Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man City – Man Utd

Storebror besöker lillebror i helgens hetaste match i ligan. City har vunnit sina 2 inledande matcher mot mediokert motstånd, United har bara fått 2 poäng med sig i sina 2 betydligt svårare matcher.

Jag läste en mycket underhållande artikel från City-redaktionen på SF inför helgens match. Den var underhållande på många sätt, inte minst p.g.a att mindervärdeskomplexet inte finner några gränser, samt att man inte ens vet när sitt eget lag skall spela sina matcher. Skickligt. Dessutom så hade City inte ens sålt ut sina egna biljetter till matchen, man har alltså lyckats med bedriften att inte sälja ut en match som räknas som deras klart viktigaste varje säsong. Det om något säger en hel del.

Tidigare möten:
United har mött City 159 gånger genom åren, United har 66 segrar, City 43, följdaktligen har 50 matcher slutat oavgjort. I ligan har de mötts 136 gånger, United har 53 vinster, City 35. På City’s hemmaplan har lagen mötts sammanlagt 75 gånger, City har 27 vinster, United 24. Under modern tid, d.v.s då Premier League bildades 1992, så har lagen mötts 20 gånger, United har 12 vinster, City endast 3. Sedan City’s flytt till City Of Manchester Stadium, som de för övrigt LÅNAR AV STADEN, så har lagen mötts 4 gånger och har vars 2 segrar. Senaste gången vann United med 1-0 då Ronaldo gjorde matchens enda mål.

The Massive Club
Hemmalaget har skador på 2 spelare, målvakten Andreas Isaksson och anfallaren Emile Mpenza. Den senare hade troligen ändå inte spelat i Sven-Göran Eriksson’s extremt offensiva 4-5-1 med ensamme Bianchi på topp.
City var bra på bortaplan ifjol och fortsatte denna säsong med att vinna mot ett uselt West Ham, som inte var i närheten av det spel de presterade i slutet på förra äsongen. I andra matchen vann de hemma, kors i taket, mot nykomlingen Derby, det sämsta laget i Premier League denna säsongen. 2 vinster som har gett media hybris.

City’s trupp:
Schmeichel, Hart
Corluka, Onuoha, Richards, Dunne, Garrido, Ball
Fernandes, Geovanni, Hamann, Johnson, Ireland, Petrov, Elano
Bianchi, Bojinov, Corradi

Troligt lag (4-5-1):

Schmeichel
Corluka, Richards, Dunnde, Garrido
Ireland, Johnson, Elando, Hamann, Petrov
Bianchi

Bänk: Hart, Onuha, Geovanni, Fernandes, Bojinov

United
United har extrema problem med skador. Hela 9 man finns på skadelistan inför söndagens drabbning. Ben Foster, Gary Neville, Mikael Silvestre, Owen Hargreaves, Ji-Sung Park, Anderson, Louis Saha, Ole-Gunnar Solskjaer och Wayne Rooney är alla på skadelistan. Samtliga dessa 9 hade varit med och fightats om en plats i truppen, minst 4 av dom hade startat matchen. Utöver detta så är Cristiano Ronaldo avstängd efter att hans polare Steve Bennett återigen svarat för en bedrövlig insats. Istället för att blåsa av spelet tidigare och varna den provocerande Hughes så låter han det fortgå och Ronaldo tappar istället humöret, skickligt Bennett… United har bara 1 frisk anfallare i truppen, vilket kan tyckas lite. Laget plockar ut sig själv till 10/11-delar p.g.a alal skador, den sista platsen står mellan John O’Shea och Darren Fletcher, jag hoppas och tippar på den sistnämnde.
United fick bara 0-0 i premiären mot Reading där man hade 22 avslut mot mål utan att lyckas sätta bollen. Oskärpa och en idiotspelande målvakt är ingen kombination som United trivs med. I andra matchen motPortsmouth var åtmnistone jag nöjd med en poäng på förhand då Pompey är extremt svårspelade. 2 betydligt svårare matcher mot defensivt skickliga lag som inte behöver föra sina matcher.

United’s trupp
Van der Sar, Kuszczak
Brown, Simpson, Bardsley, Pique, Ferdinand, Vidic, Evra
O’Shea, Fletcher, Eagles, Scholes, Carrick, Giggs, Nani
Tevez

Troligt lag (4-3-3):

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Fletcher, Scholes, Carrick
Nani, Tevez, Giggs

Bänk: Kuszczak, Pique, Simpson, O’Shea, Eagles

Detta är City’s absolut viktigaste match för året, en utav de 2 där de inte får förlora. Ungefär som när Sverige och Finland möts i hockey alltså. För United har matchen blivit viktig p.g.a att man inte plockat 6 poäng på de 2 första matcherna. Det skall dock sägas att 98/99 så tog United bara 8 poäng på sina 5 första matcher, resten är historia.

Matchen döms av Mark Clattenburg, en lovande domare som tillhör bland de bästa i ligan numera. Betydligt bättre än pajasen senast åtminstone, sämre kan han inte vara.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 14.30


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]