Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför AC Milan – Manchester United

Förutsättningarna inför morgondagens CL-semi förändrades drastiskt i slutminuterna på Old Trafford. Tack vare Wayne Rooneys segermål räcker oavgjort för United. Milan är piskat att vinna men har en fördel i och med två gjorda bortamål. San Siro står öde, men snart inleds kampen om biljetten till Aten.

Följande manskap finns att tillgå i Manchester United:

Van der Sar, Kuszczak
O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Eagles, Fletcher
Saha, Smith, Solskjaer, Rooney, Dong

Gary Neville, Ji Sung Park samt Mikaël Silvestre saknas i United på grund av skador. Dessutom är Patrice Evra avstängd. Däremot är Louis Saha åter aktuell som avbytare och glädjande nog även Rio Ferdinand och Nemanja Vidic. Att Saha spelar är för mig ganska otroligt. Chansen att firma Ferdinand/Vidic deltar desto större, åtminstone en av dem.

Sir Alex kommer garanterat ställa upp med Van der Sar i mål och Heinze i försvaret. Sedan återstår frågan; spelar Ferdinand och Vidic? Om vi utgår från det spelar dessa centralt med antingen Brown eller O’Shea till höger och Heinze till vänster. Spelar en av de återkommande backarna kommer Brown ersätta centralt. Om ingen av dem spelar lär försvaret bestå av O’Shea, Brown, Heinze och Richardson/Fletcher. Noterbart är att Vidic inte spelat sedan den 31 mars. På mittfältet lär Sir Alex välja fem spelare, precis som på Old Trafford. Det skulle ge mer frihet till kvicka kontringsspelare i Ronaldo och Giggs. Centralt skulle då Fletcher, Scholes och Carrick spela. Ensam på topp blir förstås Wayne Rooney.

Formen i bortalaget känns bra även om det funnits influenser där skadelistan blottat Uniteds svagheter. Mot Milan krävdes en sanslös andra halvlek, likaså mot Everton. Det krävdes också att Ronaldo skulle bytas in. Att ligaledningen utökades med två poäng lär ha varit bra för självförtroendet. Teorin att ingenting kan stoppa Uniteds framfart blev än starkare i huvudet, i alla fall i mitt.

Trolig startelva (4-5-1):
Van der Sar
O’Shea, Ferdinand, Brown, Heinze
Ronaldo, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs
Rooney

Någon officiell trupp för AC Milan har undertecknad inte lyckats hitta. Den preliminära ser dock ut enligt följande:

Dida, Kalac, Fiori, Storari
Bonera, Cafu, Costacurta, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Serginho, Simic
Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kaká, Pirlo, Seedorf
Gilardino, Inzaghi, Oliveira

I mötet på Old Trafford skadades lagkaptenen Maldini och den defensive strategen Gattuso. I lagets senaste match (Torino, b) spelade varken Maldini eller Gattuso. Istället ersatte Bonera och Brocchi. Till skillnad från det första mötet med United vilades även Oddo, Jankulovski och Kaká till förmån för Cafu, Favalli och Ronaldo. Frågan är hur pass allvarliga skadorna är på Gatusso och Maldini. Kommer de att kunna spela? Med stor sannoliket verkar Gattuso vara disponibel medan Maldini är ett osäkert kort. Kakha Kaladze, som var avstängd på Old Trafford, är nu tillbaka i laget. I övrigt är det bara Ronaldo som saknas. Han får inte delta i CL med Milan då han spelat för Real Madrid sedan tidigare.

En annan fråga är också hur Carlo Ancelotti formerar sitt lag. Dida står i mål, även om formen spökar. Om Maldini kan spela gör han det tillsammans med Oddo, Nesta och Jankulovski. Bonera eller Kaladze ersätter i annat fall. På mittfältet spelar som vanligt Ambrosini, Pirlo och Gattuso centralt. Om Gattuso inte spelar ersätter Brocchi. Offensiva mittfältare blir Kaká och Seedorf. Frågan är också om Ancelotti vågar peta en för tillfället usel Gilardino och istället välja en spelsugen Inzaghi.

Milans form är precis som United’s, stabil. På de senaste fem matcherna har man vunnit fyra. Förlusten kom som bekant mot United. Dessutom verkar viktiga spelare som Pirlo, Nesta, Seedorf ock Kaká hittat storformen. Det gäller att inte låta Pirlo och Seedorf sikta in sig och stoppa Kaká innan han får upp farten. Fast allra helst, innan han får bollen.

Trolig startelva (4-3-2-1):
Dida
Oddo, Nesta, Bonera, Jankulovski
Gattuso, Pirlo, Ambrosini
Kaká, Seedorf
Inzaghi

Det känns som att kampen på San Siro kommer bli ett slag utöver det vanliga. Sett till den första matchens underhållning lär morgondagen bli en riktig publikfriare. Men när allt kommer omkring, vem bryr sig om hur underhållande, underbar, rolig och fin matchen kommer att vara? Huvudsaken är vilket lag som får biljetten till Aten. Det är just det laget som spelar CL-final den 23 maj.

Må det vara Manchester United.

Matchen visas på TV6 kl 21.00.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!