Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ronaldo straffade United vidare

Manchester United är klara för semifinal mot Watford efter gårdagens vinst med 1-0 hemma på Old Trafford mot Middlesbrough. Det skulle dröja till den 76:e minuten innan bollen hamnade i nät. Då, efter en straffspark från Cristiano Ronaldo.

Ber om ursäkt för missad införraport.

***

Sir Alex tvingades ersätta ett antal spelare som saknades på grund av sakdor. Där i bland Edvin van der Sar, Gary Neville, Patrice Evra, Paul Scholes och anfallarna Louis Saha samt Ole Gunnar Solskjaer. Det innebar att Kuszczak stod i mål. Framför honom kombinerades Brown, Ferdinand, Vidic och Evra ihop. På mittfältet spelade Ronaldo och Richardson på kanterna medan Carrick och Giggs spelade centralt. På topp valdes Rooney och Smith.

Första halvlek:
Det var favorittippade Manchester United som var det bättre laget i den första halvleken. M’Boro kanske tagit till vara på misstaget Bolton gjorde i helgen; att inte komma till Old Trafford och spela 4-3-3. Nej, här var det inte tal om någon bländade anfallsfotboll, från M’Boro alltså. Istället var det ett kompakt, kämpande, stretande och kontringsförsökande lag som besökte Theatre of Dreams. United hade mycket boll och trots bortalagets köttmur ett par vassa målchanser. Redan efter ett par minuter hade Rooney ett vasst avslut. På den efterföljande hörnan var Nemanja Vidic, precis som vanligt, nära att få bollen i mål. Kort därefter sköt Ronaldo från långt håll, men utan framgång. Därpå fortsatte Uniteds tryck mot Mark Schwarzer. Halvlekens bästa målchans tillhörde Wayne Rooney. Giggs frispelade honom men i ett försök att runda Scwarzer rann även den målchansen ut i sanden. Den australiske målvakten var fenomenal och stoppade allt.

Andra halvlek:
Ett oväntat drag från M’Boro-managern Gareth Southgate förändrade matchbilden i inledningen på andra halvlek. Plötsligt var det full offensiv och United var pressat. Englands stora framtidslöfte Stewart Downing var ytterst nära att överlista Kuszczak. Sedan lyckades inte Middlesbrough pressa United mer. Det enda man kom till var halvchanser och att störa United var något man hade problem med. Som tröst kan sägas att det är det många som har. Istället tog hemmalaget över igen. Trots det stora bollinnehavet hade United svårigheter vid det där omtalade “lilla sista”. Rooney fick ett till friläge och Ronaldo sköt i stolpen. Det brändes och United var helt klart värda ett mål nu men mittbacken Woodgate och målvakten Schwarzer skulle visa sig trivas på Old Trafford och stoppade allt. Ja, nästan. Gabriel Heinze slog en långboll längs vänsterkanten till Ronaldo. Denna satte fart och passerade Jonatan Woodgate som, för en gångs skull, därpå gjorde ett ödesdigert misstag. Han fällde Ronaldo och domaren pekade korrekt på straffpunkten. Väl där gjorde inte världens just nu bästa fotbollsspelare något misstag. Ett högt hårt avslut från elva meter blev för svårt för Schwarzer. Cristiano Ronaldo hade då, med kvarten kvar, skickat United till semifinal. Efter målet försökte M’Boro resa sig men lyckades aldrig. En symbol för desperationen hos bortalaget blottades när James Morrison kapade Cristiano Ronaldo och visades ut. Visades ut gjorde och Middlesbrough, sagan om en FA-cuptitel tog slut igår. För Manchester United lever den vidare ett tag till.

Manchester United (4-4-2):

Kuszczak
Brown, Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Carrick, Giggs, Richardson (Park, 60)
Rooney, Smith (O’Shea, 71)

Bänken: Cathcart (Lagkapten i Uniteds U18-lag), Eagles, Heaton.

Middlesbrough (4-4-2):
Schwarzer
Xavier, Woodgate, Pogatetz, Taylor (Huth, 88)
Cattermole (Morrison, 62), Boateng, Arca (Rochemback, 69), Downing
Yakubu, Viduka

Bänken: Lee, Jones.

Bäst i United var som vanligt Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney. Centralt var Giggs och Carrick duktiga och Alan Smith gjorde en klart godkänd insats.

Semifinalen mellan Manchester United och Watford kommer att spelas den 14 april kl 18.30 på Villa Park (neutral plan).

Chelsea möter Blackburn den 15 april på Old Trafford.

Vad sägs om United – Chelsea på Wembley inför 90 000 åskådare?


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!