Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tankar kring ligaguldet

Mats svenssons senaste krönika…

Rättade precis mitt tips inför säsongen.
Prickade faktiskt in nio av tjugo lag på rätt plats! De stora missarna var givetvis West Ham som sexa och Portsmouth som artonde lag. Och att pricka in de fem första lagen är ju egentligen inte så svårt.
Eller?
Dagens Nyheter hade två rätt.
Dessutom hade de United som femma.
Helt sanslöst feltippat. Närmare bestämt 29 poäng fel.
Jag vann.

Avslutningen på säsongen har känts underlig, det har varit en avdankad en och en halv vecka efter det intensiva matchandet med avgörande matcher till höger och vänster. Och jag känner mig lite orolig inför lördagen.
Visserligen går ju luften ur laget efter att titeln säkrats, men ändå: På de tre senaste matcherna har vi bara gjort ett mål, och det satte Ronaldo på straff. Jag var helt bombis på tre poäng mot West Ham. Så säker att jag till och med jag till slut bara hade Unitedvinst kvar på en tolvoddsande fyrling.
Så jag satt och svor rejält åt Richardson – han är fortfarande kvar! – och Rooney och alla målsumpare i går. Efter matchen var jag heligt förbannad. Ännu argare blev jag när jag trodde att gammel-Arne och Canal Plus skulle strunta i att visa buckelhöjningen.
Sen släppte allt.

Det är få känslor som slår att få se en kapten i United höja ligatrofén på Old Trafford. Det är så stort, det är så fånigt, perverst skönt att se spelarna, att se dessa mångmiljonärer som allt som oftast lever i en egen liten värld visa sin enorma glädje, att se dem dela den med dem vars liv i mångt och mycket kretsar kring United – det värmer i hjärtat och får huden att knottras. Oavsett om man är framför tv:n på jobbet eller i soffan hemma. Sir Alex i den kepsen – vilken keps! – det är en syn som bara ses en sån här dag.
Nu är bucklan hemma igen – nu är allt bra.

Vinner vi cupen på lördag är det här tidernas näst bästa säsong.
Det vore verkligen alla tiders.


Av: Mats Svensson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]