Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fem omgångar kvar…

Efter en mindre flärdfull insats mot Sheffield United i veckan väntar på lördag kväll Middlesbrough på Old Trafford för Manchester United. Med både Rio Ferdinand och John O´Shea tillbaka i truppen hoppas fansen på stabilitet i försvarsspelet. Patrice Evra blev skadad i senaste matchen, men även han är tillbaka i dagens trupp. Middlesbrough har en liten press att prestera, laget har nämligen sju poäng ner till en nedflyttningsplats.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, O’Shea, Ferdinand, Brown, Heinze, Evra, Fletcher, Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs, Richardson, Rooney, Smith, Solskjaer och Cathcart.

Utläsas kan att både Ferdinand och O´Shea är tillbaka i truppen. Evra missar matchen med en ljumskskada. I övrigt är skadesituationen som innan. Edwin van der Sar väntas åter i mellan stolparna. Undertecknad tror att backlinjen, från vänster, blir Gabriel Heinze, Ferdinand, Wesley Brown och O´Shea. Detta är ett fullgott försvar, i jämförelse med tisdagens backlinje. Detta innebär att Kieran Richardson och Darren Fletcher placeras på bänken.

Mittfältet, från vänster, blir troligen samma som under tisdagens match, det vill säga: Ryan Giggs, Michael Carrick, Paul Scholes och Cristiano Ronaldo. På detta mittfält är alla spelare i god form. Mycket trevligt är att Carrick tycks ha kommit in i en mindre målform. Målet i tisdags var väldigt behärskat och framförallt viktigt, det omintetgjorde Sheffield Uniteds defensiva matchstrategi, vilket Giggs påpekat i veckan. Belackarna av Carrick var många innan säsongen, men de har under de senaste veckorna tystats rejält. Förvisso har engelsmannen haft mindre formsvackor, men på senare tid visat att han levererar goda prestationer, då det behövs. Avslutningsvis är det intressant att läsa vilken spelare Thierry Henry röstat på som årets spelare i PL. Valet föll på Scholes. Också denna spelare tvivlade många på innan säsongen. Det är löjeväckande och onödigt att kommentera vidare, men Henry har onekligen en poäng.

I anfallet startar ånyo Wayne Rooney och Alan Smith, som båda lyckades hållas sig kvar på planen efter gula kort i tisdags. Rooney dödade matchen definitivt med ett vackert mål. SAF visste onekligen att Smith inte var långt ifrån att hitta formen, då i synnerhet svensk massmedia menade att Henrik Larsson behövde förlänga sitt kontrakt med United. Att det sedan tog lång tid för den forne Leeds-spelaren att hitta formen är en annan sak… Bänken utgörs av Kuszczak, Fletcher, Evra, Solskjaer och Richardson (Cathcart). Detta är en anledning till huvudbry. Skulle matchen komma i ett avgörande skede eller att en skada inträffar finns endast en renodlat offensiv spelare att byta in, i form av Solskjaer.

Middlesbroughs trupp är enligt följande: Schwarzer, Davies, Taylor, Woodgate, Pogatetz, Boateng, Rochemback, Cattermole, Downing, Viduka, Yakubu, Morrison, Jones, Parnaby, Riggott, Huth, Lee, Johnson och Christie.

Lagets form är inte bra, på de senaste sex matchern i PL har de bara vunnit en gång. Senaste förlusten var 0-2 mot Liverpool i onsdags. Trots en ganska bra trupp saknar laget kontinuitet. Å andra sidan brukar laget prestera på Old Trafford. En tänker då främst på deras vinst under säsongen 2001/02, då de i princip punkterade Uniteds matcher att vinna ligan. Det får inte hända igen.

Spelare att se upp med är framförallt Stewart Downing, Aiyegbeni Yakubu och den ständigt lurige Mark Viduka. Downing är en spelare under utveckling, men troligen kan han inte utvecklas mer i Boro. Han är relativt snabb, dribblingssäker och slår bra inlägg. Allt som behövs för en ytter. Yakubu har gjort sexton mål under säsongen och leder lagets skytteliga. Remarkabelt är att han startat varje match för Middlesbrough i ligan denna säsong. Viduka behöver näppeligen någon närmare presentation. På innermittfältet kommer Southgate troligen att spela Rochemback och Boateng, vilka är fysiskt starka. I backlinjen är det värt att notera Jonathan Woodgate, vilken i sina bästa stunder är en mycket bra mittback. Objektivt är det kul att han inte förstörde sin karriär i Real Madrid. Avslutningsvis är Xavier tveksam till spel, på grund av en skada i ryggen. Han är inte heller med i den preliminära truppen.

Matchen startar kl. 18.15 och sänds på Canal + Sport 1.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!