Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Chelsea – Man Utd

Mitt i segerruset så är det åter dags för match i Premier League. Som dom flesta vet så blev United engelska mästare i helgen då det stod klart att Chelsea ”bara” fick 1-1 borta mot Arsenal. Denna gång åker mästarna till Stamford Bridge för att möta Chelsea i en på pappret helt betydelselös match.

Det är verkligen med en stolthet som United supporter jag skriver denna inför rapporten. United plockade som sagt i helgen hem sin nionde Premier League titel och den första sedan säsongen 2002/2003 i helgen. Motståndarna i denna match är alltså Chelsea som United under hela säsongen har kämpat mot om vem som skulle få lyfta Premier League pokalen den 13e maj. Denna match har det pratats mycket om med tanke på att den förmodligen skulle avgöra ligan men eftersom Chelsea bara fick med sig en poäng från Emirates Stadium i helgen så är denna match av akademisk obetydelse. I mötet mot Arsenal spelade Chelsea utan Drogba, Cole, Robben, Ballack och Sjevtjenko det återstår att se om någon av dessa är friska till morgondagens möte helt klart är iallfall att Ballack blir borta på grund av en operation han genomgick förra veckan. I United så tror jag att Sir Alex väljer att vila några av våra spelare som har spelat otroligt mycket under denna säsongen. Vi kommer dock troligtvis att se samma backlinje som mot Manchester City det vill säga med Vidic/Ferdinand i mittlåset och med Brown och Heinze på kanterna, undantaget kan vara att Evra tar Heinzes plats på vänsterbacken då argentinaren inte har spelat övertygande dom senaste matcherna. På mittfältet lär vi förmodligen få se att Fletcher tar Ronaldos plats på högermittfälts platsen, vi lär även få se O’Shea tillsammans med Carrick på mitten och Giggs till vänster. På anfallet lär förmodligen Rooney ta plats tillsammans med Smith. Som tidigare sagt är denna match i stort sett helt betydelselös det enda som spelar in i denna match är prestigen och äran att få slå mästarna (Läs Chelseas del) för Uniteds del så skulle det vara att man gärna vill tvåla dit Mourinhos facit gällande hemmamatcher sedan portugisen tog över klubben alltså ingen förlust.

United:
Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Heinze, Evra, Ronaldo Fletcher, Carrick, Scholes, Eagles, Giggs, Richardson, Rooney, Smith, Solskjaer, Dong, Saha, Lee, Shawcross.

Troligt lag:
VDS
Brown Ferdinand Vidic Heinze
Fletcher Carrick O’Shea Giggs
Rooney Smith

Chelsea:
Cech, Cudicini, Hilario, Ferreira, Geremi, Terry, Boulahrouz, A Cole, Bridge, Essien, Lampard, Makelele, Diarra, Obi, Sinclair, Sahar, Kalou, Wright-Phillips, J Cole.

Troligt lag:
Cech
Ferreira Terry Boulahrouz Cole
Lampard Mikel Essien
Kalou Cole Wright-Phillips

Chelsea får alltså klara sig utan Robben samt Drogba i denna match, även Sjevtjenko missar matchen och resten av säsongen på grund av skada. Däremot är Boulahrouz med i truppen trots sin utvisning mot Arsenal senast.

Matchens domare är Graham Poll och matchen visas på Canal Plus sport med start 21:00. Det vi alla ska hålla ögonen på är när United äntrar Stamford Bridge, då ska nämligen Chelsea spelarna hylla United a la vad United gjorde för två säsonger sedan hemma på Old Trafford. Mäktigt!


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!