Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Komfortabel seger mot nästjumbon

Det blev en tämligen enkel seger där United knappast behövde förta sig. Kvaliteten på spelet varierade men i slutändan var det ändå hemmalaget som kontrollerade matchen. Två nickmål, genom Park och Fletcher, sänkte nästjumbon Charlton.

Det var inga större överaskningar i Sir Alex val av startelva. I Van der Sars frånvaro spelade Kuszczak i mål. Fyrbackslinjen var intakt då Neville, Ferdinand, Vidic och Evra spelade. På mittfältet ersattes Ronaldo och Carrick, på grund av sjukdom och skada, med Park och Fletcher. Scholes och Giggs utgjorde de övriga mittfältspositionerna. I anfallet spelade Rooney och Saha.

Första halvlek:
Ett United med svarta sorgeband inledde matchen på ett positivt sätt. Redan efter ett par minuter tvingades unga Carson i Charlton-målet till en fin räddning efter skott från Park. Den efterföljande hörnan blev resultatlös, men efter att bollen spelats in igen hade Saha en farlig nick. Känslan av Uniteds nonchalanta och loja spel i de sista matcherna var som bortblåst. Fast det varade bara i tio minuter. Därefter missades en passning på mittplan och Dennis Rommedahl fick ett jätteläge men sköt i gaveln. Det skärpta spelet med utmärkta löpningar längs kanterna försvann, sakta men säkert efter den nämnda incidenten. Spelet blev dåligt med mycket slarv.

Ambrose fick två fina lägen för Charlon. Först en nick, men en fin enhandsräddning från Kuszczak hindrade honom. Efter Amrose andra chans, i den 23:e matchminuten vände åter matchbilden. Kuszczak räddade och i anfallet därefter nätade United.

Giggs släppte bollen till Evra på vänsterkanten. Inlägget letade sig fram till en framrusande sydkorean. Ji Sung Park, kortast på plan, nickade säkert in 1-0 till Manchester United.

Därpå tog United kommandot i matchen och kontrollerade den väl. Charlton backade i princip hem med tio spelare där Marcus Bent stundals var den enda spelaren på offensiv planhalva, Alan Pardew mönstrade också en 4-5-1-uppställning. Det var dock händelsefattigt ända tills Rooney i slutet av halvleken skulle bjuda på magi, i alla fall snudd på det. En långboll skickades in i Charltons straffområde. Rooney tog ned på bollen, lyfte den över Diawara och tog därefter med sig den i luften men sköt, sorligt nog, volleyskottet strax utanför. Mycket elegant av Rooney! Nästa målchans fick Saha, men efter att ha snubblat i samband med skottet tog bollen i gaveln. Sedan hände inget mer under den första halvleken.

Andra halvlek:
Den i stort sett händelselösa och halvtråkiga första halvleken fortsatte i den andra. Bortalaget försökte trycka på för en kvittering men endast Rommedahls halvchans oroade i inledningen. Offensivt hade United brist på fantasi, i avsaknaden av Ronaldo fanns ingen som kunde göra det oväntade och exalterande. Mest exalterande var att Larsson kom in på planen, istället för Giggs. Det var något oväntat då Giggs spelat bra medan Louis Saha hade en av sina mindre lyckade dagar. Larsson gick in på en offensiv högermittfältsposition medan Park flyttade över till vänster. Henke kom in och stabiliserade United spel, detta trots att Charlton blev farligare och farligare. Någon riktigt bra målchans fick dem dock inte. Nemanja Vidic och Rio Ferdinand var hur stabila som helst i defensiven och när väl något slank igenom var det Kuszczak som räddade.

Charltons farligaste målchans kom när en frispark touchade Gary Neville och styrdes millimetrar från stolpen. Bara minuter senare passades Saha till fritt läge men missade avslutet. Istället var det inhopparen Larsson som skulle ligga bakom det avgörande 2-0-målet. Han serverade Rooney till ett friläge men denne missade. Istället tog han hand om returen och lyfte in bollen mot en fristående Darren Fletcher. Den sistnämnde gjorde förstås ingen misstag utan nickade enkelt in bollen i det öppna målet. Seger var i hamn, Charlton orkade aldrig ta sig in i matchen på nytt. United avslutade komfortabelt och tog tre nya härliga poäng.

Startelva United (4-4-2):
Kuszczak
Neville (K), Ferdinand, Vidic, Evra
Park, Scholes, Fletcher, Giggs (Larsson, 63)
Rooney, Saha (Richardson, 81)

Bänken: Brown, Silvestre och Heaton.

Startelva Charlton (4-5-1):
Carson
Sankofa, Bougherra, Diawara, Thatcher
Rommedahl, Song, Holland (K) (Hughes, 73), Faye (Zhi, 40), Ambrose
(Lisbie, 73)
Bent

Bänken: Hasselbaink och Randolph.

Reserverna spelade en avgörande roll i matchen vilket var roligt. Ett stort bevis på att United har en bred trupp där alla har något att tillföra. Kuszczak höll nollan. Park och Fletcher gjorde mål och inhopparen Larsson låg bakom det sista målet. Trots dessa mycket fina instser var det tre spelare som var snäppet bättre. Rio och Vidic var monster i defensiven och Rooney var ständigt på språng!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]