Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Guangzhou – Man Utd 0-3

Sista matchen i Asien slutade med en ny vinst. En relativt trist match med lägre tempo än tidigare.

Sir Alex blandade och gav med startuppställningen, som tidigare i Asien. Han gav ungdomarna Danny Simpson, Darren Gibson, Lee Martin och Fangzhou Dong chansen från start, liksom Phil Bardsley och Nani. I övrigt var det mer rutinerade herrar i form av Tomasz Kuszczak, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Michael Carrick och Wayne Rooney.Ryan Giggs och Owen Hargreaves fanns inte med i truppen alls.

Motståndet var väl ingen större höjdare den här matchen heller. Guangzhou, till vardags i den kinesiska andradivisionen, spelade mycket defensivt och hade inte ett enda ordentligt skott på mål under 90 minuter.
Det var United för hela pengen, Lee Martin var pigg på vänsterkanten, liksom Rooney på topp. Det var Rooney som gav United ledningen på straff efter att Carrick gjorts ned strax innanför straffområdet.
Nani ökade ledningen en stund senare när han mycket elegant chippade in bollen vid bortre stolpen, ännu ett klassmål av Nani. United höll ett ganska dåligt tempo men var helt överlägsna, detta tempo medförde dock att man inte kunde skära igenom försvaret som man borde ha gjort.

I halvtid bytte Sir Alex ut den helt sysslolöse Kuszczak mot Tom Heaton, även O’Shea kom in för Gibson.
3-0 till United var en enorm projektil från Lee Martin då han drog till med höger upp mot vänster kryss, kanske det snyggaste målet under vistelsen i Asien.
Alla utom 2 avbytare fick känna på spel, enbart Fletcher och Evans fick sitta på bänken hela matchen.

United’s träningsturné i Asien är nu över, den får betäcknas som mycket lyckad. Bra spel, ett enormt mottagande och bra träningar har gett United en bra grund att stå på. Nu åker man hem till Manchester igen och tar på onsdag emot Inter hemma på Old Trafford, det första “riktiga” testet var laget står.
Oroande är Scholes skada och Hargreaves likaså. Scholes operation hemma i England var lyckad och han beräknas vara tillbaka om 3 veckor. Hargreaves knäskada är inte allvarlig, men man har ändå inte vågat spela honom ännu. Han måste nog spela mot Inter om han skall vara aktuell till ligapremiären.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]