Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Man Utd – Portsmouth 2-1, FA-cupen

Linjedommarna försökte med alla medel få bort United från vidare spel i FA-cupen, det lyckades dock inte när Rooney kom in och avgjorde matchen.

Harry Redknapp spelade 4-5-1, precis som väntat. Dock så var det inte så defensivt som jag väntade mig på papperet, spelet var det dock. Andy Cole startade som ensam anfallare, både Kanu och Benjani fanns på bänken. Kranjcar kom till spel på mitten med Hughes och Pedro Mendes. Nyförvärvet Lauren spelade till vänster.

Portsmouth:
James
Johnson, Primus, Campbell, Lauren
O’Neill, Mendes, Kranjcar, Hughes, Taylor
Cole

Bänk: Ashdown, Thompson, Douala (in för Hughes i 82:a), Kanu (in för Cole i 62:a), Benjani (in för Kranjcar i (80:e)

Sir Alex gjorde färre förändringar än jag väntat mig, bara 3 ändringar från senast. Kuszczak ersatte som väntat Van der Sar i mål. Försvaret var helt intakt, vilket jag tycker var märkligt, när skall klasspelare som Heinze och Brown få spela? På mitten vilades Ronaldo helt, han har varit i Dubai på semester i veckan och satt på läktaren, Park spelade istället, annars var det intakt. På topp behöll Henke Larsson sin plats, bredvid sig fick han Ole-Gunnar Solskajer. Wayne Rooney vilades därmed för första gången på länge, han började på bänken.

United:
Kuszczak
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Park, Carrick, Scholes, Giggs
Solskjaer, Larsson

Bänk: Van der Sar, Silvestre, O’Shea, Fletcher (in för Giggs i 85:e), Rooney (in för Solskjaer i 60:e)

Första halvlek:
Den första halvleken var medioker. Pompey drog ned på tempot och United verkade inte särskilt intresserade att driva upp det, mer än periodvis.
Det var faktiskt bortalaget som hade den första chansen när O’Neill fick bollen i djupet av Andy Cole. Kuszczak var något sen ut mot O’Neill och verkade fälla honom. På reprisen ser man dock att polacken drar tillbaka händerna och inte rör O’Neill nämnvärt, ingen straff dömd. Taylor och Hughes hade ett par hyffsade skott mot mål, men det var också allt, annars var det United för hela pengen.
United hade en boll inne efter 13 minuter. Giggs hörna nickades mästerligt av Vidic, James gjorde dock en kanonräddning som dock gick över linjen innan Pedro Mendes sparkade bort den vid stolpen. Linjedomaren, som stod vid hörnflaggan, missade dock fantastiskt nog detta och inget mål dömdes.
Ytterliggare en bra hörna i slutet nickades av Carrick, James gjorde återigen en fin räddning och tippade till hörna. Henke hade en fin möjlighet att göra 1-0 men fick inspelet av Giggs bakom sig och chansen rann ut i sanden. Detta var i stort sätt det enda som United skapade. Samspelet Solskjaer / Larsson fungerade inte alls, framför allt Solskjaer var misslyckad.

Andra halvlek:
Den andra halvleken blev bättre. United drev upp tempot en aning och hade ett snabbare passningsspel.
Det var dock återigen Portsmouth som öppnade bäst chansmässigt. Vidic tappade (för ovanlighetens skull) markeringen på Primus vilekt ledde till att han skarvade bollen strax över efter en frispark nere vid hörnflaggan. Strax efter detta spelade Mendes in bollen snett inåt bakåt till Cole, som dock bara fick halvträff och Ferdinand rensade undan bollen framför Kuszczak.
Därefter var det bara United. Neville serverade en perfekt boll över Pompey’s backlinje till Larsson som mycket snyggt sköt in 1-0 på volley i bortre hörna…. trodde alla. Linjedomaren vinkade dock helt felaktigt av Henke för offside, och drömmålet dömdes bort.
Rooney byttes in för en misslyckad Solskjaer efter en timme och genast blev det mer fart i anfallsspelet. Scholes hade ett mycket fint volleyskott som James kanonräddade nere vid stolpen till en hörna.
Med 13 minuter kvar kom det rättvisa ledningsmålet. 13 minuter kvar alltså, är det inte då United börjar tröttna Wenger? Märkligt. Carrick spelade bollen på fötterna på Henke som serverade en framstormande Giggs i djupet, Giggs spelade in bollen till en helt fri Rooney som med öppet mål inte hade några svårigheter att stöta in 1-0. Konstigt nog hittade inte linjeedomaren något att blåsa för denna gången.
6 minuter senare avgjordes matchen. Rooney fick bollen av Neville och avancerade mot mål. 25 meter från mål chippar Rooney bollen suveränt snyggt över James och in i bortre krysset. Cantona a.la Sunderland-vibbarna kändes i kroppen.
4 minuter senare kom en reducering från ingenstans. Mendes sköt ett skott rakt på Kanu, som inte hann flytta sig, och bollen gick otagbart förbi Kuszczak.

United gjorde ingen större match, rätt lam insats överlag faktiskt. Det fanns ingen speed framåt och samarbetet på topp funkade inte alls, bakåt var det dock stabilt. Rio Ferdinand var bäst på plan, helt suverän. På mitten överglänste Carrick återigen Scholes, vilket är ett betyg så gott som något. Park var stundtals pigg på kanten men behöver bli jämnare, Giggs på andra kanten var bättre än de senaste matcherna.

Nästa match är på onsdag kväll hemma mot Watford.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]