Fulham gjorde troligen säsongens bästa match, United en av de klart sämsta, ändå lyckades United på något vis ta med sig alla 3 poängen hem till Manchester.

Chris Coleman ställde upp med ett förväntat lag, Bocanegra ersatte dock Knight i backlinjen, annars var det som jag förutspådde i införrapporten, med Radzinski i en offensiv roll ute till vänster.

Volz, Christanval, Bocanegra, Rosenior
Davies, Brown, Diop, Smertin
McBride, Radzinski

Bänk: Warner, Dempsey (in för Diop i 71:a), Routledge, Helguson (in för McBride i 79:e), John (in för Radzinski i 72:e)

Sir Alex ställde upp med i princip ordinarie lag, bara lagkaptenen Gary Neville saknades, han vilades. Detta innebär att det blir ett mycket B-betonat lag i FA-cupreturen mot Reading på tisdag.

United:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Rooney, Larsson

Bänk: Kuszczak, Silvestre (in för Evra i 67:e), O’Shea (in för Vidic i 59:e), Park, Saha (in för Carrick i 66:e)

Det var Fulham som inledde starkast genom ett par skott utifrÃ¥n, det bästa pÃ¥ volley av Simon Davies som gick strax utanför. United’s första chans kom pÃ¥ hörna efter drygt 10 minuter dÃ¥ Vidic nickade högt över.
Det var hemmalaget som skulle ta ledningen då en boll i djupet gjorde att Vidic och Van der Sar kom snett till bollen. Bollen hamnade så småningom hos Brian McBride som via höger stolpe och även Ferdinand gjorde 1-0. Van der Sar får ta på sig målet då han inte använde händerna i situationen och var sent ute, en liten tavla.
Efter målet så jämnade United ut spelet betänkligt och hade ett par chanser, bl.a ett skott strax utanför från Ronaldo. Ryan Giggs skulle kvittera då en halvtimme spelats. Rooney fick bollen till vänster vid straffområdsgränsen efter en United-kontring. Rooney höll i och chippade snyggt fram bollen i bortre delen till Giggs som volleysköt (med benskyddet förvisso) 1-1, klassmål.
Fulham slutade dock inte att vara ofarliga, bl.a hade McBride en bra nick. Trots att Fulham var snäppet bättre i första halvlek så borde faktiskt United ha lett då Evra kom i princip fri efter en långboll, fransmannen valde dock att ta skottet alldeles för tidigt och det gick utanför.

Den andra halvleken gick i princip helt till Fulham. United gjorde nog sin sämsta halvlek denna säsongen.
Precis i början fick Davies alldeles för enkelt bollen vid straffpunkten och sköt ett skott nere vid vänster stolpe som Van der Sar gjorde en fantastisk enhandsräddning på, han reparerade därmed sitt misstag för målet i första. Några minuter senare nickade Radzinski i ribban efter ett inlägg från, som vanligt, högerkanten från Brown.
Van der Sar testades på nytt då Davies rann igenom efter att bollen studsat till honom, hans avslut räddades dock mycket fint av holländaren. Även McBride fick se sig slagen av van der Sar då hans skott räddades.
Sir Alex var, med all rätt, inte alls nöjd med framför allt försvarsspelet och hade satt in bÃ¥de O’Shea och Silvestre. Bättre kan jag inte pÃ¥stÃ¥ att det blev, jo man flyttade in problemen frÃ¥n kanten till mitten bara…
Sista 10 minuterna var i princip de enda som United spelade fotboll, det var också här som avgörandet kom. Ronaldo tog bollen på kanten vid mittlinjen, gled snyggt förbi ett par man innan han kom in i straffområdet och sköt ett skott som ändrade riktning på Christanval innan bollen gick in bakom Lastuvka i hemmamålet, knappast rättvist.
I slutet hade Fulham bud pÃ¥ straff. LÃ¥ngboll efter lÃ¥ngboll oroade United’s mittförsvar, pÃ¥ den ena sÃ¥ sprang Van der Sar in i Helguson, straff hade jag inte protesterat mot. Dock sÃ¥ ser knappast Van der Sar Helguson dÃ¥ han kommer frÃ¥n sidan och holländaren har ögonen pÃ¥ bollen, dessutom sÃ¥ tog Stern John klart med hand strax innan händelsen. Men som sagt, straff kunde det mycket väl ha dömts.

United var riktigt dåliga denna eftermiddag och borde ha förlorat med tanke på hur pass bra Fulham var, nästan så att man lider med Fulham hur orättvis fotbollen kan vara ibland.
I United var Ferdinand bra i försvaret, Vidic mindre bra. BÃ¥da ytterbackarna Brown och Evra var en smärre katastrof faktiskt. PÃ¥ mitten gjorde nog Carrick sin klart sämsta match sedan transfern i somras, hade inte mÃ¥nga rätt. Scholes gjorde vad han kunde men tvingades jobba lite “för” mycket i defensiven p.g.a Carrick’s bedrövliga insats. Ronaldo var bitvis bra, men föll ur matchen lÃ¥nga stunder. Giggs skötte det han skulle rätt bra och fÃ¥r godkänt. PÃ¥ topp var Henke inte alls bra, överglänstes helt av Rooney, som ändÃ¥ inte gjorde nÃ¥gon större match.
Detta håller inte nästa helg mot Liverpool. Vila i veckan mot Reading för spelare som Carrcik, Vidic, Evra, Scholes, Larsson och Giggs är högst välkommet. Men kommer det att hända?

Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]