Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förlust i FA-cup final

United tog stryk med 1-0 mot Chelsea i en mycket tät och intensiv FA-cup match. Matchen slutade 0-0 efter full tid och fick inte sitt avgörande förens 5 minuter innan full förlängning där Drogba gjorde det avgörande målet för London laget.

Invigningsmatchen på nya Wembley och FA-cup finalen mellan United och Chelsea slutade 1-0 till London laget. Matchen var mycket tät och det märktes redan från avspark att inget av lagen vill göra bort sig eller släppa till några chanser. I första halvlek var Chelsea det lag som var snäppet vassare när det gällde målchanser. Drogba hade ett skott cirka 30 meter utanför Uniteds mål men bollen smet utanför Van Der Sar’s stolpe, även Wright-Phillips hade ett bra skott som dock inte gav något resultat.

Laguppställningarna var lite oväntade, speciellt från Chelseas håll. I inför rapporten skrev jag att både Joe Cole samt Obi Mikel skulle missa matchen, detta gjorde dom inte. Mest troligt var det ett spel för galleriet för Mr. Mourinho. I United så startade Fletcher istället för Smith annars var laget så som vi har vant oss vid med giganterna Vidic / Ferdinand i mittlåset.

United:

VDS
Brown Ferdinand Vidic Heinze
Ronaldo Carrick Scholes Fletcher Giggs
Rooney

Bänk: Kuszczak, Evra, Smith (In för Fletcher 92′), Solskjaer (In för Giggs 113′), O’Shea (In för Carrick 113′).

Chelsea:

Cech
Ferreira Terry Essien Bridge
Wright-Phillips Lampard Mikel Makelele
J. Cole Drogba

Bänk: Cudicini, Diarra, Kalou (In för SWP 93′), Robben (In för J. Cole 46′), A. Cole (In för Robben 108′).

I den andra halvleken tog spelet mer fart. Lagen som i första halvlek i stort sett bara kännt på varandra öppnade upp sig lite mer och målchanser börjades att skapas. I andra halvlek så stod United för dom vassaste målchanserna.

Matchen står sig 0-0 full tid ut, förlängning väntar. Den farligaste chansen i förlängningen var efter ett underbart inspel av Rooney som träffade Giggs som kom i högfart med en massa blå spelare runt om sig. Giggs petade till bollen och glider in i mål med bollen samt Cech. På repriserna ser man att bollen är inne i mål, domaren väljer dock att fria och låter spelet gå vidare. Personligen tycker jag det ska vara mål. Domaren väljer att låta spelet gå vidare, hade han blåst så skulle han blåst frispark till Chelsea eftersom målvakterna i 9/10 fall får frispark i sådana lägen. I den 116e minuten tar Drogba emot bollen och väggspelar med Lampard och får till slut in bollen bakom Van der Sar. Efter detta så kunde inte United lyckas kvittera. Matchen slutar 1-0 och Chelsea är FA-cup mästare.

I United så var Rooney tillsammans med Vidic och Ferdinand bäst. Scholes gjorde även han en mycket bra match.

Hatten av för Chelsea men vi är fortfarande Champions! Tack för en kanon säsong.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]