Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Roma, CL

United tar emot Roma i returen av kvartsfinalen i Champions Leauge. Hemmalaget kommer med två raka förluster i bagaget. Ska man lyckas vända 2-1 underläge till vinst och avancemang till semifinal? Det vet vi imorgon kväll.

Dags för returmatch på Old Trafford. United som har förlorat två raka matcher, först borta mot Roma och senast i helgen borta mot Portsmouth har revanch att utkräva. Ska United lyckas att ta sig vidare krävs en sak, inställning! I dom två senaste matcherna harn inställningen varit under all kritik. Mot Roma såg man att man bara ville spela på resultatet, och i helgen var det inga vinnar takter som man visade upp. United kommer till spel utan kapten Neville, Silvestre, Park samt Vidic. Däremot så sägs det att både Saha och Evra är tillbaka i spel (Nya uppgifter, se nedan). I dom senaste matcherna, speciellt borta mot Roma har det klagats från olika håll på Heinze’s spel personligen så skyddar jag argentinaren med den tanken att det finns något som heter understöd i fotboll, detta har verkligen våran ytterback inte fått från sina medspelare. Jag har svårt att se att Evra kommer in i startelvan med tanke på att Heinze enligt mig inte har gjort bort sig när han har spelat istället för fransmannen, tvärtom det är den gamla Heinze vi har börjat få se igen. Tycker det är knepigt om Sir Alex skulle slänga in Evra som har varit borta ett tag från start i en så här pass viktigt match. Som dom flesta redan vet så är Scholes avstängd i denna match efter den grymt klumpiga och den inte förlåtande utvisningen han fick nere i Rom förra veckan.

United:

Van der Sar, Kuszczak, OShea, Brown, Ferdinand, Cathcart, Heinze
Evra, Ronaldo, Fletcher, Carrick, Eagles, Giggs, Richardson
Solskjaer, Smith, Rooney, Dong

Troligt lag:

Van der Sar
O’Shea Ferdinand Brown Heinze
Ronaldo Fletcher Carrick Giggs
Rooney Solskjaer

Romas trupp ser mycket stark och framför allt inte speciellt skadebenägen ut, Max Tonetto är skadad samt att Simone Perrotta är avstängd. Perotta kommer troligtvis att ersättas av Pizzaro som var avstängd i det första mötet. Italienarna slog i helgen Catania borta med 2-0. Tränare Spalletti valde då att vila bland annat De Rossi, Mancini, Chivu samt Panucci. Det ryktas om att Totti har en liten skada som kan sätta stopp för hans chanser till spel imorgon, detta dementeras dock av Roma och han är med i truppen och kommer förmodligen att spela från start. Någon trupp från Roma har ännu inte hittats, återkommer när den finns tillänglig.

Troligt lag:

Doni
Panucci, Mexes, Chivu, Cassetti
Pizzaro, De Rossi
Wilhelmsson, Taddei, Mancini
Totti

Matchen domare är den rutinerade slovaken Lubos Michel och matchen visas på TV6 med start 20.45

Uppdaterat:

Uppgifter från manutd.com säger att Saha inte kan spela imorgon, detta gör att förmodligen Solskjaer eller Smith kommer att starta brevid Rooney på topp.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]