blev sjuk på matchdagen och ersattes av Steve Bennett, ett av mina absoluta hatobjekt tyvärr, det är sällan han är särskilt bra, så inte heller igår. United förlorade knappast på honom dock, det var mer några mycket märkliga beslut och konstiga varningar som gjorde att hans betyg drogs ner kraftigt. Varför varna Toure och Evra överhuvudtaget, Giggs var oxå mycket tveksam. Istället varnades ett par spelare för skitsaker helt enkelt. Oerhört ojämnt agerande från Bennett

Chelsea förlorade på lördagen, så United är fortfarande 6 poäng före, nu med 14 matcher kvar att spela. Det är mycket poäng kvar att spela om, titelracet lever i allra högsta grad.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!