Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lekstuga på Theatre of Dreams

Efter en sömning första halvlek vaknade United till och spelade ut Watford fullständigt. Det märktes tydligt att det var toppen mot botten som gjorde upp, på drömmarnas teater. Matchen slutade till sist hela 4-0!

Sir Alex valde att vila ett par spelare inför helgens möte med Spurs, vilket av förklariga skäl var ett smart beslut. Watford hade inte en chans. Detta trots att Van der Sar, Evra, Scholes, Giggs, Larsson och Saha inte spelade. Som målvakt valdes Kuszczak. Försvaret bestod av Neville och Heinze på kanterna, Ferdinand och Vidic centralt. På mittfältet spelade Ronaldo och Richardson följt av Carrick och O’Shea i mitten. På topp spelade Rooney tillsammans med Solskjaer.

Första halvlek:
Efter att Cristiano Ronaldo mottagit “Young Player Award” kunde matchen inledas. Därefter tog United kommandot direkt men uppträdde inte på allra bästa sätt. Det fanns ingen riktig koncentration på spelet och missade passningar kunde möjligtvis räknas på fyra händer. Om det nu räckte. Som tur vad var Watford lika trögstartade som United och backade hem så mycket det gick. Precis som vanligt handlade det mesta om Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney, men även en pigg Michael Carrick stod för briljanta idéer. Det var de två sistnämnda som inledde skapandet av målchanser. Rooney nickade, efter en knapp kvart, strax utanför efter ett fint anfall med bra kombinationer. Därpå slog Carrick en genial djupledspassnnig som Rooney så när han ikapp.

United fortsatte trots detta sitt nonchalanta spel och slog bort passningar på slarvigt manér. I avsaknaden av Paul Scholes höll Michael Carrick ihop laget på ett utomordentligt vis. Det var just Carrick som låg bakom anfallet där det första målet skulle komma. Han slog in en hög boll i straffområdet mot Rooney, i samma veva röcks Solskjaer ned och domaren pekade på straffpunkten. Domaren gjorde inte fel som dömde straff, men det var heller inget Solklaert beslut. Ronaldo stegade fram, gjorde en stoppfint och slog straffen distinkt i reservmålvakten Lees högra hörn. 1-0!

United fortsatte att kontrollera spelet och bollen befann sig egentligen bara på ena sidan planen. Givetvis på Watfords. Det skulle dröja till den 35:e minuten innan Watford överhuvudtaget skapade en målchans. Den gången blev det riktigt farligt. Ett misslyckat inlägg letade sig över Kuszczak och tog i stolpen! I slutminuterna var Vidic nära två gånger om med fina nickar. Richardson hade även ett tungt högerskott(!) men den gick strax över, efter touch.

Andra halvlek:
Precis som i den första halvleken fortsatte United att dominera. Det tog inte lång tid innan United, i ett monsteranfall, borde utökat ledningen. Till att börja med var det tre röda mot en gul. Solskjaer gick bollen lite för långt ifrån sig men Rooney var ändå nära att få in bollen. Bollen skickades iväg, men bara till Heinze. Jätteläge för vikarierande vänsterbacken men skottet gick i täck. Bollen ut igen, men bara till Rooney. Han tog i för allt han var värd och skottet gick precis utanför. Vilket anfall!

Det kändes som om sömniga United vaknat till. Plötsligt skapade Richardson en jättechans, Solskjaer högg i boxen och Ronaldo testade en bicicleta. Det hela skulle ge utdelning. Det var efter en timmes spel som Richardson, ute på vänsterkanten, sökte Ronaldo med ett inlägg. Mittbacken Doyley hann dock före, men nickade oturligt in bollen i eget nät. 2-0!

Några minuter senare byttes Solskjaer ut och Henke kom in. Det skulle visa sig vara ett lyckat byte. Det tog inte ens fem minuter innan Henke gjort mål. Ett väggspel med Rooney och sedan ytterligare en passning, då i djupled vilken serverade Henke fri med Lee. Iskallt avslut av Henke och 3-0 United! Målskytt i Sverige, målskytt i Holland, målskytt i Skottland, målskytt i Spanien, målskytt i VM, EM, CL, Uefa Cupen och så nu i Premier League! Det är inte många spelare som lyckats med denna fantastiska bedrift – någonsin!

Desförinnan hade Rooney och Ronaldo samspelat sig till en fin chans. Lee gjorde dock en makalös räddning på Ronaldos nick. Endast en minut efter Henkes mål var det dags för superspelarna Rooney och Ronaldo igen. Ett magnifikt mål med teknisk finess och ett briljant avslut. Ronaldo hamnade centralt och chippade bollen till en fri Rooney. Han tog elegant ned bollen och lobbade den över Lee. 4-0 och en förkrossande seger var nu nära!

Sedan bytte United ut Carrick och Vidic. Silvestre och Brown ersatte. Matchen var fullständigt död och avslutades lungt. Ronaldo han dock med ett stolpskott innan en magisk passningsuppvisning spelades upp på Theatre of Dreams. Jag räknade inte, men uppåt 40 stycken kan det mycket väl ha varit. Det var sannolikt mer rätta passningar än vad Watford lyckats med under 90 minuter. Det är inte för intet som Watford ligger sist i PL. Det var, tyvärr alla Watford-fans, det sämsta lag jag sett i år. Det var inget som fungerade. Inte ens fem passningar i rad, inte ens ett inlägg utan att någon ramlade och så punkterade självaste mittbacken Doyley matchen med ett självmål! Till råga på allt…

Manchester United (4-4-2):

Kuszczak
Neville (K), Ferdinand, Vidic (Silvestre, 75), Heinze
Ronaldo, Carrick (Brown, 75), O’Shea, Richardson
Solskjaer (Larsson, 64), Rooney

Bänken: Van der Sar, Park.

Watford (4-4-2):

Lee
Mariappa, Demerit, Doyley, Stewart (K)
Powell (Hoskins, 61), Bangura, Francis, Bouazza
Smith (Williamson, 72), Henderson (Kabba, 76)

Bänken: Chamberlain, McNamee.

United var överlägset matchen igenom. När påsarna under ögonen försvunnit i halvtid var det en fruktad armé som bombarderade Watford med krut i andra halvlek. Det reducerade i tre mål och det var vi minst sagt värda.

I United var försvaret felfritt även om det inte var speciellt svårt. På mittfältet var Ronaldo, i vanlig ordning, på spelhumör och bjöd på sina karismatiska dribblingar. Rooney blandade och gav, när han är på topp har jag svårt att se någon bättre spelare på hela planeten men ojämnheten talar honom emot. Bäst av alla tycker jag faktiskt Michael Carrick var. En riktigt, riktigt bra match där han höll ihop lagdelarna när det såg som mörkast ut!

Publiksiffra: 76 032.

1-0; Ronaldo (straff), 20.

2-0; Självmål, 60.
3-0; Larsson, 70.
4-0; Rooney, 71.

En härlig kväll med ytterligare tre poäng. Nu laddar vi inför söndagens match – Tottenham Hotspurs!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!