Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Svängig match på Madejski

3 mål på 6 minuter skickade United till kvartsfinal.

United och Sir Alex valde som väntat att ställa upp med ett lite mer B-betonad lag på grund av helgens viktiga match mot Liverpool. Spelare som vilades helt var Vidic, Evra, Neville, Larsson och Giggs däremot satt supertrion Ronaldo, Scholes och Rooney på bänken tillsammans med Alan Smith som för första gången på nästan fyra månader var med i a-truppen.

United:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Silvestre, Heinze
Park, O’Shea, Fletcher, Richardsson
Saha, Solskjaer

Bänk: Kuszczak, Scholes, Ronaldo (In för Solskjaer 90), Rooney (In för Saha 77), Smith

Reading:
Federici
De la Cruz, Ingimarsson, Bikey, Shorey
Seol, Gunnarsson, Sidwell, Oster, Kitson
Doyle

Bänk: Hahnemann, Hunt, Sodje, Little (In för Seol 68), Lita (In för Doyle 71)

Matchen började i ett rasande tempo, i den andra minuten hade Heinze gjort 1-0 efter ett tveksam ingripande av Readings målvakt Federici. Detta var bara början, bara två minuter efter lyckades Saha efter en mycket bra nertagning placera in bollen vid bortre stolpen. Efter detta var det dags för Solskjaers att göra mål, en dålig offsidefälla gav normannen fritt fram och han förvaltade det med att en vacker yttersida, 3-0 till United efter bara 6 (!) minuter var ett faktum. Efter denna grymma inledning som måste ha varit Uniteds bästa genom tiderna blev spelet inte lugnare tvärtom, United forsatte att skapa målchanser och fick en hel del lägen bla. ett friläge av Saha där bollen dock smet precis utanför stolpen.

I den 23:e minuten kvitterade Reading genom Kitson efter dåligt försvarsspel samt att Richardsson löste offsiden genom sin bevakning av stolpen. Detta gjorde att Reading vaknade till och började sätta en hel del press på United dock utan resultat och ställningen var 1-3 i paus. I andra krigade Reading och gjorde verkligen matchen till en riktigt cupmatch, man hade flera bra lägen att kvittera samtidigt som United skulle ha avgjort mycket tidigare. I den 77e minuten kom Rooney in istället för Saha, ett byte som dock inte var speciellt lyckat. I den 84e minuten reducerade inhopparen Lita för Reading och 2-3 var ett faktum, efter detta pressade Reading för ett kvitteringsmål och Uniteds försvar var allt annat än virrigt.
O’Shea och Fletcher kröp närmre och närmre sitt eget försvar och det var kalabalik i straffområdet. I den 90e minuten bytade Ferguson in Ronaldo detta ledde dock inte till speciellt mycket frammåt istället avslutades matchen med ett skott i ribban på övertid av Reading.

Till helgen väntar Liverpool på Anfield, en match som kan visa sig vara mycket avgörande. Vinst där och vi är 12 poäng före Chelsea vars match går av stapeln senare på dagen.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]