Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Säsongens mål

Årets mål brukar definieras som ett otroligt vackert mål och ett mål som är mycket svårt att upprepa. Personligen så vill jag höja fram ett annat mål som i mitt tycke har varit det avgörande och det som gjorde att United vann ligan denna säsong.

Målet jag talar om är självklart Cristiano Ronaldos solo prestation borta mot Fulham i slutet av februari. I och med det målet tog United en nio poängs ledning jämte Chelsea som enbart lyckades få 0-0 borta mot Manchester City i samma omgång. Detta försprång släppte man aldrig och sedan dess har Chelsea enbart fått jaga för att försöka komma ikapp. Målet som enligt mig var det viktigaste under säsongen kommer helt genom en egen prestation från Ronaldos sida. Det drivet och den farten som portugisen har i det momentet då han gör detta målet är mycket svårt att slå. Att med den farten och tekniken lyckas hålla koll på boll, motståndare, medspelare och mål kräver en enorm skicklighet vilket portugisen visade prov på. Målet kommer till då Ronaldo cirka 15 meter in på Fulhams planhalva driver bollen i enorm hög fart för att sedan slå in bollen bakom Lastuvkas högra stolpe i Fulham målet. Själva höjdpunkten i detta mål kommer nästan efter att bollen gått in i mål. United spelarna med Ronaldo i spetsen sprang ut till avbytarbänken där ett enormt glädjerus bildades. Allt från spelare till Sir Alex tränarstab var med i firandet av målet. Sådana glädjescener har jag knappt sett under mina år som United supporter efter ett mål. Spelarna och tränare firade som om man hade vunnit ligan redan vid detta skede på säsongen. Personligen så tror jag att dessa bilder som rullades ut med Uniteds mål i slutskedet samt glädjescenerna efter målet stack enormt mycket i ögonen på Chelsea. Att se ligaledarna ta ledningen med nio poäng i ligan samt visa upp den sammanhållningen och glädjen är förmodligen en mycket svår situation att se för det laget om jagar bakom.

För att summera denna säsong så har det gjorts en otrolig massa vackra mål, bara för att nämna några så ta till exempel matchen mot Roma där en kritiserad (av journalisterna iallafall, Glenn Hysén?) Michael Carrick gör två helt fantastiska mål och för att inte glömma Ronaldos otroliga frispark hemma mot Portsmouth i början av säsongen där han från cirka 25 meter drar in en kanon bakom en chanslös David James i Portsmouth målet. Under denna säsong har United blandat otroligt vackra mål med otroligt viktiga och avgörande mål. Detta är en nyckel till framgång vilket laget har visat under denna säsong. En stark moral, en otrolig sammanhållning och framför allt en inställning där man aldrig ger upp har förmodligen varit den viktigaste delen till varför Premier League pokalen 2006/2007 har återvänt hem till den röda sidan av Manchester.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]