Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omspel igen

United fick ”bara” 2-2 mot Middlesbrough på Riverside. Detta innebär tyvärr ett nytt omspel på ett redan mycket pressat matchschema.

Gareth Southgate ställde upp med ett väntat lag, den största skillnaden mot min införrapport var att Rochemback inte spelade, Julio Arca spelade centralt på mittfältet.
Sir Alex ställde upp med ett ganska så ordinarie lag. Patrice Evra saknades p.g.a en lättare skada, Heinze spelade istället för honom. Edvin van der Sar fick en bristning i vaden på uppvärmningen och kunde därför inte spela, Tomasz Kuszczak ersatte som väntat.

Första halvlek:
United gjorde en mycket bra första halvlek, man lekte stundtals med hemmalaget, men till några bra lägen var det svårare att komma till. Henke fick bollen i djupet precis i inledningen men hans inspel till Rooney hittade inte fram.
Hemmalaget hade matchens första riktigt vassa chans då Arca tilläts slå en genomskärare till Downing som fri med Kuszczak inte hittade målet, polacken gjorde en mycket fin fotparad.
United fortsatte att vara överlägsna spelmässigt. Ett mycket fint anfall resulterade i att Ronney ställdes fri med Schwarzer, men han fick ingen bra riktning på volleyskottet som gick strax utanför.
När drygt halva första halvleken var spelad så bröt Heinze fint en Boro-kontring och startade en motkontring. Giggs fick bollen och spelade snett åt sidan till Rooney som skottfintade och sköt fint 0-1 nere vid Scwarzer’s högra stolpe. Mycket rättvist i det läget.
Hemmalaget fick ytterliggare en fin chans, från ingennstans, då Yakubu snyggt vände bort Ferdinand och sköt ett bra skott som Kuszczak tvingades göra en fin räddning på.
Efter detta så hade Giggs ett skott i stolpen och Henke fick en varning för filmning, pinsamt av domare Styles, Henke blir klart nedgjord 3-4 meter utanför straffområdet.
Helt ologiskt så kvitterade Boro i slutminuten. Ett inspel från vänster resulterade i att Kuszczak och Ferdinand krockade med varandra, bollen hamnade så småningom hos Cattermole som vände på en 5-öring och sköt 1-1 i det tomma målet.
United gjorde en fin första halvlek men kom, som så ofta förr, inte till tillräckligt många avslut. Spelmässigt var man helt överlägsna i första, chansmässigt var det jämnt.

Andra halvlek:
Direkt i inledningen av andra halvlek tog Boro ledningen med 2-1. United var väl kvar i omklädningsrummet, någon annan förklaring till att Boateng tilläts stå helt fri 3 meter från mål finns inte, Kuszczak kanske hade kunnat gå ut på bollen dock.
United var inte lika bra i andra halvlek, det var relativt jämnt även om United hade ett mycket snabbare och bättre spel på offensiv planhalva.
United pressade på för en kvittering och fick den efter 68 minuter. Giggs slog en misslyckad hörna som Ferdinand nickade upp på Boateng’s händer, med straff som följd. Vad Boateng skulle med händerna i huvudhöjd att göra förtäljer inte historien. Cristiano Ronaldo, bäst i United för dagen, slog behärskat in 2-2. Resten av halvleken var böljande fram och tillbaka, inget lag hade några större chanser att avgöra, följdaktligen slutade matchen 2-2.
Omspel på Old Trafford den 19:e mars, något som inte alls är bra med tanke på att United har en mängd skador i nuläget.

Middlesbrough:
Schwarzer
Parnaby, Woodgate, Pogatetz, Taylor
Cattermole (Morrison, 80), Boateng (Euell, 89), Arca, Downing
Yakubu, Viduka (Lee, 89)
Bänk: Jones, Xavier

United:
Kuszczak
Neville (c), Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Carrick, O’Shea, Giggs
Rooney, Larsson
Bänk: Brown, Park, Smith, Richardson, Eagles.

I United så gjorde samtliga en fin första halvlek, en sämre andra. Ronaldo var bäst i United, även Rooney och Henke gjorde en fin match. På mitten startade O’Shea och Carrick bra men båda mattades. Heinze var bra på vänterbacken.

Nästa match är välgörenhetsmatchen nu i veckan. I den matchen så lär flera spelare vilas, förhoppningsvis…


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]