Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Liverpool – Man Utd

Stormatch på Anfield stundar, ska United lyckas ta en dubbel mot Liverpool denna säsongen?

Efter avancemang till kvartfinal i FA-cupen i veckan väntar nu Liverpool på Anfield. Ett prestigemöte utöver dess like inte bara för klubbarnas utan även för fansens del. Vi kan räkna med att United kommer att ställa upp med bästa tänkbara lag i denna matchen och spelare som vilades i veckan kommer att vara med i startelvan. Vidic lär kliva in brevid Ferdinand i mittlåset och Evra tar tillbaka sin vanliga vänsterbacks position, Giggs och Carrick kommer att ta sina platser på mittfältet och kapten Neville lär vara tillbaka på sin högerbacksplats efter att ha varit utanför truppen i två matcher. Den stora frågan är vem som ska spela i anfallet tillsammans med Rooney, Saha som visade framfötterna och kröntes med ett mål i veckan eller ska våran super svensk Larsson få chansen från start? Det återstår att se, dock tror jag att Larsson kommer att starta i och med att han fick vila i veckans match.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak, Heaton
Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, O’Shea, Evra, Heinze
Ronaldo, Park, Scholes, Carrick, Fletcher, Giggs, Richardson
Larsson, Saha, Rooney, Solskjaer, Smith

Troligt lag:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Rooney, Larsson

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Park, Saha, Heinze

Liverpool dras inte med några större skador förutom att Kewell och Garcia är borta, dock har Sissoko precis kommit tillbaka och lär spela brevid Alonso på innermittfältet även Crouch väntas vara tillbaka efter att ha brutit näsan. Liverpool har varit spelfria i veckan eftersom man tidigare har åkt ut ur FA-cupen, innan dess har man en imponerande vinst mot Barcelona i bagaget och senast 4-0 hemma mot Sheffield United.

Preliminär trupp:

Reina, Dudek

Finnan, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Agger, Riise

Gerrard, Alonso, Zenden, Sissoko, Mascherano, Pennant, Gonzalez
Bellamy, Fowler, Crouch, Kuyt

Troligt lag:
Reina
Finnan, Carragher, Agger, Riise
Gerrard, Alonso, Sissoko, Pennant
Kuyt, Bellamy

Bänk: Dudek, Crouch, Gonzalez, Mascherano, Hyypiä

Värt att veta inför denna stormatch är att Giggs gör sin 700:ade match för United om han startar. Ferdinand gör sin 200:ade start i United tröjan varav 2 av hans totalt 4 mål under United karriären har kommit mot just Liverpool, något vi hoppas håller i sig även i denna match.

Matchens rättsskipare är Martin Aktinson, först var Graham Poll tillsatt som dommare i matchen men har nu blivit ändrad.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med matchstart 13:45, sändningen börjar 13:30.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!