Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Charlton

Formkurvan kan knappast vara högre än vad den för tillfället är hos hemmalaget United. 8-0 på de två senaste matcherna är ett fantastiskt facit. Än mer imponerande är att United inte spelat på högsta nivå. Charlton kommer garanterat få en mycket tuff uppgift på Old Trafford i lördagens upplaga av David mot Goliat!

United mönstrar en trupp enligt följande:
Kuszczak, Heaton, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Evra, Heinze, Ronaldo, Park, Scholes, Carrick, Giggs, Fletcher, Richardson, Rooney, Saha, Larsson och Solskjaer.

I Man Utd saknas målvakten Edvin van der Sar och John O’Shea på grund av skador medan Ronaldo och Carrick är osäkra kort. Dessutom återfinns, i vanlig ordning, Alan Smith inte i truppen då han inte anses i tillräckligt god form.

United ersätter givetvis Van der Sar med Kuszczak, John O’Shea är skadad och bidrar till att målvaktskonurrensen avtar. För övrigt är lagets ordinarie elva intakt med undantag för osäkra Ronaldo och Carrick. Är dessa inte helt friska bör de inte spela. I sådana fall lär Fletcher och Park ersätta. Hur anfallspositionerna fördelas är osäkert, Rooney lär spela med antingen Larsson eller Saha. Den sistnämnde har varit het vid inhopp och är nu helt frisk. Läge för fransmannen tro?

Hemmalagets form pekar rakt uppåt efter vinst med 4-0 mot både Watford och Spurs. Spelet har inte varit på topp, men det har å andra sidan inte behövts. Ligaettan United imponerar ändå! Notera att Unitefansen lär hylla spelarna som dog under katastrofen i München och spelarna kommer garanterar bära sorgeband. I tisdags var det 49 år sedan den tragiska flygkraschen inträffade.

Trolig startelva (4-4-2):
Kuszczak
Neville (K), Ferdinand, Vidc, Evra
Park, Fletcher, Scholes, Giggs
Rooney, Saha

Charlton mönstrar en trupp enligt följande:
Carson, Sankofa, Bougherra, Song, Thatcher, Rommedahl, Kishishev, Faye, Diawara, Holland, Hughes, Thomas, Hasselbaink, M Bent, Ambrose och Myhre.

Ett par spelare saknas i bortalaget; Luke Young, Herman Hreidarsson och Andy Reid är alla skadade. El Karkouri är avstängd och dessutom missar stortstjärnan Darren Bent matchen då han inte är i full form efter sin skada. Positivt är att Alexandre Song och Madjid Bougherra kan göra debut efter att ha värvats under vintern.

Charlton lär inte göra några större förändringar jämfört med det lag som så när plockade poäng av Chelsea senast (0-1). Diawara och nyförvärvet Madjid Bougherra känns mest troliga som ersättare till mittbacksparet Talal El Karkouri och Hermann Hreidarsson.

Charlton gjorde en stark match senast, men att möta United veckan efter är nästan som en mardröm. Motivationen lär vara på topp, men kommer laget orka stå emot i ytterligare en “David-mot-Goliat-kamp”? Sannolikt inte. Under säsongen har Charlton inte alls spelat bra fotboll och det har förståeligt bidragit till en dålig placering i tabellen. Charlton återfinns på näst sista plats, endast Watford är sämre. Det gör det inte heller enklare att United haft lätt mot Charlton de senaste åren. Jag kan faktiskt inte finna något som talar för bortalaget.

Trolig startelva (4-4-2):
Carson
Sankofa, Diawara, Bougherra , Thatcher
Rommedahl, Hughes, Faye, Holland, Thomas
M Bent

Så länge United går in med inställningen att vinna matchen med två skor på planen, och inte en, så kommer det att lyckas. Det är jag helt säker på. Frågan är inte om United vinner, utan med hur många mål…
Eller?

Matchen sänds på Canal+Sport 1 klockan 16.00

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]