Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dryga svenskar och en mållös Rooney

Inte så konstigt att Manchesterborna blir förbaskade.
I alla fall de som säger att vi skandinaver snor deras biljetter till United-matcherna så att inga blir över till de infödda.

Nuförtiden har visserligen problemet lättats i och med utbyggnaden av arenan, men det muttras lite här och var ändå. Framförallt i fanzines, det är knappt man hör det på gatan i alla fall.
Då blir det inte lättare när svenskarna åker över och är otrevliga. Jag var över i helgen och såg Ronaldo slakta Bolton – vilken osannolik fart grabben har när man ser honom live! – och dagen efter käkade vi på en pub mitt i stan.
In knatar då två medelålders herrar med United och Sverige tryckt över hela kroppen, både bildlig och bokstavligt, för att käka och dricka. Allt gick bra till en början, men när maten kom in tog det hus i helvete.
Den ene ville ”fan inte ha något ris” utan skrek rätt ut ”take it out, I want chips!” till kyparen medan vi och övriga i puben tystnade och skämdes å den dryge svenskens vägnar. Servitören var också generad, så klart, men skötte situationen så som en artig britt gör och försökte vänligt förklara att svensken beställt in det han serverade. Det slutade med att svenskarna svepte sina öl, betalade för dem medan maten fick stå kvar och kallna – orörd.
Sambon övertalade mig att ge lite extra dricks för att släta över det faktum att vi hade samma nationalitet som de obehagliga lirarna som nyss gått.

Wayne Rooney har haft en för hans standard rätt så slätstruken säsong. Ändå har han mosat in mål i ligan och även i FA-cupen har han träffat rätt.
Men i Champions League och landslaget är han helt värdelös på att göra det han ska – mål. Paul Hayward på Daily Mail konstaterar att Rooney inte ”på 30 matcher gjort det han var född till att göra … nej, inte slåss – göra mål”.
Det är 45 timmar sedan han träffade rätt och det går knappast att förklara. Vilken annan spelare som helst hade för 15-20 timmar sedan fått finna sig i att sitta på bänken i CL-spelet eller tävlingsmatcher för sitt landslag.
Om ens det.

Men hur vi än vrider och vänder på det så känns det inte som att det gör särskilt mycket. Dels påverkar det inte Rooneys självförtroende – då skulle han ju aldrig göra mål i något sammanhang – och dels är det andra som skjuter United till vinster på vinster. Och Rooney har om jag inte har helt fel några assist till sitt namn även i Champions League.
Men gör han inte mål mot Andorra i kväll börjar jag allvarligt tro att David Healy är en bättre anfallare än Wayne Rooney med sitt land bakom sig.


Av: Mats Svensson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!