Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omspel mot Reading

En kombination av “det var en sådan dag” och oskärpa gör att United tvingas till ett omspel mot Reading i FA-cupen. 1-1 på Old Trafford speglar inte direkt matchen, men gör man inte mål så är detta lätt hänt.

United svarade för ett av årets bottennapp på Old Trafford igår. Spelet stämde inte för 5 öre, chanserna man fick utnyttjades inte och man släppte in ett skitmål efter en markeringsmiss på hörna. Det var en sådan där dag helt enkelt då inget fungerade.

Steve Coppell ställde som vanligt (i cuperna) upp med ett reservbetonat lag, 4 “ordinarie” på plan. Hur man nu räknar Reading’s ordinarie, i mina ögon är det ett lag med 20-talet spelare som är i stort sätt jämnbra, med få undantag.
Sir Alex ställde upp med 3 ordinarie, Vidic, Carrick och Ronaldo. Van der Sar, Ferdinand, Neville, Rooney och Giggs fanns inte med alls, Scholes, Evra och Larsson fanns på bänken och hoppade samtliga in.

Första halvlek var riktigt usel. Reading fick matchen dit dom ville genom att dra ner på tempot och krympa ytor. Solskjaer hade 2 chanser. Det ena efter ett inspel från höger som försvararen Bikey missar, bollen studsar rakt på Solskjaer’s fötter och går mot mål, reservmålvakten Federici fick dock även han bollen rakt på sig och räddade. Den andra chansen borde ha gett 1-0 till United. Park kämpade till sig bollen och efter en glidtackling hamnade den hos en helt fri Solskjaer som gjorde 1-0, trodde alla. Den assisterande domaren dömde dock felaktigt bort målet för offside, reprisen visar att norrmannen var på rätt sida.
Saha hade också ett par bra chanser efter fina nummer, men hans skott var knappast välriktade denna eftermiddag.
Reading hade en bra chans då De la Cruz kom igenom men Heinze och Kuszczak lyckades störa honom så pass att hans avslut gick i burgaveln.
1-0 till United kom dock i slutet. Ronaldo hade bollen utanför straffområdet och spelade snett bakåt till Carrick som pricksköt 1-0 nere vid Federici’s högra stolpe.

Dn andra halvleken var väl något bättre, men i det stora hela även den dålig.
Ronaldo hade 2 bra chanser tidigt. Den första efter att ha plockat ned ett inlägg och skjutit på halvvolley strax utanför. Den andra chansen borde ha resulterat i 2-0. Park serverade en delikat pass i djupet till Ronaldo som helt fri lyckades med konststycket att missa målet helt och hållet. Slarv.
istället kom 1-1 från ingenstans egentligen. En hörna och Saha stod 4 meter bakom Gunnarssn som mer eller mindre fick bollen i huvudet och lyckades få in den i nättaket. På det avståndet skall det inte få bli mål, riktigt slarvigt även där.
Efter målet bytte Sir Alex in Larsson, Scholes och Evra istället för Solskjaer, Park och Heinze. Varför Park plockades ut kan man fråga sig, han var bland de bättre, Fletcher däremot hade ingen större dag.
Larsson var ytterst nära att göra 2-1 nästan direkt, men en idioträddning från Federici stoppade honom.

Reading hade en mycket bra chans att göra 1-2 men Brown räddade med huvudet på mållinjen efter att Kuszczak missat att tippa bort bollen till hörna.
Larsson hade ytterliggare en bra chans då han fick en boll i djupet, som dock blev lite lång och han tvingades ner till kortlinjen och spela snett-inåt-bakåt, bortaförsvaret rensade undan bollen framför näsan på Saha.
I slutet kom Saha igenom och hade Larsson och Ronaldo fria inne i mitten, istället valde fransmannen att avsluta själv, ett avslut som var katastrofalt uselt.
1-1 och omspel för United, när detta sker är inte klart, jag skulle dock tippa att det blir tis. eller ons. veckan innan mötet med Liverpool på Anfield.

I United var Wes Brown klart bäst i mina ögon, han deltog offensivt mycket och var säker defensivt. Ji-Sung Park kämpade och slet och får bra betyg. Övriga spelare kan mycket bättre.

Laget:
Kuszczak
Brown, Vidic, Silvestre, Heinze
Park, Carrick, Fletcher, Ronaldo
Solskjaer, Saha

Bänk: Heaton, Evra (in för Heinze), O’Shea, Scholes (in för Park), Larsson (in för Solskjaer)


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]